Copy
Nieuwsbrief Eetbaar IJsselstein 

Eetbare siertuinen

Oogst 

Groente, fruit, eetbare bloemen en kruiden uit eigen of gezamenlijke tuin staan in dit seizoen volop in bloei. en er kan al van alles geoogst worden.

En weet je dat het mooi (en handig) kan zijn om groenten en kruiden af te wisselen met bloemen in je tuin? In de Historische Kruidentuin laten we er allerlei voorbeelden van zien. De pompoen misstaat er niet, en de frambozen hebben er ook een goede plek gevonden, net als de hop en de vele (vergeten) kruiden. 


We zijn aanwezig in de tuin op:
  • woensdag van 11.00 - 13.00 uur
  • donderdag van 19.30 - 21.30 uur (nieuw)
  • vrijdag van 16.30 - 18.30 uur
  • zondag van 11.00 - 13.00 uur 
Als je het leuk vindt om een handje te helpen, neem dan wat eigen tuingereedschap mee. Je kunt ook een bosje kruiden krijgen, zoals rozemarijn, allerlei heerlijke soorten munt, salie, citroenmelisse, lavas, peterselie, tijm en kamille. Of eetbare bloemen voor in een salade: oost-indische kers, komkommerkruid of kaasjeskruid. 
Nieuwe Kruidentuin aan de Ommedracht in Achterveld 
Weer meer eetbaar groen in IJsselstein! Aan de Ommedracht liggen de opgemetselde contouren van de middeleeuwse kapel van Eiteren. Daarbinnen waren twee plantenvakken, en deze zijn nu omgetoverd in kruidentuinen door Ria, Mary, Ina, Gea en Wil. De kruiden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in gerechten, thee of bouillon. 

Kom rustig eens een kijkje nemen! 

Lees meer
 
Zondag 3 augustus Thee in de Tuin!
Van 14.00 - 15.30 ben je van harte welkom voor een kopje kruidenthee voor € 0,50. Een kleine rondleiding door de tuin kan ook, of neem zelf een kijkje hoe de tuin erbij staat. 

 
Uitstapje met Eetbaar IJsselstein
Zaterdag 8 november van 11.30 - 18.00 uur is het Groen Dichterbij festival in Amersfoort. Vele groen projecten vanuit het hele land komen daar om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Mega inspirerend! We willen er gezamenlijk naar toe gaan. Vind je het leuk om mee te gaan? Laat het dan even weten en je krijgt meer informatie: info@eetbaarijsselstein.nl

 
Appelpluk - zondag 24 augustus 14.00 - 16.00 uur - doe je mee? En wil je een appelpluk in je eigen wijk organiseren? Of een appeltaart voor ons bakken? 
Lees meer 
 
Verenigingenmarkt en Wijkspeeldag
Eetbaar IJsselstein was erbij! Met promotie voor gezond, lokaal en bewust voedsel. Om een alternatief te bieden voor patat en snoep en mogelijkheden voor een gezonde tractatie te laten zien.

Wil je meehelpen met de volgende wijkspeeldag in Achterveld of de Proeverij in het Museum? Neem dan contact met ons op via info@eetbaarijsselstein.nl 


 

Kom je ook naar de Netwerk avond op 28 juli? 
Om stekjes, informatie of inspiratie uit te wisselen? We hebben een stekjestafel, een boekentafel (met groen boeken ter inzage, zoals kruidenboeken) en een informatie tafel. Je hoort er ook alles over nieuwe activeiten van Eetbaar IJsselstein en het is leuk om uit te wisselen wat werkt voor jou of waar je vragen over hebt. 
 

En verder...


Uitstapjes Eetbaar IJsselstein
We willen regelmatig op zondagmiddag een uitstapje organiseren naar een interessante tuin om met elkaar naartoe te gaan. Heb je een goed idee, laat het ons dan weten! En wil je op de uitstapjes-lijst staan, meld je dan aan via info@eetbaarijsselstein.nl 

Tuinlijst
Heb je interesse in regelmatige nieuwtjes van de kruidentuinen? Meld je dan aan voor de tuin-lijst via info@eetbaarijsselstein.nl 

Rondje tuin
Vind je het leuk om af en toe met andere vrijwilligers een rondje door de kruidentuin in het Vestingsplantsoen te doen? Om met elkaar uit te wisselen wat je mooi vindt of wat niet, en wat voor idee je hebt voor de tuin. Als je je aanmeldt voor de rondje-tuin-lijst, dan krijg je een bericht via datumprikker, en de datum waarop de meesten mee kunnen doen wordt geprikt. Meld je aan via info@eetbaarijsselstein.nl  voor de rondje-tuin-lijst. 

 
Vriend van Eetbaar IJsselstein
Wil je Eetbaar IJsselstein financieel steunen? Op het moment zijn we onder andere aan het sparen voor tuinmateriaal voor onze vrijwilligers, een tuinkast en watersproeiers. Daarnaast voor promotiemateriaal en aankleding voor evenementen. 

Voor € 10,- kun je Vriend worden van Eetbaar IJsselstein. Daarvoor krijg je een leuke attentie van ons. 

 
Aanmelden
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 Stichting Eetbaar IJsselstein, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp