Copy
Veel nieuwe info uit Indonesië!
Bekijk deze e-mail in uw browser


Stichting Tolong Flores
“Een betere toekomst voor kinderen op Flores!”
Rabobank IBAN NL27RABO0168956691
info@tolongflores.com
Beste lezer,
In deze nieuwsbrief vragen wij uw aandacht voor:
  • Ons eerste lustrum
  • Samenwerking met stichting “Educhild”
  • Leraar Engels op SDN Gorontalo
  • Het komende Werkbezoek in april
Op zaterdag 14 januari waren we met zo’n dertig genodigden bijeen in Alphen aan den Rijn om ons vijfjarig jubileum te vieren. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst blikten we terug op vijf jaar “Tolong Flores” en gaven we een kijkje in de nabije toekomst. Dankzij de steun van velen hebben we veel werk verzet en ontwikkeling op gang kunnen brengen op twee scholen en bij vier studenten voortgezet onderwijs. Het feestje werd afgesloten met een heerlijke Indonesische rijsttafel.

Tijdens het lustrum werd de samenwerking met stichting “Educhild” bekend gemaakt. Deze stichting zet zich al jaren in op een MBO-school in Labuan Bajo. Veel studenten worden opgeleid voor een baan in de toeristische sector. Deze school sluit wat “Tolong Flores” betreft prachtig aan op onze projecten. Het bestuur van “Educhild” hecht grote waarde aan het geven van goed Engels, een belangrijke voorwaarde om in de toeristische sector te gaan werken. Een schone taak voor ons bestuur om nog meer te gaan inzetten op kwalitatief goed Engels onderwijs op de basisscholen. We zien de samenwerking met optimisme tegemoet!

Goed nieuws uit Gorontalo

In diezelfde periode werd bekend dat er een nieuwe leerkracht Engels in Gorontalo is gaan werken. Hij heet Charles Leon en is meteen voortvarend met Engels aan de slag gegaan. We gaan hem in april persoonlijk ontmoeten. Wordt vervolgd!

Volgend werkbezoek

Op 22 april vertrekken we weer voor ons werkbezoek naar Flores. Dit jaar gaan ook onze penningmeester Cees de Greef en zijn vrouw Els mee. We bekijken de huidige ontwikkelingen van de scholen (met name Engels), bezoeken de vier studenten voortgezet onderwijs en brengen een bezoek aan de MBO-school van Educhild. Marjon Tjia zal ons dan als bestuurslid van Educhild vergezellen. Voorts zullen er twee nieuwe studenten financieel gesteund gaan worden. Ter plekke worden zij door de scholen geselecteerd. Op verzoek van de scholen zullen er nieuwe schoolmaterialen worden aangeschaft en teamcursussen worden afgesproken. Kortom, veel te doen en we hebben er veel zin in.
Na ons werkbezoek kunt u weer een verslag van ons tegemoet zien!
Met een hartelijke groet,
Kees van Beusekom, voorzitter “Tolong Flores.”
Wist u dat:
  • Er bijna 1000 euro is gedoneerd tijdens ons lustrum waarvoor dank!
  • “Koning Aap” ons voor het zesde jaar(!) sponsort.
  • We een trouwe groep donateurs hebben.
  • We een nieuw bestuurslid hebben: Cees Kleywegt uit Capelle aan den IJssel. (hij stelt zich binnenkort aan u voor)
  • We een nieuw logo hebben dat ontworpen is door ons bestuurslid Ruben Pol.
Share
Forward
Share
www.tolongflores.com          info@tolongflores.com        
KVK 54156475                     ANBI-keurmerk
Copyright © 2017 Stichting Tolong Flores, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp