Copy
O schimbare de perspectivă asupra metodelor de gestionare sănătoasă a emoțiilor noastre.
Nervozitatea, stress-ul, stările de teamă, îngrijorare și revoltă sunt coordonate ale comportamentului și reacțiilor (sau lipsei noastre de reacție) zilnic.
 
Indignarea și furia ne erodează resursele și ne lansează în cuvinte și acțiuni pe care apoi le regretăm, frica ne blochează și ne inhibă comportamentele fără să știm de ce, rănile și resentimentele față de oameni și situații din trecut ne împovărează, toate având un impact major asupra stării noastre de sănătate, asupra relațiilor și a performanțelor profesionale.
 
Cu toate acestea, le dăm prea puțină atenție și cei mai mulți dintre noi nu știu că există opțiuni, altele decât resemnarea și acțiunea la efectul lor pe de o parte, sau negarea și anestezierea mental-emoțională pe de altă parte, la capătul opus al spectrului.
 
Să simți prea multe, în zilele noastre nu dă bine. Cu furia e ok, căci îți dă iluzia superiorității. De slăbiciune și vulnerabilitate însă nu e loc, de gândit la tine însuți nu e timp. Ce te faci însă atunci când se umple paharul și răbufnești, când aceleași tipare se repetă în viața ta și nu știi cum să ieși din ele, când pentru prea mult timp te trezești apatic, fără viață și energie, fără motivație, mulțumire și elan? Când te-ai săturat să duci în spate umbra împovărătoare a unor situații din trecut sau când corpul găsește o cale mai puțin plăcută de a te trage de mânecă pentru a-ți spune că ceva e șubred rău pe dinăuntru?
 
Vine un moment în care îți spui gata! M-am săturat de toate astea, trebuie să schimb ceva și vreau s-o fac acum! În astfel de momente, subconștientul este pregătit să facă o schimbare, iar când deblocarea se produce, are loc într-o fracțiune de secundă.
 
Vorbeam în articolul precedent despre beneficiile Time Line Therapy™ ca metodă extrem de eficientă pentru debarasarea de bagaje emoționale negative din trecut și transformarea lor în resurse pentru viitor, în opțiuni de comportament și strategii de reacție înțelepte. Totuși, o întrebare legitimă a clienților și participanților la cursurile unde aplică acestă metodă este “Ok, dar trecutul deja s-a întâmplat, cum mai pot schimba acum ceva legat de el?” Și aici e cheia: răspunsul nu este în ceea ce s-a întâmplat, ci în percepția noastă asupra a ceea ce s-a întâmplat.
 
            

Beneficiile mentale și emoționale ale Time Line Therapy™
 
Să fim realiști, nimeni nu pune la îndoială faptul că avem experiențele noastre în trecut și că unele poate au fost cu adevărat neplăcute. Tuturor ni se întâmplă lucruri nefericite, face parte din viață și scopul nu este să le negăm. Este normal să te simți furios, trist, îngrijorat, vinovat, nedreptățit, dezamăgit. Sunt emoții umane naturale cu scopul de a transmite un mesaj atunci când ele apar. Însă ce sens are să le păstrezi pentru lucruri care s-au întâmplat în urmă cu 10-20 de ani sau chiar mai mult?
 
Cum crezi că te servește să ai încă resentimente față de un coleg de școală care te-a luat peste picior la 10 ani? Sau să fii încă furios pe un fost, cineva la care ai ținut mult și s-a purtat nedrept cu tine? Crezi că fiind încă revoltat, te răzbuni în vreun fel? Crezi că oamenii respectivi au habar că tu încă le porți pică, după tot acest timp?
 
Atunci de ce o faci?
 
De asta: pentru că amintirile poartă în ele ceva nerezolat pentru tine, încărcătura emoțională negativă trăită la momentul respectiv. Și această greutate emoțională încă prezentă în situațiile respective poate dispărea.
 
La un nivel mai înalt, nu dezvolți modalități noi de a face față vieții prin emoții negative, ci prin lucrurile pe care le înveți și înțelesurile pe care le atribui evenimentelor. Aceste lecții recuperate prin procesul Time Line Therapy™ contribuie la dezvoltarea neurologiei astfel încât să creezi noi strategii și să te protejezi în situații similare, să reacționezi mai bine și să fii pregătit pentru provocările vieții.
 
Să porți după tine sentimente vechi de frustrare, apatie, nemulțumire, să-ți dai ochii peste cap atunci când ceva se întâmplă din nou și să te întrebi de ce mie? nu va face nimic altceva decât să atragă situații care să-ți genereze exact aceleași neplăceri și să pună o amprentă negativă asupra stării tale mentale și emoționale.
 
Gândește-te puțin: performezi mai bine sarcinile tale zilnice atunci când ești într-o stare bună? Te simți mai mai sănătos și mai plin de energie când nu trăiești emoții neplăcute?
 
Bineînțeles!
 
Sunt întrebări retorice. Este susținerea evidenței. Și totuși, dacă toate acestea sunt valabile, ce te ține în loc?
 
Mulți oameni care se confruntă cu stări și situații neplăcute nu știu că substratul problemelor și a performanțelor scăzute se află în interior, la nivelul bagajului subconștient: toate emoțiile negative din trecut și de asemenea, deciziile limitatoare despre ei înșiși. Se află într-o buclă fără ieșire ce se întreține de la sine.
 
După ce faci Time Line Therapy™, pui în mișcare o altă buclă de reacții pozitive care atrage după sine situații de aceași natură. Pe măsură ce îndepărtezi lanțurile emoționale negative acumulate în memoria corpului din evenimentele trecute, găsești mult mai ușoară confruntarea cu orice se întâmplă ca viața să-ți scoată în față. Și imediat ce trăiești eliberarea de evenimentele trecute nerezolvate și începi să scapi de convingerile și deciziile limitatoare asupra propriilor abilități, viața devine dintr-o dată, mult mai bună.
 
 
Oricine poate incorpora această tehnică simplă și eficientă în rutina zilnică
 
E simplu să ieși de sub controlul emoțiilor negative.
 
Și nu mă refer la a fi disociat de ele sau la a le nega, ci la o metodă prin care să-ți conștientizezi emoțiile și să le transformi în resurse atunci când ele nu sunt dintre cele mai plăcute.
 
Gândește-te cum ar fi ca acolo unde înainte era furie, teamă, revoltă sau supărare, acum să fie calm, energie pozitivă, încredere sau noi opțiuni de comportament?
 
Cursul intensiv de certificare ca NLP Practitioner "Crafting Excellence" care va avea loc între 6-13 aprilie la Bran, vine cu acest beneficiu în plus, și anume certificarea ca Time Line Therapy™ Practitioner. Este marca întregistrată, ceea ce asigură practica ei în forma pură în care a fost dezvoltată de Dr. Tad James, cu rezultate confirmate de mii de oameni care au beneficiat de ea în ultimii peste 25 de ani în toată lumea.
 
Fie că o folosesc pentru ei, fie că o integrează în activitatea profesională de coaching, terapie sau educație, participanții găsesc beneficii imediate în practica Time Line Therapy™. Eu mi-am rezolvat o problemă de sănătate cu care mă obișnuisem să trăiesc timp de 15 ani, unii oameni își echilibrează relațiile, alții încep să aibă rezultate cu adevărat satisfăcătoare în afacere și carieră, scapă de fobii, frici, resentimente și blocaje din trecut. Simplu și confortabil, într-un proces al echilibrării și recuperării de resurse ce rămâne permanent cu tine.
 
În această înregistrare video, dr. Tad James demonstrează aplicarea metodei pentru eliminarea tristeții cu un participant voluntar în timpul unui curs de Practitioner. Subiectul este ghidat în proces, iar în 5 minute nu mai poate regăsi starea care înainte o făcea să plângă atunci când se gândea la un eveniment anume din trecutul ei. 

Imaginează-ți: cum ar fi să te bucuri și tu de acum de o cantitate imensă de energie în plus care înainte era blocată, de noi opțiuni de comportament și performanțe îmbunătățite doar angajându-te și cooperând într-un simplu proces de imaginație activă?  
 
Dacă ți-a plăcut, scrie-ne pentru a afla mai multe sau dă mai departe și altor persoane care ar putea beneficia de această informație.

Cu prietenie,
Vezi profilul de LinkedIn

Visit me on Facebook!Specialist în "Comunicare și relații publice”, absolvent SNSPA;
Masterate în "Management și comunicare în afaceri" și "Jurnalism și științele comunicării";
Trainer NLP certificat internațional în Vegas, Nevada cu Tad James Co;
Master Practitioner de NLP, Time Line Therapy™ și hipnoză certificat de ABNLP, ABH și ITLTA;  Master Life și Performance Coach;
Explorator, călător, antreprenor, iubitor de oameni, experiențe, libertate și povești. Om.

 


 
 
Copyright © Crafting Minds 2012