Copy
et recomanem diferents llibres que podeu trobar a la Cooperativa o ens podeu demanar

SANT JORDI I ELS MONS PER VIURE I SOMIAR

Ens costa especialment recomanar llibre infantil perquè resulta indispensable tenir alguna informació prèvia sobre cada infant i el moment que està visquent.  La infancia és el moment idoni perquè s'aprengui a enamorar-se de les lectures, del mòn màgic de les il·lustracions, de la importància de la imaginació.

S'editen infinitat de llibres i es tornen a editar versiones revisades amb il·lustradors nous. Us recomanem que vingueu, ens pregunteu i podeu trobar els que us sembla més adient. A la llibreria hem seleccionat  les obres que pensem que us poden interessar,  sabent que la oferta és pràcticament il·limitada. Aquestes recomanacions són només una petita part. Desitgem que us agradin.

AVIAT ANIRE A ESCOLA

Autora text i il·lustracions: Marianne Dubuc
Traducció: Raquel Sola
Ed. Joventut
Per infants a partir de 3 anys.
Preu: 16,00 €  Soci: 15,20 

La Pom és una nena que  té moltes ganes d’anar a escola, però encara li falta un any.  I què fa, doncs organitza una escola a on puguin anar tots els seus animalons...
Un llibre farcit de personatges en moviment, amb boniques imatges, en el que tots van a escola i fan activitats ben diferents.  Els conills aprenen a llegir, a escriure....Les granotes dibuixen,. Les  guineus fan esport... A la imaginària escola, de la nena,  tothom té una tasca escolar.
Un llibre per despertar l’interès per l’entrada a aquesta etapa, la vida escolar.

EN PINTXO I VIVALDI

Autora:  Magali Le Huche
Llibre musical amb 16 peces
Editorial Estrella Polar
Per a infants a partir de 3 anys
Preu: 13,95 € Soci: 13,25 €
  
Un libro infantil que, como todos los demás de la serie, es todo un éxito en familia.
Mi hijo de 5 años lo lee solo y escucha las melodías compuestas por Vivaldi permitiéndole además de ejercitar la lectura, desarrollar también cierto conocimiento de la música clásica. Muy recomendable!

 
ELENA GIRONDA

  

I AQUÍ, QUI MANA

Autora: Laia Panyella
Il·lustracions: Aitor Larrea
Edoitoral Pol·len
“Dinámiques contades”
A partir de 4 anys.
Preu: 15,00 €  Soci: 14,25 €

Pensem, a vegades no és un problema de manar, sinó que als infants hi ha qüestions que no poden decidir.  Educar, en i para la llibertat, és complicat. Però, l’adult ha de tenir present que cal posar uns límits.  Hi ha  responsabilitats que, per la seva complexitat, un nen  no pot assumir i resoldre.
Un llibre per llegir, per comentar, per dialogar, que obre portes a la reflexió i tot al costat del fill, del net, a la classe...

I d'aquesta mateixa col·lecció trobareu: LA POR DE LA DANIELA.  El llibre planteja de qui són les pors, És possible que els adults amb la seva vivències anem traspassant els nostres dols, les nostres pors que no són les dels nens, dels fills. 
 

L’ELEFANT

Autor: Peter Carnavas
Traducció:  Anna LListerri
Ed. Pagès Editors  Col·lecció Nandibu.
A partir dels 8 anys  
Preu: 13,00  Soci: 12,60  €

L’Olive, la protagonista, veu al costat de les persones un animal, que és el reflex del seu estat d’ànim. El pare que arrossega un dol, una immensa tristesa, perquè ha mort la seva parella, mare de la protagonista, té al darrera un animal feixuc: un elefant.  Només ella és la que veu un animal imaginari al costat dels que estima. Quan el avi té un problema, s’adona que al darrera hi ha animal feixuc la tortuga.  Un amic l'ajudarà a trobar la solució.

ETIQUETES   

Autor: Joan Turu 
Ed. Bindi Books  
A partir dels 3 anys.
Preu: 14,96 €  Soci: 14,20 €

A la protagonista, la Neus, cada dia li pengen un atribut, un adjectiu, una etiqueta. El missatge és clar: els estereotips poden limitar, separar, a vegades dificultar els canvis... A la contraportada del llibre hi ha una crida: “Si els deixem d’etiquetar els deixarem SER”

L’autor ja ha col·laborat en un altre llibre, Tinc un volcà, que és un conte per tractar l’emoció de la ràbia.

Passarà una estona el dia 23 per la nostra llibreria a signar!

UNA HISTORIA D’INDIANS

Autor: Joan Portell  
Dibuixant: Sebastià Serra
Ed. Pub. Abadia de Montserrat
A partir dels 7 anys
Preu: 14,00€  Soci: 13,30 €

En Joan Portell és veí del barri i soci de la  nostra Cooperativa. És un prolífic escriptor de contes.  També ha elaborat guies turístiques per descobrir la Ciutat o per fer un tomb per Barcelona amb nens. 

El conte comença amb la noticia de la mort d’un veí, un indià que era ric i que no tenia fills.  La família veïna i els seus fills el coneixien i tenien a casa de l'americà un amagatall. Decideixen investigar la casa i els jardins. Inicien la recerca del testament, perquè la casa i espai valen una fortuna (si s’enderroca i edifiquen). Organitzen una recerca, una “escape rooom” per trobar el legat. Una neboda també està a l’aguait perquè seria l’hereva.

Els dibuixos ens mostren la casa de l’indià, el vell Maristany, i els 4 protagonistes en acció.

El Joan estarà signant a Rocaguinarda el dijous 22 de 17.30 a 18h.

ASTRONAUTAS.

MUJERES EN LA ÚLTIMA FRONTERA

Autors: Jim Ottaviani y Maris Wicks
Ed. Norma. Astronave
Còmic – Novel·la gràfica
A partir de 9 años.
Preu: 15,95 €  Soci: 15,15 €

Este cómic lo recomiendo a los y las pequeños/as soñadores/as y aspirantes astronautas. Trata del momento en el que las mujeres se incluyeron en el equipo de astronautas de la NASA. Es un libro que está dedicado a las exploradoras, pasadas y futuras, de aguas no trazadas, de orillas no soñadas. Me alegro de que los mensajes y aprendizajes sean tanto o más validos para niñas y niños que puedan soñar un día convertirse en astronautes

ELENA GIRONDA  

LA REGLA MOLA     

(si saps com funciona)

Autora: Anna Salvia Ribera i Cristina Torrón Ribalta  
Ed. Montena (Serie Menstruita)
A partir dels 9 anys
Preu: 15,95 €  Soci: 15,15 €

Si teniu fills d’aquesta edat, en aquest llibre trobareu una bona i àmplia informació sobre els òrgans sexuals, el cicle hormonal, la fertilitat... i, en especial, una actitud engrescadora perquè aquests canvis es prenguin amb confiança i benestar.

Hi ha dibuixos i un text encertat en tots els apartats. Al final del llibre hi ha un “minidiari” que pot ser útil per anar comprenent el cicle complet.

ADA LOVELACE I LA INFORMATICA

Autor: Roger Canavan
Il·lustracios Annaliese Stoney
Eureka. Biografies de ciència.
Ed. Animallibres
A partir dels 9 anys
Preu: 11,95 €  Soci: 11,35 €

Un dels èxits més importants de l’Ada Lovelace ha estat ser coneguda pels seus propis mèrits, com a científica, no per ser la filla de Lord Byron. Va ser  la primera programadora de la història en proposar l'ús de la màquina analítica que havia dissenyat amb Charles Babbage per a crear algoritmes...

El llibre està redactat en primera persona, amb un estil plener, accessible al coneixement dels nens i inclou tires de dibuix, còmics, i requadres molt interessants que ajuden a entendre el treball que va realitzar.

TOTS SIS

Autora: Alegria Julià
Il.lustracions: Miguel Bustos
Ed. Santillana. jolllibre
A partir de 10 anys
Preu: 9,80 €  Soci: 9.30 €

Hem de celebrar que la nostra veïna i sòcia de la Cooperativa, escriptora de contes i novel·les juvenils, segueix editant llibres. Aquest és l’últim.  

Són sis cosins, el Club de les Sis Emes. S’anomenen així perquè els sis tenen un nom que comença per M. Plegats viuen aventures, ensurts, conflictes. Moltes vivències les comparteixen amb la gran familia que formen amb els pares i els avis. Moltes accions passen a una masia. 

L'Alègria estarà signant el dijous 22 de 17 a 17.30 juntament amb el Raimon Portell.

