Copy
Syksyn kerhoihin ehtii vielä ilmoittautua. Tule mukaan harrastamaan!
Eikö viesti avaudu kunnolla?
Avaa selaimella.
Seuraa Facebookissa
Seuraa Facebookissa
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Instagramissa
Seuraa Instagramissa
lastenliitto.fi
lastenliitto.fi
Lapsellisen ihanaa alkanutta vuotta 2017 kaikille!

Lastenliiton vuosi on alkanut vauhdikkaasti, kevätkauden kerhot ovat startanneet ja kesän leiritarjontaa on suunniteltu hurjalla innolla.

Monessa lapsiperheessä kesäsuunnitelmien teko on jo täydessä vauhdissa, koululaisten pitkä loma tuo haasteita yhden, jos toisen suunnitelmiin. Lastenliiton laadukkaat ja edulliset kesäleirit tarjoavat mahdollisuuden hauskaan lomatekemiseen. Miltä kuulostaa pelastusoperaatio avaruusaluksesta maahan pudonneen Alvarin palauttamiseksi kotiin, kesäherkkujen kokkailu kavereiden kanssa tai vaikka Kepparitallin kesäpäivät – lue lisää tästä uutiskirjeestä ja ilmoittaudu mukaan mukavaan menoon!


Meidän perheen suosikkileirit löytyivät heti, joten pitääpä pistää äidille muistutus ettei unohda ilmoittautumista 1.2. – viime vuonna kävi vähän köpelösti meinaan ;)

Ennen kesää kuitenkin hiidellään, luistellaan, juhlitaan ystävää, syödään laskiaispullia ja Runebergin torttuja. Nautitaan näistä hetkistä yhdessä lasten kanssa.
 
Ihanaa kevättä kaikille!
 
Mia Syysnummi-Kukkonen
Toiminnanjohtaja
Kansallinen Lastenliitto
Keskustoimisto
Olethan kartalla missä mennään?
 
Uutiskirjeemme kautta saat uusimmat terveisemme 4-6 kertaa vuodessa, mutta seuraatko meitä jo Facebookissa ja Instragramissa? Näiden Some –kanavien kautta pääset fiilistelemään toimintaamme kuvien välityksellä, saat tiedon meidän jutuista ensimmäisten joukossa ja välillä me arvotaankin jotain kivaa. Kannattaa liittyä seuraajien joukkoon jo tänään, linkit löytyvät uutiskirjeen yläpalkista. 
Tässä pikalinkit suoraan oman alueesi uutisiin!
Espoo

 Ajankohtaista Lastenliitossa


Kesäleirit ovat täällä taas!

Pääkaupunkiseudun yhdistykset avaavat leiri-ilmoittautumisensa 1.2.2017 klo 13.00. Olethan siis kärppänä varaamassa oman paikkasi leiriltä! Myös muualla Suomessa leiri-ilmoittautumiset käynnistyvät piakkoin. Kunkin yhdistyksen leirit löytyvät
NETTISIVUILTAMME.


 
Nuorten ohjaajakoulutus pääkaupunkiseudulla
Kansallisen Lastenliiton ”Sinustako Ohjaaja?” – koulutus alkaa taas keväällä! Koulutuksen teemoja ovat lasten ja nuorten ohjaaminen sekä tapahtuman tuottaminen. Koulutus sisältää myös käytännönharjoittelua kerhotoiminnassa ja se huipentuu nuorten suunnittelemaan perhetapahtumaan! Koulutus alkaa 7.3. ja koulutuskertoja on noin kerran viikossa. Ilmoittautuminen aukeaa viikolla 5. Lisätietoja
TÄÄLTÄ.

Kevään perhetapahtuma Fallkullassa
Kansallisen Lastenliiton pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät yhdessä ”Sinustako Ohjaaja?” – koulutuksessa olevien nuorten kanssa perhetapahtuman Fallkullan kotieläintilalla sunnuntaina 7.5.2017 klo 11:00–14:00. Ohjelmassa nukketeatteri (kaksi näytöstä) sekä nuorten suunnittelemat ja toteuttamat toimintapajat.
TOIMINTAA LASTENLIITOSSA

ESPOO

Voita ilmainen kesäleiriviikko!
Kesäleiri-ilmoittautuminen käynnistyy 1.2 ja samalla käynnistyy myös Facebook-kisa jossa voit voittaa yhden ilmaisen leiriviikon! Kerro meille, mikä on suosikkisi leiripaikoista ja leiriteemoista ja voit voittaa leiripaikan vapaa-valinnaiselle leirille!

Kevään kerhot
Kerhotoimintaa järjestetään tänäkin keväänä ympäri Espoota. Muutamia paikkoja on vielä auki, joten suuntaathan kurkkaamaan lisätietoja
NETTISIVUILTAMME.

Jäsenetuina Leffaa ja Lapsimessuja!

Talviloma käynnistetään leffaillalla, kun 20.2 klo 17.00 jäsenemme pääsevät edullisesti nauttimaan Sellon VIP-saliin elokuvasta Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen. Liput jäsenille: 3€/lapset ja 9€/aikuiset. Ilmoittautua kannattaa pian, sillä paikkoja on rajoitettu määrä. JÄSENTEN ILMOITTAUTUMINEN 13.2 mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät TÄÄLTÄ


Huhtikuun loppupuolella järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa Lapsimessut, johon jäsenillämme on mahdollisuus ostaa kauttamme lippuja hintaan 11€/kpl (norm.18€). Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät TÄÄLTÄ.

Ps. Meitä pääset seuraamaan Facebookin lisäksi myös Instagramissa!

 
HELSINKI

Kevään kerhot
Kevään kerhotoimintamme on alkanut tällä viikolla ja osallistujia onkin runsaasti. Kerhotoiminnassa poikkeuksena värikylpyryhmät alkavat vasta viikolla 9 ja niihin mahtuu vielä mukaan mainiosti. Myös osaan jo alkaneista kerhoistamme mahtuu vielä mukaan. Jos arjessa on vielä tilaa harrastuksille, KATSO LÖYTYYKÖ MEILTÄ SOPIVAA KERHOA

Kesäleirit
Kesän 2017 leiritarjontamme löytyy
NETTISIVUILTAMME Tarjolla on päivä- ja yöleirejä innostavin teemoin kesäkuussa ja elokuun ensimmäisellä viikolla.

Kevätkokous
Kansallinen Lastenliitto – Helsingin piirijärjestön sääntömääräinen kevätkokous pidetään 27.3.2017 klo 18.00 piiritoimistolla, Kansakoulukuja 3 A. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat.

 
Tapahtumia, joissa olemme kevään aikana mukana:
 • Siltamäen talvirieha, 12.2.2017 klo 10:00–13:00
 • Reaktori (Nuorten suurin talviloma tapahtuma), olemme paikalla keskiviikkona 22.2.2017 klo 13:00–20:00. Reaktori itsessään jatkuu perjantaisin 24.2.2017 saakka (aika tarkentuu lähempänä)
 • Pikku-Huopalahden kyläjuhla, 20.5. n. klo 12:00–16:00
 • Järjestämme taas teemakerhojen kevätjuhlan keskiviikkona 10.5.2017, esitykset alkavat klo 17:00. Esityksessä mukava olevat ryhmät varmistuva lähempänä. 
   

HÄME

Hämeenlinna ja Lahden kesän toiminta julkaistaan helmikuussa!
Hämeenlinnan tulevat leirit ja muut toimintamuodot julkaistaan
TÄÄLLÄ
ja Lahden osalta vastaavasti TÄÄLLÄ
 
Talvilomalla tapahtuu!
Lahden Lastenliitto on mukana Talvikarnevaalien avajaistapahtumassa lauantaina 28.1. klo 10-15 8-salilla. Tervetuloa mukaan! Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, luvassa on monenlaista puuhastelua ja tekemistä lapsille.

 
JÄRVI-SUOMI

Koulutukset
Hygieniapassi koulutus järjestetään keväällä ja EA kurssi syksyllä. Tarkat ajankohdat julkistamme facebook-  ja nettisivuillamme.

Satutunnit
Jyväskylän Keltinmäen ja Keljonkankaan lähikirjastoissa järjestetään 3-6 vuotiaille suunnattuja Satutunteja seuraavasti:

 • Keljonkankaan lähikirjasto (Pihkatie 4) joka toinen torstai klo 9.15
  (26.1., 9.2., 23.2., 9.3., 23.3., 6.4., 20.4.)
 • Keltinmäen lähikirjasto (Keltinmäentie 15 C) joka toinen keskiviikko klo 9.30
  (25.1., 8.2., 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4.)

Mikäli haluat vapaehtoiseksi satujen lukijaksi, ilmoittaudu pikaisesti osoitteeseen jarvisuomi@lastenliitto.fi

Aamuvirkkutoiminta
Aamuvirkkutoiminta järjestetään 9.1. alkaen seuraavilla kouluilla:

 • Tikan koulu ti 8-9
 • Halssilan koulu  ma ja ti 8-9
 • Nenäinniemen koulu ke-to klo 8-9
 • Kortepohjan koulu ma ja ti klo 8-9
 • Keski-Palokan koulu pe 8-10

Kevään kerhot Jyväskylässä
• Kokkikerho alakoululaisille Ilvespuistossa to 17:00–19:00, 26.1. alkaen.
• Seikkailukerho alakoululaisille. Kuokkalan nuorisotalossa to klo 17-18 26.1.1 alkaen.
• Peli- ja temppukerho alakoululaisille. Tikan koulu liikuntasalissa to klo 13-14. 26.1.1
• Tanssikerho alakoululaisille. Kortepohjan koulu liikuntasalissa ti klo 14-15 7.2. alkaen.
Kerhojen hinnat 25-45€ kevätkausi.
Lisätietoja
NETTISIVUILTAMME

Kevään kerhot Kuopiossa:
• Kokkikerho alakoululaisille Neulamäen nuorisotalolla ti klo 17-19 17.1. alkaen.
Hinta 45€ kevätkausi
Lisätietoja
NETTISIVUILTAMME


Lastenliiton Riemurieha Kuopiossa
Tapahtuma järjestetään maaliskuun 26. päivä Riemurinteellä Etelä-Kuopiossa. seuraa ilmoittelua
NETTISIVUILLAMME sekä Facebookissa


PIRKANMAA

Henkilövaihdoksia

KUKA JA MITÄ?
Olen Jenni Tiilikainen, Pirkanmaan Lastenliiton uusi piirikoordinaattori.
Minun työtäni on hallinnollisten tehtävien lisäksi muun muassa kehitellä uutta hauskaa toimintaa kaikille lapsille ja nuorille Tampereella ja koko Pirkanmaalla, matalalla kynnyksellä.

NIPPELITIETOA:
Olen koulutukseltani liikuntaneuvoja ja olen erikoistunut lasten ja nuorten ohjaukseen. Omia harrastuksiani ovat tanssi, laulu sekä ympäristöstä riippuen surffaus ja suksilla laskettelu. Minulla on 5-vuotias Luca-kissa joka on kova kaveri ulkoilemaan ja kiipeilemään puissa.

MITÄ UUTTA TAMPEREELLA?
Tällä hetkellä suunnittelen Lastenliiton laskiaistempausta Tampereella. Sitten laitetaan koko perhe liikkumaan superkivoilla liikuntakursseilla vielä kevätkaudella. Myös kesäleirejä on tarkoitus laittaa tänä vuonna pyörimään, eikös niin! Teemana liikunnan lisäksi suosittu Pokemon!

TERVEISIÄ:
Moikat lähtee kaikille Lastenliiton uutiskirjeen lukijoille. Tamperelaiset, tavataanhan laskiaissunnuntaina!
 • Seuraile Pirkanmaan Lastenliiton somea tapahtumien, kurssien ja leirien osalta.
  • Facebook: Kansallinen Lastenliitto – Pirkanmaan piirijärjestö ry
  • Instagram: lastenliittopirkanmaa
Pirkanmaalla tapahtuu

SATAKUNTA

Mikä on koululaisten kovin juttu tällä hetkellä: MEGAZONE! 
Lastenliitto tarjoaa jäsenille talvilomalle huikean hauskan reissun talviloman perjantaina 24.2. klo 14-15. Paikkoja on rajoitetusti ja muutamia otetaan varasijalle. Aikuisille ja ei-jäsenille laserseikkailu maksaa 5 euroa, jäsenet ovat kuitenkin etusijalla. Ikäraja 7 vuotta, hieman nuorempi voi vanhemman kanssa osallistua. Ilmoittautuminen su 19.2. mennessä satakunta@lastenliitto.fi . Lisätietoja Megazonesta TÄÄLLÄ.

Tule mukaan talviloman hauskimmille päiväleireille Porissa ja Raumalla!
Agentit ratkaisevat koodeja ja mahdottomia tehtäviä, jotka johdattavat Raatihuoneen arvoituksen jäljille. Päiväleiri järjestetään Anniksella 20.-24.2. klo 10-15. Leiriviikko huipentuu yhteiseen hauskanpitoon Megazonessa! Lisätietoja ja ilmoittautuminen TÄÄLLÄ.

Myös Raumalla agentit kokoontuvat talvilomalla Kansallissalissa 20.-24.2. klo 10-15. Koodeja ja tehtäviä ratkotaan ja selvitetään Vanhan Rauman salaisuus. Lisätietoja ja ilmoittautuminen TÄÄLLÄ.

Päiväleirin hinta on 95 e, jäseneltä 85 e (5 pvää). Leireillä askarrellaan, leikitään, liikutaan ja retkeillään lähiympäristössä. Hintaan sisältyvät monipuolinen leiriohjelma, materiaalit, vakuutus ja lämmin ruoka. Ilmoittaudu su 12.2. mennessä!

Päiväleirejä tulossa tuttuun tapaan myös kesällä, seuraa leirisivujamme!
 


UUSIMAA

Kevätkokous
Uudenmaan piirin, Kirkkonummen paikallisyhdistyksen ja Keski-uudenmaan paikallisyhdistyksen sääntömääräiset kevätkokoukset järjestetään tiistaina 21.3.2017 klo 17 alkaen Lastenliiton toimistolla osoitteessa Kansakoulukuja 3, Helsinki. Tervetuloa!

Uudenmaan piirin iltapäivätoiminta Kirkkonummella
Lastenliiton Uudenmaan piiri järjestää lakisääteistä iltapäivätoimintaa Kirkkonummella Kantvikin, Kirkkoharjun, Laajakallion ja Vuorenmäen kouluilla. Hakuaika lukuvuoden 2017-2018 iltapäivätoimintaan on 6.2.-26.2.2017. Haku tapahtuu sähköisesti kunnan internet-sivujen kautta 6.2. alkaen osoitteessa
http://www.kirkkonummi.fi/prime188_fi.aspx
 
Kirkkonummen paikallisyhdistys
Tule mukaan teemakerhotoimintaan!
Showtanssikerho, Vuorenmäki tiistaisin klo 16.15-17 7-10-vuotiaat
Showtanssikerho, Laajakallio torstaisin klo 16.15-17 7-10-vuotiaat
Kerhomaksu 50e kevätlukukausi
Kirkkonummella järjestetään päiväleiritoimintaa kesäkuussa 2017. Päiväleirit järjestetään Kantvikin, Kirkkoharjun ja Vuorenmäen kouluilla. Ilmoittautuminen leireille aukeaa 1.2.2017
Lisätietoa ja ilmoittautumiset kerhoihin ja leireihin löydät
TÄÄLTÄ
 
Keski-Uudenmaan paikallisyhdistys
Tule mukaan Järvenpään kerhotoimintaan!
Teatterikerho, Juholan koulu tiistaisin klo 17.30-18.30 9-12-vuotiaat
kerhomaksu 45e kevätlukukausi
Musiikkikerho, Harjulan koulu torstaisin klo 13-14 2-4-luokkalaiset
kerhomaksu 50e kevätlukukausi
Lisätietoa ja ilmoittautumiset kerhoihin ja leireihin löydät
TÄÄLTÄ

 
VANTAA

Talvileirit
Taianomaisille talvileireille voi ilmoittautua mukaan vielä tämän viikon nettisivuillamme. Talviloman päiväleirit järjestetään Hiekkaharjussa, Myyrmäessä ja Päiväkummussa 20.-24.2. klo 10-15. Lue lisää ja ilmoittaudu
TÄÄLTÄ!

Kesäleirit
Vantaan kesän päiväleirien ilmoittautumiset alkavat 1.2. nettisivuilla. Kesäleirejä järjestetään viikoilla 23, 24, 25, 31 ja 32 Hiekkaharjussa, Myyrmäessä, Päiväkummussa ja Länsimäessä.

Kesän 2017 teemat: Lumottu aarrearkku, Liikuntaseikkailu, Aikamatka Villiin länteen, Leipuri Hiivan kokkileiri, Avaruusseikkailu ja Supersankarikokelaiden koulutusviikko.


Kerhotoiminta
Kevätkauden kerhotoiminta starttasi Vantaalla viikolla 3. Joissakin kerhoissa löytyy vielä muutamia vapaita paikkoja ja mukaan voi ilmoittautua kesken kauden niin kauan, kun tilaa riittää. Kerhotarjonnassa mm. tanssia, kokkikerhoa, taidepajoja, muskareita ja satu- ja leikkiliikuntaa Myyrmäessä, Koivukylässä, Hakunilassa ja Länsimäessä. Tutustu kerhotarjontaan
TÄÄLTÄ!

Jäsenyys
Mikäli olet liittynyt Vantaan Lastenliiton jäseneksi (perhejäsenyys 15€/vuosi/perhe), niin saat sähköpostiisi jäsenkirjeen lähiaikoina. Kirjeessä kerrotaan mitä Vantaan Lastenliiton jäsenyys pitää sisällään ja millä tavoin pääset vaikuttamaan järjestössämme. Mikäli haluat liittyä jäseneksi, voit tehdä sen nettisivujemme kautta
TÄÄLTÄ!

 

VARSINAIS-SUOMI

Turun ja Raision perhemuskareissa ja Turun kokkikerhossa vielä tilaa!
 Perhemuskarit (0-3v) alkavat Turussa torstaina ja Raisiossa keskiviikkona, vielä ehtii hyvin mukaan. Lastenliiton perhemuskarit pidetään ilta-aikaan, jotta myös työssäkäyvillä on oiva mahdollisuus osallistua. Turun kokkikerhossa (7-12v) on muutama paikka vapaana innokkaille kokkaajille. Tervetuloa! Lisätietoja ja ilmoittautuminen
TÄÄLTÄ

Hiihtolomaleiri Turussa 20.-24.2.2017
Järjestämme hiihtolomalla päiväleirin Uudenmaankadun kerhotilassa. Vietämme paljon aikaa myös läheisessä Kupittaan puistossa. Ohjelmassa on mm. pelejä, leikkejä, ulkoilua ja askartelua. Leiripäivien ohjelma alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 15.00. Ovet ovat kuitenkin auki päivittäin klo 9.00-16.00. Leirin hinta on 50€/koko viikko tai 15€/päivä. Maksu sisältää ohjelman, materiaalit, lounaan ja tapaturmavakuutuksen. Tule mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautuminen
TÄÄLTÄ
 
Sporttileiri Turussa 5.-9.6.2017
Tervetuloa tutustumaan liikunnan iloihin alakoululaisten sporttisella päiväleirillä! Leirillä kokeilemme eri liikuntalajeja ja pelaamme yhdessä kauniissa Kupittaan puistossa, tai sateen sattuessa viereisissä kerhotiloissa. Leiri järjestetään kesäloman ensimmäisellä viikolla koulutettujen ohjaajiemme johdolla. Leirin hinta on 90€. Ilmoittautuminen kotisivuillamme alkaa 1.2.2017
Copyright © 2015, Kansallinen Lastenliitto ry 
Kaikki oikeudet pidetään.
Osoitetiedot: Lastenliiton uutiskirjeen tilaajat
Sähköpostiosoitteemme:
tiedotus@lastenliitto.fi

 
Poistu postituslistalta Päivitä yhteystietosi