Copy
MINE NYHETSBREV nr 3 | 2013
topbar logo


SKICKA VIDARE

Tycker du att någon annan borde få veta vad vi på MINE gör? Skicka brevet vidare!NEJ TACK!

För att avsluta din prenumeration på vårt nyhetsbrev, klicka på knappen "avsluta".


KONTAKT

MINE
Slottsgatan 20
211 33 Malmö

Telefon: 0768-85 60 56
E-post: info@mine.seAVSLUT PÅ MENTORSPROGRAM

Den 30 april slutar MINE:s projekt Yrkesinriktat mentorskap, som har pågått sedan hösten 2010. Projektet har riktat sig till nyanlända personer som vill komma in på den svenska arbetsmarknaden (adepter) och professionella personer inom samma bransch (mentorer) som vill lära känna en kollega, samt dela med sig av sina erfarenheter och kontakter på den svenska arbetsmarknaden.

Totalt har 55 mentorspar varit med i projektet i fyra olika omgångar. Den sista gruppen som fortfarande är igång kommer att ha sin avslutningsträff hos oss på MINE den 23 april.

Deltagarna har utvecklat relationer som varit givande för både mentorer och adepter. Mentorskapet har möjliggjort att många nya kontakter har knutits, utöver den enskilda relationen mellan mentor och adept, och möjligheter har uppkommit som inte skulle gjort det utan projektets varande.

Även om det här specifika projektet tar slut nu, kommer MINE också framöver att erbjuda mentorsprogram för de organisationer som är intresserade. Vi tror på mentorskap som en metod för att öka en persons möjligheter på arbetsmarknaden och vi vet att intresset och behovet från potentiella adepters sida är fortsatt stort.

Slutligen vill vi tacka alla adepter och mentorer som har deltagit i projektet och önska er all lycka framöver!


KÖP BOKEN NU!

MINE:s bok Vitt skilda möjligheter – makt, normer och arbetsplatskultur vänder sig till dig som är nyfiken på eller intresserad av att arbeta med mångfaldsfrågor. MINE:s medlemmar kan köpa boken för endast 120 kronor styck. Ordinarie pris är 160 kronor. Köp den här.

VIKTIGA DATUM I MAJ

Vi vill återigen ta tillfället i akt och flagga för att MINE kommer att ha årsstämma den 16 maj. Stämman är öppen för alla som är intresserade av MINE:s verksamhet och vi hoppas framför allt på att få se många av våra medlemmar där. En kallelse kommer att gå ut inom kort.

Likaså vill vi påminna om medlemsträffen den 3 maj, då vi avhandlar ”Oskrivna regler på jobbet”. Passa på att träffa branschkollegor och utbyta kunskaper om mångfaldsarbete! Läs mer om träffen och om anmälan på vår hemsida.

MINE I RIKSDAGEN

Tema Likabehandling och Folkpartiet arrangerar en konferens om ålder och åldersdiskriminering i riksdagen den 10 april, där MINE kommer att medverka. Andra som gör det är bland andra socialförsäkrings-minister Ulf Kristersson och representanter för näringslivet. Läs mer och anmäl dig på Tema Likabehandlings hemsida.


WORKSHOP OM KULTUR

I början på april håller vi vår sista workshop inom projektet EIM Arbetsplatskultur. Det blir HSB, Malmö Frivård och Adecco som träffas för att jobba med case gällande den interna kulturen på arbetsplatsen. De två tidigare workshops som har genomförts inom projektet har inkluderat företag som SEB och IKEA, och har varit väldigt uppskattade. EIM Arbetsplatskultur avslutas i maj månad och nu jobbar vi vidare med den rapport som vi kommer att publicera då.
 Följ oss på Twitter | Gilla oss på Facebook | Tipsa en vän 
Copyright © 2013 MINE, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 Avsluta prenumeration | Uppdatera uppgifter