NEGRA
La vida desconocida de Claudette Colvin

Basada en la novel·la de Tania de Montaigne.
Guanyadora del Premi Andersen
Autora: Emile Plateau
Traducció: Sara Bonrehiyi
Duomo Ediciones.  Còmic – Novel·la gràfica
A partir dels 12 anys
Preu: 16,90 €  Soci: 16,05 €

Els còmics són un mitja més per descobrir, per reivindicar històries. De ben segur que coneixeu la lluita de l’activista pels drets civils de la població de color, als Estats Units, Rose Park, però desconeixíem la d’una noia de 15 anys que viu a Alabama (Montgomery) els anys 50.  Claudette Colvin torna de l’escola en autobús i es nega a aixecar-se i deixar el seu seient a un passatger blanc.  És arrestada, empresonada,... La sentència posarà fi a la segregació als autobusos de Montgomery.

I per què el seu nom no ha tingut ressò fins ara. Doncs llegiu el llibre i sabreu les raons.

Els dibuixos visualitzen molt bé els llocs i el temps a on passen els fets. 

LA SÍNDROME DE BERGERAC

Una comèdia heroica

Premi Edebe de Literatura Infantil
Autor: Pablo Gutierrez
Ed. Edebé
A partir dels 14 anys

Es una comedia heroica, como su subtítulo indica, por la fuerza liberadora y aglutinante de toda obra de teatro y por su poder curativo en esa época tan compleja que es la adolescencia, en la que se produce la formación o transformación de la identidad. Como decía Federico Lorca, “El teatro es una escuela de llanto y de risa, y el mejor instrumento para la edificación de un país”.

L’obra de teatre donarà sentit a aquest grup d’adolescents i junts s’enfrontaran a problemes, a analitzar com els poden solucionar, a passar petites aventures, pors, relacions tòxiques... Un llibre que ajuda a descobrir el món de la literatura clàssica i el de l’adolescència.

TU NO ETS LA TEVA SELFIE
9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica

Autora: Liliana Arroyo Moliner
Ed. Pagès-Nandibú Zeta
A partir dels 14
Preu: 15,00€  Soci: 14,25

Aquest llibre conté 9 càpsules dedicades a l’ego, el postureig i el FOMO, l’afany de col·leccionar amics i la polarització, les apps de la seducció, la dimensió anònima, l’empatx de continguts o la procastinació. Parlarem de punts de trobada i desencant, plaers culpables i tensions entre realitat i ficció. No és un problema meu ni teu, sinó nostre, perquè hi ha una indústria sencera al darrere.

La Liliana és una investigadora que estudia l’impacte social de les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Per escriure aquest llibre, va comptar amb 12 joves que li van anar explicant les seves experiències amb els selfie, el postureo... i, sobretot,  la necessitat de mostrar una vida perfecta.

Si els vostres fills estan “penjats al mòbil” i van de l’instagram a twitwer, a face i altres, potser els hi podríeu recomanar aquesta lectura i fins i tot llegir-ho vosaltres o comentar-ho. 

La Liliana estarà signant el día 23 de 18.30 a 19.

ENTRE NOSALTRES

Autora: Aina Huix
Llibres de Delicte 
A partir dels 14 anys.
Preu: 14,90 €   Soci: 14,15 €

L’Aïna Huix és una escriptora catalana que, quan tenia 14 anys, va començar aquesta novel·la i l’acabà als 16.  És una obra  pensada per a un públic adolescent, que pot engrescar als no tan joves. La trama gira en torn a la mort d’en Dani, un noi de 1r. de batxillerat.  Tots els companys de l’institut poden ser sospitosos del seu assassinat.  A partir del fet, prenen la veu, en especial, tres personatges. La novel·la es podria dir que és coral i va presentant diversos personatges amb situacions complexes.

Els editors, alguns crítics diuen que els joves necessiten llegir novel·les que els estimulin, que les trames siguin emocionants, que els personatges connectin amb els lector... doncs aquest és el llibre.  

LA CASA DE VERGES

Autor: Marta Fontana «Martillo»
Ed. La Marca Negra
A partir dels 16 anys
Preu: 15 €  Soci: 14,25 €

Marta Fontana «Martillo», vocalista de The Capaces, hace su debut literario con una obra de misterio, La casa de Verges La icónica cantante punk barcelonesa publica con La Marca Negra Ediciones su primer libro. Se trata de una obra de no ficción en la que relata «con exquisitos modales periodísticos» los fenómenos paranormales acontecidos en un viejo caserón en Verges donde solía veranear junto a su familia.

La Marta és veïna del Guinardó i estarà signant exemplars el día 21 de 17.45 a 18.30.
Copyright © 2021 Cultural Rocaguinarda, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp