Nieuwsbrief 7 - Bezoek Chief Henry Red Cloud
Bekijk deze mail in je browser

EEN EXTRA NIEUWSBRIEF 


CHIEF HENRY RED CLOUD
-OGLALA LAKOTA NATIVE AMERICAN VISIONAIR-
 
brengt tijdens zijn EUROPA TOUR
 op 4 juni 2016 een bezoek aan Nederland

 
Deze extra nieuwsbrief wordt verstuurd naar aanleiding van de bijzondere Tour van Chief Henry Red Cloud in mei – juni 2016 door Europa. Hij wordt vergezeld door Medicine Turtle en Medicine Sun Turtle Woman, oprichtster van de 1e Native Medicine Academie in Europa “Rebuild the old way”. Chief Henry Red Cloud komt als visionair voor ons naar Europa met een belangrijke boodschap. Op 4 juni 2016 zal hij ook aan Nederland een bezoek brengen.

 

CHIEF RED CLOUD

Photo of Chief Red Cloud

Foto van Chief Red Cloud

"Als een mens iets verloren heeft, terug gaat en er naar zoekt met grote zorgvuldigheid, totdat hij het ​​vindt, dan kan hij opnieuw zijn weg vervolgen." 
 

Voorgeschiedenis
Chief Henry Red Cloud is in de 5de generatie een directe afstammeling van de beroemde Lakota Chief Red Cloud, die tijdens de legendarische Indianenoorlogen in de 19e eeuw- zelfs veel respect vanuit het Witte Huis kreeg. Chief Red Cloud analyseerde op briljante wijze de toenmalige situatie, toch bezweek zijn volk onder de druk van de nieuwe machthebbers.
 

CHIEF HENRY RED CLOUD

Foto van Chief Henry Red Cloud en Bill Clinton
 

De visionaire zienswijze van Chief Henry Red Cloud
Deze heldere kijk kenmerkt ook zijn kleinzoon Henry Red Cloud, die geconfronteerd wordt met de gevolgen van de historische ontwikkelingen en de sociale uitzichtloosheid van de Native American. Zijn zoektocht naar antwoorden en zijn eigen genezing worden begeleid door de zon. Deze heeft een centrale rol in het spirituele leven van de Lakota’s. De zonnedans is het belangrijkste ritueel aan het einde van het jaar. Vanuit zijn eigen voorgeschiedenis werkt hij aan een betere toekomst voor de Lakota gemeenschap “Pine Ridge”. Vanuit zijn visionaire zienswijze worden er vanuit respect voor “Moeder Aarde” methodes ontwikkelt, die ook voor ons in het Westen van grote waarde zijn. Voor zijn werk en inzet ontving hij in de afgelopen jaren tal van nationale en internationale onderscheidingen en prijzen, zoals de Global Energy Award, die werd uitgereikt in Wenen. Maar ook Bill Clinton en zijn Foundation ondersteunen het werk van deze pionier, net als President Obama, die met een beurs de activiteiten van Henry Red Cloud ondersteunt. Op dit moment staat hij aan het hoofd van een van de weinige ondernemingen die voor 100 procent in handen zijn van de Native American, de Lakota Solar Enterprise.

Van hieruit, en vanuit vele andere projecten, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor onderwijs en ontwikkeling voor de mensen van Pine Ridge, die anders nauwelijks mogelijk waren. Hij erkent:

"We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd. Maar we kunnen er van leren, vooruit kijken en verder gaan voor onze kinderen en voor een betere wereld”.

Chief Henry Red Cloud laat bovendien ook de droom van zijn voorouders uitkomen, door de zo goed als uitgestorven bizon terug te brengen in het gebied rond de Black Hills.

"De terugkeer van de bizons betekent voor de Lakota’s genezing op vele manieren: spiritueel, lichamelijk, geestelijk en ook de omgeving is weer gezond."

Daarnaast zal Chief Henry Red Cloud tijdens zijn rondreis als eregast deelnemen aan het grootste Indiaanse drum evenement in Bad Gögging in Duitsland. 

Links voor extra informatie:
 
Awards:
Filmprojekten:

Voor opgave en informatie

Kaarten alleen vooraf te kopen via: 
KAARTEN BESTELLEN
Voor meer info kunt u mailen naar: 
agenda@spiritueelcentrumnederland.nl

LOCATIE

 
Theater & Cultureel Centrum De Glasbak, Lierstraat 21, 1312 JZ Almere (Muziekwijk)

zaterdagavond 4 juni 2016
  • Ontvangst vanaf 19.30 uur
  • Aanvang: 20.00 uur tot ± 22.00 uur
  • Entree: € 25
  • De voertaal is Engels en de opbrengst  zal naar het reservaat “Pine Ridge” van de Lakota’s gaan.

PROGRAMMA
  • Chief Henry Red Cloud vertelt over de historie van zijn Stam en heeft informatie die we nergens in de boeken kunnen vinden.
  •  Gesprekskring: de bezoekers kunnen vragen stellen aan Chief Henry Red Cloud. Hieraan nemen ook deel Medicijnman Red Turtle en Medicijnvrouw Sun Turtle Woman. Samen geven zij een mooi spiritueel inzicht vanuit de wijsheid die al vele generaties wordt doorgegeven van mond tot mond, van (groot)vader op (klein)zoon en van (groot)moeder op (klein)dochter. 
  • Zang en drumsessie verbonden aan de Oglala Lakota stam door Henry Red Cloud  en Cherokee Medicine Man Red Turtle. Ze zingen voor Peace of the Earth.
De 1ste
NATIVE MEDICINE ACADEMY IN EUROPA
“Rebuild the old way”

PROFETIE

“Ik zie een tijd van zeven generaties, als alle kleuren van de mensheid onder de heilige levensboom weer bij elkaar komen en de hele aarde weer een cirkel wordt.
Op die dag zullen er mensen onder de Lakota’s zijn , die de kennis en het begrip van eenheid nog altijd ervaren onder de dan nog in leven zijnde schepselen.
De jonge blanken zullen diegene zijn, die naar mijn mensen zullen komen en hen naar hun wijsheid vragen.
Ik groet het licht in je ogen, waarin het hele universum woont.
Wanneer jij je in dit centrum bevindt en ik ben vanuit deze plaats in mij, dan zullen we één zijn."

Crazy Horse 1877
Foto van Chief Crazy Horse
Wil je deze nieuwsbrief doorsturen?

We proberen de bijeenkomst zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen en kunnen daarbij je hulp goed gebruiken. Je kunt de nieuwsbrief, of gedeeltes ervan, doorsturen of delen via Facebook en/of andere social media.
“Be The Change You wish To See In The World”, Ghandi

In Licht en Liefde, AEdske van Steenbergen
Spirituele Therapiewww.aedskevansteenbergen.nl
LinkedIn
Website