Copy
et recomanem diferents llibres que podeu trobar a la Cooperativa o ens podeu demanar

1. Editorial

2 de juliol de 2022, DIA INTERNACIONAL DE LES COOPERATIVES 

L’any 1992, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el primer dissabte de juliol Dia Internacional de les Cooperatives, per celebrar el centenari de l’establiment de l'Aliança Cooperativa Internacional (ACI), encara que no és fins al 1995 quan se celebra per primera vegada de manera oficial.És el 1994 quan l'Assemblea General de les Nacions Unides va convidar els governs, organitzacions internacionals, organismes especialitzats i organitzacions cooperatives nacionals i internacionals a observar anualment el primer dissabte de juliol, a partir del 1995, el Dia Internacional de les Cooperatives. Tot i això, aquest s'anava celebrant des de 1923.

La celebració d'aquesta efemèride demostra la importància que té el cooperativisme com alternativa econòmica i social. A Rocaguinarda ens hi adherim com no podria ser d'una altra manera. 

2. Comunitat Energètica Rocaguinarda

Dimarts 26 de juliol, 18 h, Casal de Joves Girapells

El dia 2 de juny es van reunir, a Rocaguinarda, quinze persones del grup que promou la Comunitat Energètica. A la reunió es va informar de la concessió de la subvenció de l’IDAE, CE Implementa, dels fons europeus Next Generation, per un import de 13.800 €, un 38% del cost de la instal·lació fotovoltaica (sense iva).

També de les darreres reunions amb l’Ajuntament en les que ens han confirmat que la cessió de la coberta de Girapells ha de ser licitada, la qual cosa pot endarrerir la construcció de la planta. Esperarem a setembre per si cal adoptar mesures de pressió que facin que el concurs es faci en un temps prudent i la demora no posi en perill l’obtenció de la subvenció.

També es va avançar en les normes de funcionament de la Comunitat, tot depenent dels requisits del plec de condicions de la licitació i d’aspectes comptables, pel que fa a les aportacions econòmiques dels participants.

D’altra banda, el pròxim 26 de juliol a les sis de la tarda, Batec, pol cooperatiu per la transició energètica, organitza una visita a Girapells i Rocaguinarda, per difondre el nostre projecte de Comunitat Energètica. Us podeu apuntar a l’adreça que hi ha al cartell.
 

3. Recomanacions culturals

La Gemma Palomar, des del Grup de Teatre Rocaguinarda, i el Pep Novellón, que organitza el Taller de fotografía i les visites a exposicions, ens fam aquestes recomanacions:


TEMPORADA TEATRE GREC

PARAISO PERDIDO, Helena Tornero, a partir d'un poema de John Milton

Dirigida per Andrés Lima, Teatre Grec 26 i 27 de juliol.
 

AL FINAL, LES VISIONS, de Llàtzer Garcia

Sala Beckett, del 29 de juny al 31 de juliol.
 

GREC EN FAMÍLIA

Dissabte 16 de juliol, 16.30 h al recinte Teatre Grec, activitats infantils

 

EXPOSICIONS

TURNER, LA LLUM ÉS COLOR. Museu Nacional d'Art de Catalunya. Del 20 de maig a l'11 de setembre de 2022

"La llum és, per tant, color", això ho va dir el pintor William Turner l'any 1818, un dels millors paisatgistes del món.
Exposició de més de 100 obres, entre aquarel·les, olis i gravats. 
Mostren una altra evolució amb el pas del temps, els quadres de Turner s'il·luminen, abandonen els negres purs i es lliuren a una paleta de colors més suaus. El mateix camí que recorre cap al conceptualisme. Desapareixen els detalls, s'esborren, es difuminen, i al mateix temps, hi ha una constant, un element que apareix invariablement, el sol, sempre representat de forma gairebé etèria, com un raig de llum divina de color daurat que inunda el centre de les seves pintures.

 


4. Vacances d'estiu i retrobament

El curs escolar ja s'ha acabat i comencem el temps de vacances, un temps de gaudir de la natura, l'aire lliure, la platja, la muntanya. L'oferta cultural de l'estiu tant a la ciutat de Barcelona com arreu de Catalunya és immensa i variada. Com cada any Rocaguinarda deixa de programar les seves activitats.

El Consell Rector, els col·laboradors i col·laboradores, el llibreter i les llibreteres de la cooperativa us desitgen un bon estiu, tot esperant retrobar-nos al setembre amb noves propostes, per a les quals convocarem una jornada de reflexió i recollida d'iniciatives de totes aquelles persones sòcies que hi vulguin participar.

TANCAREM DEL 30 DE JULIOL AL 28 D'AGOST
 


5. Llibres de vacances

A continuació i com cada any us fem algunes recomanacions per aquest estiu. 
 

MALLORCA, OBERT TOT L'ANY

Xavier Moret

Editorial Pòrtic, 2022

Xavier Moret, conegut escriptor de llibres de viatges, ha escrit un llibre deliciós sobre una illa que tenim molt a prop, Mallorca, i que no sempre valorem com el que és: un paradís a l'abast.  Sovint ens costa fer-nos a la idea que un lloc tan proper també pot ser meravellós. I ho és, per molts nyaps urbanístics que s'hi hagin fet en nom del gran negoci del turisme.

Mallorca, obert tot l'any va més enllà dels tòpics i convida el lector a recórrer amb ulls de viatger els diversos paisatges de la gran de les Balears, Hi trobarem ciutats, pla, muntanya i una costa preciosa puntejada d'oliveres centenàries. Xavier Moret, a més, no s'oblida dels aspectes socials i culturals —també gastronòmics— d'aquest petit món envoltat d'aigua que conté l'essència de la Mediterrània.

Ariadna

TRES HERMANAS; EL HUERTO DE LOS CEREZOS

Antón P. Chejov

Editorial Alba, 2011

Si us agrada llegir teatre us recomano en la que Txékhov ens il·lustra sobre les relacions familiars en un moment de transició social a Russia de finals del XIX (potser una transició molt actual)

Gemma Palomar

CONTES PER A NENS I NENES POLITICAMENT CORRECTES

Jamens Finn Garner (traducció per Quim Monzó i Maria Roure)

Quaderns Crema, 1995

Si voleu passar una bona estona i tornar als contes de la nostra infantesa no us perdeu "Contes per nens i nenes políticament correctes" de James Finn Garner. Us recomano la traducció de Quim Monzo.

Gemma 

VOZDEVIEJA

Elisa Victoria

Blackie Books, 2019

Durant tot l'any anhelem l’arribada de l'estiu perquè tenim la falsa il·lusió que en ell tot és possible. La realitat és que, la majoria de les vegades, no acaba passant gens ressenyable, més enllà de la sensació que el rellotge s'hagi aturat. Aquest lent transcórrer dels dies durant les vacances és el que ens descriu, amb una veu plena de tendresa, Elisa Victoria, en el seu debut literari Vozdevieja. Durant aquestes vacances només t'animo a fer dues coses. La primera, desconnectar d'allò que et calgui. La segona, endinsar-te en l'estiu de Marina, una nena de nou anys a la Sevilla dels 90, per a enfrontar-vos juntes al lent transcórrer dels dies.

Lorena

FACENDERA

Óscar García Sierra

Anagrama, 2022

Ambientada en un poble de León del qual mai se'ns revela el nom, Facendera és la història afilada d'una generació de joves als quals el desmantellament de les indústries ha abocat a un futur incert, marcat pel fracàs escolar, la precarietat laboral i l'èxode a les grans ciutats.

Una novel·la generacional que és a més un perfecte acompanyant per a un estiu al poble. I és que no fa falta ser de León per a sentir-se interpel·lada per les paraules d'Óscar García. Em pregunto, llavors, si és que tots els pobles són el mateix en realitat, si potser en tots hi ha exactament els mateixos problemes, les mateixes persones i gairebé que les mateixes històries.

Lorena

EL ÚLTIMO BARCO

Domingo Villar

Siruela Ediciones, 2022

Aquest llibre de Domingo Villar, l’autor que va morir el passat mes de maig als 51 anys, és el darrer cas resolt per l’inspector Leo Caldas, un home assossegat, i el seu subordinat, Rafa Estévez, una persona diguem-ne més dinàmica. La trama transcorre de nou a Vigo i els seus voltants, i l’autor construeix una mena de thriller entre les anades i tornades en el vaixell que transporta passatgers d’un cantó a l’altre de la ria, per resoldre la desaparició d’una dona que fa de professora a l’Escola d’Arts i Oficis de la ciutat. El resultat de la investigació avança lentament perquè cada nova troballa porta a un carreró aparentment sense sortida, fins que en el tram final del llibre les descobertes s’acceleren i les peces comencen a encaixar i tot s’acaba resolent.

Xesco

LA BAJAMAR

Aroa Moreno Durán

Literatura Random House, 2022

A través d’indagacions en la memòria de tres dones que són família (avia, mare i filla), en aquest llibre descobrim circumstancies desconegudes en les trames vitals de totes tres, perquè mai havien estat explicades. A banda de les diferències generacionals, cadascuna ha viscut la seva particular vida i en moments històrics diferents, i malgrat la vinculació familiar també han tingut diferents desavinences, en particular en les relacions mara-filla en cadascuna de les composicions del trio, motivades pels silencis i les coses no dites, que han provocat incomprensions. També, al voltant d’una reflexió sobre el significat de la maternitat i les cures en diferents moments i circumstancies històriques, l’autora va teixint la crònica d’una genealogia que sovint sembla que ni les pròpies protagonistes han compartit del tot.

Xesco

EL CAS ALASKA SANDERS

Joël Dicker

La Campana, 2022

«Sé què has fet». Aquest missatge, trobat a la butxaca dels pantalons d'Alaska Sanders, el cadàver de la qual va aparèixer el 3 d'abril de 1999 a la vora del llac de Mount Pleasant, una petita localitat de New Hampshire, és la clau de la nova i apassionant investigació que, onze anys després de posar entre reixes els seus presumptes culpables, torna a reunir l'escriptor Marcus Goldman i el sergent Perry Gahalowood.

Una nova intriga literàriament addictiva, amb la inconfusible estructura de temps diversos, amb girs de volant imprevistos i un ritme trepidant que són el segell de Joël Dicker.

Digna continuación de La Verdad sobre el caso Harry Quebert, muy bien escrito y con una trama con sorpresas hasta el final. Optima lectura para este verano!

Màrius i Elena

LOS INCURSORES

Mary Norton

Blackie Books, 2021


Libro fantástico que nos hace viajar a un mundo diminuto donde pequeños objetos asumen una nueva vida para estos personajes. Se lee muy fácilmente y es muy recomendable como lectura de verano. Recomendado a partir de los 10 años. 

Elena

LA CARÍCIA DEL VENT

Sandrine Kao

Libros del zorro rojo, 2022

Durant la infància, el món és un descobriment continu, un aprenentatge diari carregat de sorpreses. Així ho viu el protagonista d'aquest llibre de vinyetes, una espècie de conillet o petit rosegador, que mira, es pregunta i avança mentre fa front aventures vinculades amb la naturalesa i l'amistat: despertar, la cursa, la tempesta, petjades, el color de les estacions... Cada historieta és un moment de la vida en el qual sorgeix una pregunta: per què no germina aquesta llavor?, per què els altres ho aconsegueixen i jo no?, què és més important arribar el primer o intentar-ho? Un àlbum bellíssim, influenciat per l'estètica asiàtica, en què tant el text com les il·lustracions destil·len tendresa i senzillesa. Un passeig per la infància que agradarà fins i tot als adults, amb idees que neixen de pensaments tan comuns com transcendentals, afins a la meditació i la filosofia oriental.

Una delícia, simplement.

Teresa
Copyright © 2022 Cultural Rocaguinarda, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp