Copy
Nieuws van LegalTech en juridische tips

Nieuwe werkplek reden voor 1e nieuwsbrief

december 2012
Beste allemaal,

De laatste maand van 2012 is alweer aangebroken. Dit jaar is weer veel gebeurd. Ik ben er trots op dat steeds meer innovatieve MKB-ers de weg naar LegalTech weten te vinden met vragen over hun Intellectueel Eigendom.

Op social media zoals LinkedIn, Twitter, Google+ en sinds dit jaar zelfs ook Facebook blijf ik delen en in contact met jullie. Op advies van enkele ondernemers deel ik inmiddels niet alleen via tekst maar nu ook in combinatie met beeld. Het was spannend om door Eclair videopresentaties filmpjes te laten maken waarin ik veelgestelde vragen beantwoord. Ik heb hier hele leuke reacties op gekregen en het heeft me doen besluiten ook zelf steeds meer via beeld te doen.

Vanaf 1 november 2012 heb ik ook een eigen kantoor werkplek gevonden in Heeze. Op de virtuele manier leid ik jullie dan ook graag kort rond op deze nieuwe locatie.Voor koffie zie ik jullie graag op de bovenste verdieping van het pand van Finergie in Heeze. Zie hier voor een routebeschrijving.

vriendelijke groeten,


Wilma van de Meerakker
Spam & kerst- en nieuwjaarsgroet

Nieuwsbrief spam?!

Dit is de eerste nieuwsbrief van LegalTech. Ik ben zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met jouw e-mailadres. Hoe zit het eigenlijk juridisch?

SPAM wetgeving
Per 1 oktober 2009 is de wetgeving voor het versturen van ongevraagde berichten aan bedrijven aangepast. Voorheen was het al verboden om dergelijke berichten aan natuurlijke personen te sturen. Het versturen van ongevraagde reclame per e-mail aan bedrijven is vanaf 1 oktober 2009 dus wettelijk verboden. Maar ook het versturen van ongevraagde berichten door gebruik te maken van “automatische oproepsystemen zonder menselijke tussenkomst, faxen en elektronische berichten” is niet langer toegestaan. Dit betekent dat je dus ook geen gebruik mag maken van sms maar wel van ouderwetse post.

OPTA
Als je als persoon en/of bedrijf toch ongevraagde mailings ontvangt dan kun je dat melden aan de OPTA, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit. Zij houden toezicht op de naleving van de regels over spam. Zie voor meer informatie en/of het melden van een klacht spamklacht.

Toestemming
In principe moet de ontvanger vooraf toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van elektronische mailings dat kan door aanmelding vooraf via bijvoorbeeld een website maar ook mondeling. Wel ligt de bewijslast voor het aantonen van dergelijke toestemming bij de verzender. Enkele mogelijkheden om de toestemming te regelen tref je hier aan.

Nieuwsbrief spam?!

Uitzondering
Een uitzondering is het versturen van mails aan bestaande cliënten voor soortgelijke producten of diensten. Je mag over het algemeen je bestaande cliënten dus een nieuwsbrief sturen met informatie jouw diensten en activiteiten. Wel moet hierbij ook telkens de mogelijkheid bestaan voor de ontvanger om af te melden voor jouw nieuwsbrief.

Prospects
Personen en/of bedrijven die ooit informatie hebben opgevraagd over jouw product of dienst behoren niet tot je bestaande cliënten. In de meeste gevallen zullen ze niet echt problemen hebben met het ontvangen van informatie maar ben hier erg alert bij afmeldingen want het blijft een grijs gebied.

Tenslotte
Gebruik maken van een geautomatiseerd systeem voor het versturen van informatie over jouw product of dienst aan cliënten is dus geen probleem en vanuit marketing oogpunt zeker erg interessant. Prospects worden niet afzonderlijk in de wet genoemd, ben daar dus iets voorzichtiger. Ik heb er zelf voor gekozen deze eerste nieuwsbrief te richten aan cliënten en zeer goede persoonlijke relaties. Mocht je desondanks geen prijs stellen op deze nieuwsbrief meld je dan onderaan de nieuwsbrief af.


Kerst & nieuwsjaarsgroet


Graag bedank ik jullie allemaal voor het vertrouwen afgelopen jaar.

Fijne feestdagen en een gelukkig, inspirerend & sprankelend nieuw jaar!

Tot 2013!

Kerst & nieuwsjaarsgroet

Volg mij op Twitter    Vriend op Facebook    Stuur door naar vriend 
Copyright © 2012 LegalTech, Alle rechten voorbehouden
afmelden voor deze nieuwsbrief    update voorkeuren aanmelding 
Email Marketing Powered by Mailchimp