Copy
et recomanem diferents llibres que podeu trobar a la Cooperativa o ens podeu demanar

SANT JORDI 2022

Ja tenim aquí, de nou, la gran festa dels llibres. Portem setmanes i mesos preparant aquesta diada. L'any passat vam gaudir, com mai, amb la parada davant de la llibreria, a on  concentràrem tota l'activitat. Aquest any tornem de nou al centre, al Passeig de Gràcia. Estarem entre C/Aragó i Consell de Cent, amb tota la il·lusió i les ganes de sempre. A les dues parades us esperen escriptors del barri i altres autors. 

Aquest any la gran novetat és la presentació del llibre que hem preparat des de la Cooperativa. L'Àngel porta mesos, i fins i tot anys, recopilant informació sobre Josep Cabrero Arnal, veí il·lustre i pràcticament desconegut per la majoria, i tiet del nostre estimat Daniel Cabrero. Amb l'ajuda del Sergi San Julián i de l'editorial Pol·len han aconseguit treure un llibre molt especial que acaba de sortir del forn. 

I al Guinardó estem d'enhorabona, literàriament parlant, perquè l'editorial Eadós, amb el Joan Corbera, ha tret el llibre "El Guinardó desaparegut". Un altre títol per recuperar la memòria històrica del barri.

NOVETAT EXCLUSIVA MUNDIAL

JOSEP CABRERO ARNAL (C.ARNAL), ITINERARI D'UN DIBUIXANT GENIAL

Autor: rocaguinarda 
Editorial Pol·len, 2022

Preu: 20 Preu soci: 19

Ens fa molta il·lusió presentar la primera obra de la nostra cooperativa, sobre la vida i obra d'un guinardorenc oblidat i que va morir, fa quaranta anys, exiliat a França.
Com diu en el pròleg en Jaume Capdevila, Kap, ""va deixar una obra monumental que va fiblar milions de lectors de França i arreu del món. L'univers del gos Pif fou durant anys, un lloc fascinant on els infants francesos podien somiar i riure..."
Nosaltres volem destacar, també, tot el seu treball dels anys trenta a Barcelona en les revistes infantils TBO, Pocholo, etc., però també la sàtira política i eròtica publicada a L'Esquella de la Torratxa i el Papitu.

I no oblidar el seu internament a Mauthausen, on dibuixar li va salvar la vida.

ANGEL CAMPABADAL

EL GUINARDÓ DESAPAREGUT

Autor: Joan Corbera  
Editorial Efadós, 2022

Preu: 23€ Preu soci: 18,95

El Guinardó, com a barri de Barcelona, va néixer a finals del segle xix. En el passat, el seu territori formava part dels municipis de Sant Martí de Provençals i Sant Andreu de Palomar. Eren els anys del Guinardó rural, que s'estenia entre camps de cultiu i masies o torres senyorials.
D'aquesta època no en queda gairebé res. Però tampoc queda gran cosa del Guinardó urbanitzat a inicis del segle xx seguint el model de la ciutat jardí. Aquest llibre pretén omplir amb imatges antigues el buit que el pas del temps ha deixat en la nostra memòria.


L'editorial ha organitzat la presentació pel dia 20 d'abril a les 19h al Mas Guinardó. El Joan Corbera vindrà a signar a la llibreria el 23 d'abril ales 12.30h

NOVEL·LA


JUNIL A LES TERRES DELS BÀRBARS

Autor: Joan-Lluis Lluís  
Editorial Club Editor, 2021

Preu: 19,95 Preu soci: 18,95

Tot i que aquesta novel·la es situa a l’època de l’Imperi Romà, no pertany al gènere històric. També costa encabir-la en el gènere d’aventures, tot i que el relat inclou un viatge ple d’esdeveniments.

Junil, la protagonista, una jove menyspreada i explotada pel seu pare, fuig amb tres esclaus per les terres de la frontera de l’imperi, el que anomenaven terres de bàrbars, a la recerca del poble dels alans que havien sentit que rebutjaven l’esclavitud.

Tot el llibre és un cant a la literatura, a la poesia d’Ovidi i especialment a la tradició oral, molt més antiga i extensa que la que s’ha recollit escrita al llarg dels segles. És un llibre per llegir a poc a poc, sense pressa, descobrint tots els personatges i cultures que es troben al llarg del seu camí, així com els seus relats.

ARIADNA APARICIO

COLOR DE LLET

Autora: Nell Leyshon  
Traducció: Jordi Martin Lloret 
Ed. Angle Col·lecció Narratives 88  
Preu: 16,00 € Preu soci: 15,20 €

La novel·la ens situa a l’any 1.830 a l’Anglaterra rural i profundament classista. Ens explica la història de Mary una noia de 14 anys, albina i amb una cama esguerrada. En aquella època, pels pobres no havia infantesa i les nenes tenien dues alternatives: treballar la terra tot el dia o anar a fer de minyona. A Mary li toca anar a deixar la pell a casa del vicari del poble que té la dona malalta.   
El clergue li ensenyarà a escriure i llegir, per a ella tot un repte, però la motivació de l'elesiàstic no és alfabetitzar-la. El final és corprenedor. 
Està escrita com si fos una autobiografia, les frases curtes, sense majúscules, però amb punts.

CATEDRALES

Autora: Claudia Piñeiro
Editorial Alfaguara, 2021
Preu: 18,90 €  Preu soci: 17,95 €

Al voltant d’una tragèdia familiar, provocada per la mort violenta d’una jove de disset anys, protagonista absent en aquesta novel·la,  l’autora ens va descobrint algunes característiques vitals que són pròpies d’una família amb prejudicis de classe, hipòcrita i conservadora, fanàticament religiosa en el cas d’algun dels membres, i organitzada entorn de les estructures jeràrquiques del patriarcat. Però per fugir d’aquest ambient tòxic no serà suficient la distància entre dos continents, i tant Lía com Mateo, dos dels protagonistes, hauran de fer un gran esforç per desentrellar les veritables raons ocultes de la tragèdia. Només així podran desempallegar-se de totes les misèries que rebutgen del seu origen familiar i que porten adherides com una segona pell. 

XESCO BAYO
 

NOVEL·LA NEGRA

BOBBY MARCH NO MORIRÀ MAI


Autor: Alan Parks
Editorial Univers, 2022
Preu: 19,90 €  Preu socis: 18,90 €
 
El tercer volum de la sèrie del detectiu Harry McCoy confirma la superació de l'autor en cada llibre. Amb un sentit ètic peculiar, McCoy enfronta la desídia i les corrupteles de companys i comandaments, però alhora voreja el cantó fosc de la vida compartint amistat, alcohol i drogues amb delinqüents. En aquesta ocasió cal estar atents a les trames que semblen enganyosament inconnexes: un músic rocker famós que apareix mort per sobredosi, una menor de tretze anys desapareguda, tot amanit en una barreja d'incompetència policial, el submón de màfies de drogues o fins i tot. tot el conflicte a Belfast. Però a mida que avança el llibre el trencaclosques és va tancant. I l'ambientació al Glasgow de principis dels setanta, amb la música del moment, és una altra vegada un ingredient afegit que li dona un sabor especial.

XESCO BAYO

EL COCINERO DE ALCYON

Autor: Andrea Cmilleri
Traducció: Carlos Mayor Ortega
Ed. Salamandra
Preu: 18,00 €    Preu Soci: 17,10 €

Pels amants de Camilleri i el seu comissari Montalbano, la publicació d`aquest llibre ens acosta a una data que ens neguiteja , és el penúltim llibre de la sèrie, degut a la mort de l`autor. A El Cocinero del Alcyon, ens trobem en una trama més pròpia d`una novel·la d`espies en la que veurem a en Montalbano, no tan sols menjant plats de la cuina siciliana, cosa habitual, sinó infiltrat com a cuiner dins una luxosa goleta i preparant un àpat per els capos de la màfia. El punt de partida serà el suïcidi d`un treballador d`una fàbrica despatxat per un empresari sense escrúpols. Novella que fa riure, però també dona de menjar al pensament crític, vaja Camilleri en estat pur.

MARIUS LOU


EL MONSTRE DE SANTA HELENA 

Autor: Albert Sanchez Piñol  
Editorial La Campana, 2022 
Preu: 19,90 € Preu Soci: 18,90 €

Una molt bona novel·la, d'una gran qualitat literària i ritme trepidant.
Podríem parlar de literatura fantàstica, si no fos per les profundes reflexions i emocions que es reflecteixen. Els monstres marins que ens recorden la pell freda, del mateix autor, prenen aquí un altre significat, entorn de la figura d'un Napoleó presoner a l'illa on va morir, Santa Elena, però sense perdre el seu carisma i magnetisme personal que li permet mantenir el domini dels i les que l'envolten.
És un relat agre i dur, en un entorn hostil on es desfermen les misèries humanes físiques i mentals, que ens enganxa com a lectors en cadascuna de les seves pàgines, fins al final.


ARIADNA APARICIO

LOVE SONG

Autor: Carlos Zanón
Ed. Salamandra
Preu: 20,00 Preu Soci. 19,00 €El darrer llibre del nostre veí Carlos Zanon , el consolida com un dels millors representants del “Noir” del país , així com un dels autors que fa la millor narrativa actualment. A Love Song, tres personatges molt potents, Jim, Eileen y Cawboy, musics coneguts s`embarquen sota bandera pirata en una gira per locals i càmpings de la costa mediterrània, fent versions tan sols de temes composats al 1985, viatjant en una Camper California , acompanyats de Polidori, un xofer a on retrobem a Sandino, protagonista de Taxi. Una de les millors novel.les que he llegit aquest any, Carlos es escriptor, poeta, músic i tot ho trobem a Love Song.

MARIUS LOU
PIRANESI

AutorA: Susanna Clarke
Editorial: Amsterdam
Preu: 20,00 €  Preu Soci: 19,00 €

Piranesi, de Susanna Clarke, és una novel·la màgica que et deixa una sensació molt difícil de descriure. Entre les seves pàgines coneixeràs a Piranesi, un jove que viu en un laberint replet d'estàtues i estades que s'inunden depenent de les marees. D'acord, és possible que amb aquesta descripció no t'hagis assabentat de molt, però deixa'm dir-te que no importa en absolut. És més, si no has comprès res, millor encara. Perquè Piranesi és una novel·la que cal anar descobrint a poc a poc, seguint el camí que el protagonista ens obre a través de les seves entrades en els diaris. La nostra recomanació? Endinseu-vos en aquesta història sense saber res sobre ella. El llibre et fa reflexionar alhora que t'entreté, i t'atrapa malgrat la complexitat de la proposta de l'autora.

LORENA CORONA

PENSAMENT

INFOCRACIA
La digitalización y la crisis de la democracia

Autor: Han, Byung-Chul.
Ed. Taurus
Preu: 13,90 Preu Soci: 13,37 €

Aquest és l’últim llibre que ha editat el filòsof coreà, una de les veus  més llegides, més innovadores i crítica amb el capitalisme, la societat del treball i de la tecnología.
El seu llibre ”La societat del cansament” va ser un best seller. L’any passat va publicar “No-cosas” en el que deia no son las coses, sinó la información, lo que determina el mundo en el que vivimos. En aquest llibre dedicava uns capítols a analitzar l’Srmatphone, Selfis, Intel·ligència artificial... A "Infocracia" aprofundeix en aquest tema de  la informació. Parla de com els “bots” difonen noticies falses i la incidència que tenen en l’opinió publica, o de com els “trolls”  intervenen en la desinformació i en el comportament electoral, especialment de com influeixen en el sistema democràtic.   En aquest assaig Byung-Chul Han describe la crisis de la democràcia y la atribuye al cambio estructural de la esfera pública en el mundo digital.  También le da un nombre a este fenómeno: infocracia

POLITICA  

A L’OMBRA D’AMAZON
Una història del nostre futur

Autor: Alec MacGillis
Traducció: Anna Llisterri
Ed. dEl Periscopi. Astrolabi 9
Preu: 22,50 € Preu Soci: 21,37 €

L’autor ha investigat i recollit el testimoni de desenes de persones que s’han vist afectades per la política d’Amazon. És un retrat de la petjada que el seu model de negoci ha deixat als Estats Units. 
La venda minorista ha baixat en picat i moltes botigues han hagut de tancar, (les comissions que Amazon cobra per vendes a tercers arriba a 80.500 M....) El treball de les fabriques estava més ben pagat (fins el 2011, Amazon pagava 13€ l'hora com a sou mig) i els treballadors creaven o  construïen quelcom. A les empreses se’ls cobra unes comissions cada vegada superior.
Si comprem per Amazon i llegim el llibre ens podem sentir, fins i tot, culpables de participar en aquest engranatge.  Com a consumidors també tenim poder. Utilitzem-lo!

POLÍTICA

RUSIA FRENTE A UCRANIA.
Imperios, pueblos, energia

Autor: Carlos Taibo
Los libros de la Catarata, 2022
Preu: 15,00€ Preu Soci: 14,25 €

En el marc de la geopolítica de Rússia, l’autor ens apropa a un conflicte que té unes arrels en una tensa relació veïnal mal resolta des d’un principi, i que des de llavors s’ha anat complicant cada vegada més. Els dos primers capítols estan dedicats a explicar la configuració de l’actual Rússia, després de la desintegració de la URSS, i la seva política exterior com a potència mundial, on es dona també una importància cabdal al seu entorn geogràfic immediat. Després hi ha un capítol on es fa un repàs a com es va organitzar Ucraïna com a país que va emergir de l’ensorrament soviètic, amb una fractura ètnica interna entre ucraïnesos i russos, una oligarquia ascendent que es va apropiar dels recursos d’una forma similar als seus homòlegs russos, i una divisió política entre faccions pro-occidentals i d’altres més properes a Rússia. Els tres capítols següents tracten les diferents fases d’ebullició del conflicte ucraïnès a partir del 2013, amb totes les conseqüències divisives internes, la implicació cada cop més gran dels EEUU, Europa i la OTAN, i la participació de Rússia fins i tot amb una intervenció territorial a Crimea, que al final va acabar amb una invasió total d’Ucraïna. Per finalitzar, l’autor fa un decàleg a mode de conclusions que resum perfectament les dificultats de la situació.

XESCO BAYO
RUSSIA, l'ESCENARI MÉS GRAN DEL MÓN.

Autor: Manel Alías
Editorial: Ara Llibres
Preu: 22,00 € Preu Soci: 20,80 €

Rússia, l’escenari més gran del món és la matèria primera sobre la qual el periodista i corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou, Manel Alías, construeix un relat polièdric d'un territori i una gent fascinants. Un llibre honest, en format de capítols breus, que ens ajuda a entendre el país i a trencar més d’un estereotip. Francament entretingut, alhora que divulgatiu, tant pel que en Manel ens explica com pel que ens deixa intuir.

LORENA CORONA

ASSAIG

L’ALTRE MÓN RURAL   
Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana

Autors: Rosa Cerarols i Joan Nogué  
Editorial: Tigre de paper 2022

Preu: 21,50  Preu Soci: 20,42

"L’altre món rural" és un assaig col·lectiu que aplega reflexions i experiències sobre la nova ruralitat catalana que està compromesa amb les innovacions i connectada amb el món actual.   Els autors presenten una visió esperançadora del món rural que no s’enfronta amb la ciutat sinó que el dota d'un discurs propi.  
Catalunya també té territoris buits. Cal canviar la tendència i per això cal potenciar: innovacions tecnològiques, les xarxes viàries, accessos a Internet, als serveis culturals...  
L’assaig s’acompanya amb reflexions temàtiques sota la cura d’especialistes.

POESIA

ÓSCAR ASTROMUJOFF

PINTURAS   
Poemas del manicomio de Mondragon

ÀMBIT serveis editorials. 2022  
Preu: 17,00 €  Preus soci: 16,20 €

Con imágenes audaces, con metáforas crudas, llenas de fuerza y de dolor los autores manifiestan que entre el mundo de la locura, del genio, de la demencia, y el del hombre normal y de la supuesta vida real, no hay una solución de continuidad o una discontinuidad regulada por la lógica de la razón o impuesta por un demonio o por un ser superior. El estar a uno u otro lado del foso es fruto del azar. El destino de los olvidados, de los dementes es semejante al de los hombres adaptados, atados unos y otros a una misma condena impuesta al nacer. En este oscuro mundo en ruinas, la poesía es la tabla de salvación a la que agarrarse.
 

RAMON CRESPO 

INFANTIL i JUVENIL.

EL MEU ARBRE

Autora: Marianne Dubuc 
Trad: Equip Baula
Ed. Baula Col. Petits amagatalls
Infantil de 3 a 6 anys. 
Preu: 10,90 € Preu Soci: 10,36 €

Un llibre per descobrir que hi ha darrere d'un arbre: del tronc, de les arrels, de l,escorça... Uns follets ens endinsen a conèixer la riquesa arbòria.
Unes pàgines ben plenes de dibuixos, pinzellades que detallen els éssers, la vida que hi ha dins dels arbres.

EL VESTIT DE TANT SE VAL

Autora: Sylvia Plath
Il.lustrucions: Rocío Martínez  
Traducció: Hara Kraan
Editorial: Nordicainfantil  
Infantil a partir de 6 anys.
Preu: 15,00 €  Preu Soci: 14,25 €
 
En Max Nix és el petit de set germans. Ell frisa per tenir un vestit per a ell sol! Un dia arriba un paquet a nom de Nix! Quan l'obren i veuen el conjunt, tota la família queda meravellada. I comencen a provar-se'l...Però ningú el troba encertat per por que el vestit sigui massa cridaner, poc adequat... Tenen por de ser jutjats. En Max no s’ho qüestiona. A ell li agrada i pensa que li va bé per a tot. Un bonic conte per a nens.  Un llibre que fa pensar en la llibertat davant de les opinions, del que diran. 

EL MEU AVI

Autor: Raimon Portell 
Il·lustracions: Lucia Serrano 
Editorial: 9 Grup editorial. Bindi Books.
Preu: 14,90 €  Preu Soci: 14,25 €
 
En Raimon Portell, és un conegut autor del nostre barri que ja ha publicat  força literatura infantil i juvenil i que també ha editat llibres de viatges. Ha estat guardonat diverses vegades, uns reconeixements ben merescuts.
En aquest obra, ens retrata la relació entre avis i nets. Trobareu iaios científics, poetes, riallers o rabiüts, i  tots tenen un punt en comú: l'estima als nets. 
Uns dibuixos ben acolorits, molt expressius i divertits 
Un bon regal per "aquests puntals irreductibles" que són els avis.

MEL DE LLUNA

Autor text i Il.lustracions: Kenneth kraegel
Traducció: Yannick Garcia 
Col.leccio Blackie LittlePreu: 17,90  Preu Soci: 17,20 €
Infantil a partir de 6 anys
 
Una mare musaranya ha d'emprendre un viatge a la Lluna per buscar el remei per fer sanar el seu fill. Passarà per cinc indrets fins arribar a aconseguir-ho. Set capítols van emmarcant la història, amb final feliç.
Un conte que el gaudireu tots, nens i el lector que l’acompanyi, tant pel contingut com per la il·lustració que és una meravella.

 


MALVARINA  
"Vull ser bruixa”

Autora: Susanna Isern
il·lustracions: Laura Proietti
Edicions: Flamboyant Llibres Lliures de CO 2
A partir de 7 anys
Preu: 14,00€  Preu Soci: 13,30 €
 
La Malverina vol aprendre a ser i fer de Bruixa, però ella no vol ésser ni malvada, mi dolenta, ni maligne...
Per arribar a aconseguir-ho, ha d’anar al Castell Prohibit a on hi viuen tres Bruixes esfereïdores... Malverina és valenta i aconseguirà el que es proposa.
Llibre per a infants a qui els agradi la fantasia i la màgia.
 

BRUNA 
Una mirada trans

Autors: Jaume Cela i Xavier Cela
Edicions: La Galera Young  
A partir dels 14 anys
Preu:18,00 € Preu Soci: 17,20 €
 
És una novel·la tendra, honesta i divertida que explora la identitat i la sexualitat de la jove Bruna, qui lluita contra els estigmes de la societat.
Els autors diuen que han fugit de la transsexualitat vista com una tragèdia.  Bruna és una adolescent intel·ligent, amb amics, família, que té coses a dir i que es fa en tot moment preguntes.
El llibre mostra la transfòbia que pateixen les persones trans, però també la seva felicitat i sentit de l’humor.
És un llibre que pot ser interessant pels pares, els adolescents, els professors de secundària per parlar-ne amb els seus alumnes 

EL JOC DEL PENJAT

Autor: Josep Pedrals
Il·lustrador: David de las Heras
Ed. Anima Llibres
A partir dels 16 anys.
Preu: 12,95 € Preu Soci: 12,30
 
L’autor ha dedicat i dedica la seva vida a la poesia. Aquest llibre per a joves i adults ens permet accedir al seu món literari.
El joc del penjat “és una obra que retrata l’adolescència i que no difereix gaire de tantes altres obres que poblen la literatura juvenil i que posen el focus en aquest període d’iniciació, d’experimentació i de descoberta. El que la converteix en una obra única, extremament singular, és la narració poètica, en vers rimat, de la història des de l’inici al final”
Copyright © 2022 Cultural Rocaguinarda, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp