Copy
Update van de laatste ontwikkelingen
Bekijk deze e-mail in uw browser
Stichting Tolong Flores
“Een betere toekomst voor kinderen op Flores!”
Rabobank IBAN NL27RABO0168956691
info@tolongflores.com
Beste lezer,
Aan het einde van 2015, verschijnt deze nieuwsbrief met een update van de laatste ontwikkelingen op onze scholen. U leest o.a. over:
  • de voortgang van Sam en Erna op het voortgezet onderwijs
  • de computercursus op de school in Gorontalo
  • de inzet van een leraar Engels op de school in Nanga Nae
  • ons nieuwste promotiefilmpje. U kunt het direct bekijken!
  • voorlichting op ouderenmiddag in Nieuwegein
Daarnaast zetten we een sponsor van het eerste uur, reisorganisatie “Koning Aap / Shoestring,” in het zonnetje.
Tenslotte: wat zijn de plannen voor 2016?
Sam en Erna 
Inmiddels volgen Sam en Erna bijna anderhalf jaar voortgezet onderwijs. De voortgang is positief en zoals het er nu naar uitziet, kunnen zij doorgaan. Uiteindelijk zullen zij dan na drie jaren hun diploma kunnen halen met steun van de stichting. Zoals u weet worden de kosten voor transport, boeken en uniformen door de stichting vergoed voor een periode van maximaal drie jaren. 
Gorontalo
De computercursus voor het team van Gorontalo verloopt voorspoedig. Rond januari/februari wordt de cursus afgerond en zijn de leerkrachten deskundig in het geven van computerles aan de kinderen.
Nanga Nae
Op de school van Nanga Nae is de behoefte groot om Engelse les te gaan geven. Op dit moment wachten we op het voorstel van de directeur zodat het bestuur kan bekijken of dit gerealiseerd kan worden.
Klik hier voor ons nieuwe promotiefilmpje. Gemaakt door Ruben Pol, ons jongste bestuurslid.
Ouderenmiddag Nieuwegein
Op woensdag 11 november jl. is er een voorlichtingsmiddag geweest voor zo’n dertig ouderen in Nieuwegein. Maandelijks organiseert de protestante gemeente een activiteit en dit keer waren wij uitgenodigd. zo’n anderhalf uur hebben we verteld over de stichting, de scholen, de kinderen en de ontwikkelingen. Voor ons een mooie mogelijkheid het hele project te promoten! Na afloop kregen we een spontane donatie vanruim 200 euro!
Trouwe sponsor!
Vlak na de start van stichting “Tolong Flores” was reisorganisatie “Koning Aap/Shoestring” onze eerste sponsor! Hierdoor was het mogelijk om al tijdens het eerste werkbezoek schoolmaterialen aan te schaffen voor de school in Gorontalo.
In november ging een delegatie van het bestuur op bezoek in Amsterdam op het kantoor om te spreken met Ellen Bulthuis, o.a. verantwoordelijk voor de goede doelen bij “Koning Aap/Shoestring.”
Ellen gaf aan dat onze stichting destijds was gekozen vanwege het feit dat de lokale agent in Indonesië ( “Happy Trails,” die ook sponsor is!) het proces en de ontwikkelingen goed kan volgen. Men wilde graag wat terugdoen voor de lokale bevolking en ons project sloot daar goed op aan.

Ellen gaf aan dat “Koning Aap/Shoestring” de ontwikkelingen nauwlettend volgt en meer wil inzetten op ontwikkeling van mensen i.p.v. alleen materialen aanschaffen. Wat dat betreft sluit dit goed aan op de ontwikkelingen binnen onze stichting waarin we meer willen gaan inzetten op ontwikkeling van de leerkrachten (bijvoorbeeld de computercursus en een leerkracht Engels). We zijn blij met deze samenwerking en bedanken “Koning Aap/Shoestring” hartelijk!
klik hier voor het verslag van ons laatste werkbezoek!
Plannen 2016.
In april/mei 2016 staat weer een werkbezoek gepland. We gaan nu drie weken om meer tijd te hebben om alle zaken te kunnen bespreken en regelen.
In ieder geval is bekend dat:
•    we de voortgang van Sam en Erna met hun ouders en Sandi gaan evalueren
•    we de computervaardigheden van de leerkrachten in Gorontalo gaan bekijken
•    we hopen op een concrete stap m.b.t. de leerkracht Engels in Nanga Nae
Namens het bestuur van “Tolong Flores” dank ik u voor uw steun in 2015 en wens ik u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2016!
Kees van Beusekom, voorzitter.
 
Forward
Share
Tweet
+1
Share
www.tolongflores.com          info@tolongflores.com        
KVK 54156475                     ANBI-keurmerk
Copyright © 2015 Stichting Tolong Flores, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp