Copy
et recomanem diferents llibres que podeu trobar a la Cooperativa o ens podeu demanar

PER UN SANT JORDI VICTORIÓS DE LA PANDÈMIA! 


Fa més d'un any que vivim d'una manera diferent.  Al llarg d'aquest temps hem anat trobant alternatives per viure i sobreviure. Som conscients que hem d'avançar, que el sistema econòmic/socials ha de canviar per augmentar el benestar de tothom. La pandèmia ha actuat com una lupa que ha augmentat la visió dels problemes: una crisis econòmica, filosòfica, social i política. Com a conseqüència hem vist la necessitat d'avançar, de fer canvis soci-culturals, a nivell ètic, ecològic i científic. 

Una novetat a valorar és que hem llegit més, que s'han editat força títols i que les llibreries del barri, la Cooperativa s'han reinventat per arribar als socis, al públic lector obtenint bons resultats. 

I com cada any el mes de gener el Gremi de llibreters ens omple de novetats. Impossible tenir-les totes, però a les taules i prestatges de la Cooperativa trobareu una curada selecció d'obres literàries, novetats amb continguts variats. Ja sabeu que estem a la vostra disposició per fer-vos arribar a mans l'autor que és del vostre interès. 

 

US ESPEREM!
BONA DIADA DEL LLIBRE!

SIN MÁS AMIGOS QUE LAS MONTAÑAS

Autor: Behrouz Boochani 
Traducción: Juan Francisco Silvente
Ed. Rayo Verde 
Preu: 23,95  €  22,80 €

El 2013 Behrouz Boochani, intel·lectual kurd, va ser il·legalment detingut a l’illa de Manus, un centre de detenció d’immigrants prop de la costa d’Austràlia. Pel que ens explica l’autor, aquest lloc és a on van a parar les persones que demanen ser reconeguts com a refugiats .

A la presó, on ha passat sis anys, sense eines ni espai per a la creació, amb moltes dificultats per la supervivència, Boochani va escriure heroicament a través de WhatsApp aquest llibre. Un llibre sobre la violència i les injustícies que es cometen al món amb l’excusa de l'aplicació de les lleis sobre emigracions.   A l'illa tots els presoners són detinguts sense càrrecs, sense condemnes i sense sentències judicials.

El seu exercici de valentia s’ha vist compensat amb diferents premis dels més importants d'Austràlia, primer país a on es va publicar.  Impressionant testimoni, tot un descobriment.

MILA ALCAINE

UNS GERMANS INESPERATS

Autor: Amin Maalouf 
Ed. Alianza Editorial, Madrid 2020 
Preu: 18,00 € 17.10 €

La literatura d’aquest autor no pot deixar a ningú indiferent. Ja fa anys que em van fascinar els seus escrits, sempre denunciant la intolerància i defensant la particularitat de cada ésser humà, cercant personatges, com ell mateix, escriptor francès d’origen libanès, producte d’una combinació d’identitats que en formen una i irrepetible.

Aquesta novel·la, en aquest cas una ficció, no deixa de mostrar-nos un rerefons reflexiu sobre el futur de la humanitat.

Els personatges són peculiars, s’han allunyat d’un món que rebutgen, cerquen la soledat. L’aparició d’uns germans inesperats els provocarà canvis importants en les seves vides.

ARIADNA APARICIO  

TARDOR

Premi Llibreter 2020

Autora: Ali Smith   
Traducció: Dolors Udina Abelló 
Editorial: RAIG VERD 
Preu: 19,00€  Soci: 18,00 €

Tardor és el primer d’un quartet de llibres estacionals, dels que ja s’han publicat tres en català, de l’escriptora escocesa Ali Smith abans professora a la University of Strathclyde i residint a Cambridge, amb nombrosos premis literaris i nominacions i que es traduït brillantment per Dolors Udina, llicenciada en història contemporània a la Universitat de Barcelona.

El llibre fa reflexionar sobre el pas del temps i de l’efímer de les coses. L’argument principal és la relació d’amistat entre l’Elisabeth i el seu veí Daniel Gluck de quasi setanta anys més gran que ella.  

Altres històries es van relatant més o menys connectades amb la principal, referents a la cultura, l’art i el temps convuls actual.

Ali Smith fuig de la linealitat narrativa, avançant i retrocedint en el temps, des de quan es van conèixer els dos protagonistes al ser l’Elisabeth una nena curiosa, madura per la seva edat i en Daniel un home solitari, savi, culte que l’hi ensenya qüestionar la vida i desenvolupar un món creatiu, fins els últims  d’en Daniel.

Un bon llibre per introduir-se al món de l’Ali Smith en aquest Sant Jordi.

LLUIS CANYAMERES

COM UNA MICA D'AIGUA AL PALMELL DE LA MÀ 

Una investigación sobre l'amor

Autora: Mireia Sallares  
Editorial Arcàdia 
Preu: 16,00 €  Soci: 15,20 €
                          
La Mireia diu: “Les pitjors coses que s’han fet a la història probablement s’han fet en nom de l’amor”. Ella proposa, en aquest llibre tant especial, una investigació artística de quatre anys sobre l’amor. Ella entoma la complexitat del concepte de l’amor, molt més enllà de la visió romàntica.

En aquest llibre de tant sols 154 pagines l’autora aconsegueix crear un text d’una enorme originalitat i de ben segur no us deixarà indiferents. Un llibre molt diferent

PEP NOVELLON

APRENDER A SER SALVAJES   

CÓMO LAS CULTURAS ANIMALES CRÍAN FAMILIAS, CREAN BELLEZA Y CONSIGUEN LA PAZ


Autora: Carl Safina
Editorial: GalaxiaGutemberg 
Preu:  23,00   Soci: 21,80

Carl Safina criava de petit coloms missatgers al patí de casa seva, a Brooklyn, després li va entrar el gust per pescar i un cop s’ha fet gran dedica el seu temps en descobrir de quina manera els animals s’assemblen a nosaltres. Tot això per explicar les raons utilitàries que justifiquen la protecció de totes les espècies. És un llibre molt necessari i més ara que estem creant una de les taxes d’extinció més altes de la història. En tan sols dues generacions hem destruït el que va trigar milions d’anys a formar-se. I per sobre de tot una gran pregunta que a la vegada és el subtítol del llibre i de fet és la seva conclusió “Pensen o senten els animals?.

PEP NOVELLON

LA PLANTA DEL MUNDO

Autor: Stefano Mancuso 

Editorial: Galàxia Gutemberg   
Preu: 18,00 €  Soci: 17,20 €

L’autor porta fets uns quants llibres sobre l’estudi de la neurobiologia vegetal i aquest és el darrer. Són històries de plantes, tan increïbles com el paper dels arbres a la Revolució francesa. O com cooperen els arbres entre ells en lloc de competir. No és conya, ell és un gran científic i està convençut que les plantes són la base de la vida a la Terra.

PEP NOVELLON 

LA VIDA MANUAL D'ÚS

Autor: Georges Perec 
Editorial: Proa Preu: 24,10  Soci: 22,90 €

Aquest és un llibre molt especial, es va publicar per primer cop al 1978. I en realitat és una entremaliadura literària feta per un dels escriptors més originals que han existit mai, Georges Perec. Ell crea un trencaclosques sota una obra de gènere híbrid, que no pertany a cap i els abasta tots: conjunt de relats, inventari de tot l’existent, obra enciclopèdica d’humor, assaig sobre la complexitat del món, ...i sobretot, puzle literari per antonomàsia. S’hi proposa un univers concentrat en una casa de veïns.

Per descomptat, un llibre com aquest compta amb abundants detractors. Acapara hostilitats i adoració de la mateixa manera: a qui li agrada li encanta, a qui no li agrada ho odia i no passa del principi. Però qui vulgui submergir-se en un món sorprenent en el seu prosaisme, paladejar un elegant sentit de l'humor i deixar-se atrapar per nombroses històries a qual més sorprenent i divertida, ha de començar com més aviat millor. Qui arribi més enllà de la pàgina 5 es divertirà d’allò més. Molta sort.

PEP NOVELLON

EL CHICO DE LAS BOBINAS

Autor: Pere Cervantes
Editorial Destino
Preu: 20,90 €  Soci: 19,85  

No em puc resistir a una novel·la a on la trama guardi relació amb l’art i aquesta la té amb el cinema. Una història que ens porta de tornada, en un viatge emocional i emotiu, a la Barcelona de postguerra per homenatjar els cinemes de barri que van contribuir a fer mes suportable aquella època de tristor i alhora és un tribut a les dones, veritables heroïnes que es van trencar l’esquena i van córrer riscos per tirar endavant les seves famílies.

Si us compreu aquesta novel.la de ben segur us agradarà.

PEP NOVELLON 

TIEMPO DETENIDO
Memoria fotográfica del confinamiento

 

Diferents Fotògrafs  
Editorial La Fabrica 
Preu: 28,00 €  Soci: 26,60 €

Potser si que d’aquí uns anys necessitarem recordar aquest maleit 2019 mitjançant la fotografia. Si creieu que això us pot passar, aquest llibre és molt indicat. Es tracta d’un treball fet per professionals de la fotografia que van pogué sortir de casa en ple confinament per fer la seva feina i deixar constància d’un món que de cop va callar.

PEP NOVELLON

LLUM DE FEBRER

Autora: Elizabeth Strout
Editorial. Edicions 1984
Preu: 18,00 €  Soci: 17,10 €
 

La història  comença a on va acabar la primera, la coneguda Olive Kitteridge, que va ser Premi Pulitzer 2009 i Premi llibreter 2010. L’Olive, la mestra jubilada, endinsada en el poble inventat de Crosby, ha quedat vídua i decideix començar una relació amb en Jack que també ha perdut la dona recentment.  Junts emprenen el camí d’envellir junts i encarar els problemes que tenen amb els respectius fills.
L’autora s’esmerça per descriure amb deteniment els personatges i el món de la gent gran.  L’Olive ha anat canviant però segueix tenint una personalitat forta, que no calla, és una dona que mai serà invisible davant dels ulls de les persones  perquè segueix creixent, interpel·lant-se i aprenent en el dia a dia.
És una obra que ens parla de l’amor, la pèrdua, de l’amistat,  de la vitalitat de la vellesa.

LA DONA DE LA SEVA VIDA   


Autor: Xavier Bosch 
Ed. Columna Edicions  
Preu: 21,90 €  Soci: 20,80 €


La família Estrada acaba de perdre a la mare.  El pare es quedarà a viure amb el fill gran, en Joel, que és periodista. Els altres dos viuen a l’estranger. Els germans van buidant l’armari perquè quan el pare arribi ja ho trobi tot buit. Tot llençant vestits i rampoines xerren sobre un fet que ha passat a l’enterrament. 
En Joel està realitzant una investigació periodística sobre els bebès robats que el posarà en risc físic i davant d’un dilema, dir la veritat o estalviar dolors.
Una història de fidelitat, d’amor, d’amistat, és un llibre, com diuen els crítics, “marca” Bosch.

EL COLIBRÍ


Autor: Sandro Veronessi
Premi Strega 2020
Ed. Periscopi
Preu: 20,90 €  Soci: 19,85
 
“El Colibrí” explica la història, des de la infància, però no en un sentit lineal i cronològic, de Marco Carrera, un oftalmòleg de Roma.  La seva mare li deia “el colibrí” perquè és un ocell petit que pot mantenir-se en suspensió quan vola, com ell davant les adversitats.
És una novel·la que parla de la vida, del sofriment i de la capacitat per superar-lo i de mirar cap el futur amb esperança i amb intensitat fins al final, tot i haver viscut les pèrdues més doloroses que li pot passar a una persona.
Després de la mort de la filla s’aferra a la neta, Miraijin (“nou home” en japonès), ella serà el símbol d’una nova humanitat, la seva gran esperança.
En el llibre hi trobareu uns capítols que descriuen una realitat que s’afronta amb dignitat, com el del final del llibre, que és també el d’una vida.  

L’AIGUA QUE VOLS


Autor: Victor Garcia Tur.
Ed. Enciclopèdia Catalana
Premi Sant Jordi 2020
Preu: 21,00 € Soci: 19,95 €
 
L’acció argumental, que transcorre en un cap de setmana però que s’enriqueix amb constants meandres cap al passat, es desenvolupa a un ritme sostingut, amb un joc de tensions, distensions i clímaxs sempre controlat. Les escenes, rodones, es despleguen com condensats artefactes narratius. Les descripcions –d’escenaris, de comportaments, d’estats d’ànim, de psicologies– són vívides i precises. L’estil és robust tant quan és més reflexiu com quan és més plàstic, i tot s’hi nota cuidat –no hi ha frases òbvies, ni acumulades simplement per sortir del pas–. A més, un humor subtil ho punteja quasi tot... Finalment, les discussions en relació a l’imminent referèndum sobre la sobirania del Quebec del 1995 donen substància sociopolítica al drama i fan de mirall –deforme, una mica opac– del conflicte català.

PANZA DE BURRRA


Autora: Andrea Abreu
Ed. Barret
Preu: 17,90 €  Soci: 17,00 €
 
És la història d’una amistat, tan real com emotiva, entre dues nenes. Isora i la amiga, que és la narradora de la història.  D’aquest llibre, se n’ha parlat molt i força bé.
L’autora situa l’acció dins d’una barriada marginal de les Canàries, ho situa a Tenerife.
La narració comença a l’estiu, les nenes passen els dies i esperen que algú les porti a la platja. Isora és una nena que no té mare és la que porta la veu cantant, té les millors idees, parla amb xicots... La narradora és l’amiga, té una relació de submissió, la segueix allà on vagi. Són dues criatures amb ferides, a l’inici del despertar sexual, malparlades i que estan rodejades d’un entorn de núvols, calima i pluja, gossos pollosos...
És una història narrada d’una manera especial, a nivell lingüístic,  que retrata la vida de la gent del barri amb cruesa, a vegades difícil de pair. 

NO DIGUIS RES   
Una història real de violència i memòria a Irlanda del Nord

Autor: Patrick Radden Keefe
Traducció: Ricard Gil
Ed. Periscopi – Astrolabi 6
Preu: 22,00  Soci: 20,90

No diguis res, analitza el conflicte nord-irlandès a partir de dos antics membres de l’IRA (Exercit Republicà Irlandès), d’una víctima de l’organització paramilitar i d’un dels noms clau  en la mediació política per arribar ala pau.
 
Aquest llibre, fruit d’una investigació periodística, és un assaig rigorós. D’ell s’ha dit que és una narració ponderada i imparcial.  Éticament, és brut i devastador: hi abunden el crims, les traïcions, les tortures, les mentides, els desenganys. Humanament i històricament, permet constatar que la violència sovint és inevitable, que matar, sovint és morir una mica...    La seva lectura colpeix.    

EL LLIBRE DE LAS PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES


Autors: Col·lectiu Eixarcolant
Edita: Col·lectiu Eixarcolant
Preu: 10,00 €. Soci: 9,50 €
 
Passegem per prats, boscos, valls i anem trobant plantes, flors, fruits...però no saps si són comestibles, doncs amb aquest llibre pots identificar espècies silvestres que es poden menjar, aquesta és la intenció del llibre, ensenyar-te a conèixer-les perquè les puguis assaborir.
A l’índex mostra les espècies incloses en el llibre amb força informació: la composició nutricional, el mètode de cultiu, receptes, recomanacions de consum...
I si voleu saber més actuacions del col·lectiu eixarcolant us passem la web.
www.eixarcolant.cat 

PROPIOS Y EXTRAÑOS
Poemas

Autora: Marta Noviembre
Ediciones Tremendes- Col·lecció Jota.
Preu: 13,00 € Soci: 12,35
 
L’autora és veïna del Barri i ha col·laborat amb la Cooperativa. El passat mes de Març a la cooperativa es varen trobar les dues poetesses que ara us recomanen, la Marta Noviembre i la Ilda Calsina i mantingueren un "diàleg poètic". Un goig poder escoltar-les i descobrir el procés de creació, inspiració. Les dues ens parlen de la seva experiència  i motivacions a l'hora d'escriure un poema.
Entreu a l'htpp://rocaguinarda.tv. les coneixereu i passareu una mitja hora deliciosa.

LA MADRE, EL PULPO, LA BREA
Poemas


Autora: Isa Calsina Val
Autoedició.
Preu: 7,00 €  Soci: 6,65

L’autora és veïna del Barri i ha col·laborat amb la Cooperativa. El passat mes de Març a la cooperativa es varen trobar les dues poetesses que ara us recomanen, la Marta Noviembre i la Ilda Calsina i mantingueren un "diàleg poètic". Un goig poder escoltar-les i descobrir el procés de creació, inspiració. Les dues ens parlen de la seva experiència  i motivacions a l'hora d'escriure un poema.
Entreu a l'htpp://rocaguinarda.tv. les coneixereu i passareu una mitja hora deliciosa.

PAIS NÓMADA
Supervivientes del siglo XXI

Autora: Jessica Bruder
Capitán Swing, 2020 
Preu: 20,00 €  Soci: 19,00 

L’autora es va integrar durant anys en el submón dels nous pobres i els desheretats per elaborar aquest gran treball periodístic. Persones de diferents classes i condicions, sovint fregant la jubilació, que s’han vist abocades a viure sobre rodes en furgonetes i caravanes. Les successives crisis provocades pel crack del 2008 -manca de feina, un divorci, una malaltia, etc.- els van deixar a la intempèrie i no poden pagar un habitatge. També s’han de dedicar a fer feines precàries i mal pagades per poder sobreviure, ja sigui a magatzems d’Amazon o recollint remolatxa.

XESC0 BAYO 

SIMÓN

Autor: Miqui Otero
Blackie Books, 2020 
Preu: 23,00 €  Soci: 21,85 € 

Simón és un noi de barri a la cerca d’un sentit a la vida, que rodolarà entre il·lusions, complexes, pors i derrotes, fins poder trobar quin és el seu lloc en aquest món i crear-se una quotidianitat per viure-la. Al principi, animat per un cosí al que admira, s’aventura en una educació sentimental basada en un món de somnis literaris. Més tard intenta fer realitat algun d’ells, com l’aprenentatge en la cuina d’alta gastronomia. I al final s’acaba retrobant amb si mateix i el seu entorn esbrinant en la pròpia història, la de la seva família, la dels seus amics i la de la ciutat de Barcelona, amb les seves grandeses i misèries.

XESCO BAYO

EL ÁNGEL NEGRO

Autor: John Verdon 
Traducción: Santiago del Rey
Serie David Gurney. 
Preu: 20,90  Soci: 19,85

Llevamos tiempo siguiendo este escritor que suele ser muy fácil de leer y una buena opción para hacer un regalo a algún amigo al que le guste la novela negra y de misterio. Este libro he de decir que destaca por la coherencia y el buen hilo que se sigue a lo largo de todo el libro. Tanto mi marido como yo nos lo hemos leído en solo 2 días, no lo podíamos dejar. A mí siempre me gustan las descripciones de los lugares y en este libro nos permite trasladarnos a zonas rurales del Estado de Nueva York, ¡toda una experiencia!

ELENA GIRONDA

ESPAÑA

Autor: Santiago Alba Rico  
Ed. Lengua de Trapo
Preu: 19,50 €  Soci: 18,50 €

Cogí este libro como extranjera, con el objetivo de investigar, más allá de algunos extremismos, las causas de la falta de patriotismo en un País con tanta historia y tradiciones. El libro analiza, fundamentalmente a partir de los Reyes Católicos las raíces de sentimientos encontrados que están detrás de las pocas banderas Españolas, la falta de texto en el himno nacional, etc. Es un buen punto de partida para una reflexión quizás personal porque desafortunadamente el libro no es capaz de dar propuestas válidas que puedan volver a dar valor al patriotismo, alejándolo de los sentimientos más propiamente fascistas.

ELENA GIRONDA

MESTISSA

Autor: Maria Campbell
Ed. Club Editor
Preu: 19,95€  Soci: 19,50 €

Jo recomano molt el llibre de Mestissa de Maria Campbell de l'editorial CLUB EDITOR.
El llibre és l'autobiografia de Maria Campbell, una dona mestissa Canadenca, blanca i índia. Ens comparteix la seva vida des d'un punt de vista que ens fa entendre les diferents opressions racials que viu i la condició com a dona mestissa. Explica la seva vida i relata no només la història de Canadà i dels mestissos com un fet històric, sinó per entendre com aquests fets van afectar a la manera de viure i fer de la població mestissa. És una lectura que et transporta a les olors i espais que relata, així com et fa sentir les emocions que explica. Una bona lectura on desconnectar-se per connectar.

GINA SUBIELA

Copyright © 2021 Cultural Rocaguinarda, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp