Copy

Aanraders voor uw bezoek

Via Google en het VVV vindt u vast talloze toeristische trekpleisters in Noord- Holland. De Zaanse Schans, de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik, Amsterdam, Volendam, Zuiderzeemuseum, de Beverwijkse Bazaar en ga zo maar door.  Heel leuk om deze plaatsen te bezoeken, maar hoe leuk is het om de geheime pareltjes te ontdekken die speciaal geselecteerd zijn door Landelijk Genieten. In dit document deel ik (naast praktische informatie) een aantal van mijn “all time favorites” met de plussen en de minnen per locatie. Ik wens u een heel fijn verblijf. 

Strand

‘Life is better at the beach!’  Voor een echt vakantiegevoel kan het strand niet ontbreken. Er zijn heerlijke stranden op een klein half uurtje afstand.

Mijn favorieten op een rij. Op willekeurige volgorde. 

Castricum aan Zee – 30 km
+ Makkelijk te bereiken en supergroot parkeerterrein
- Altijd betaald parkeren
Strandtentfavorieten: Club Zand (laatste links), Zoomers (meteen rechts) De Deining (Achterste rechts)

Egmond aan Zee – 24 km
+ Leuke plaats met grote winkelstraat en veel terrasjes. In de zomer ook vaak ’s avonds markt.
- Wel vaak erg druk en toeristisch. Je komt iets moeilijker aan een parkeerplaats.  

Favoriete Strandpaviljoenen:
Natuurlijk:
+ Biologisch en eerlijk eten. Ook een leuke speelhoek voor kinderen. Er is een midgetgolfbaan achter en gratis parkeren voor de deur!
- geen uitzicht op het strand.
Chica’s en Wonders:
Liggen vlak bij elkaar op de boulevard van Egmond.
+Makkelijk voor de deur parkeren en uitzicht op zee en verrukkelijk eten.  
Wonders is vaak iets drukker, dus het is net wat u wilt.

Wijk aan Zee/Velsen Noord – 33 km
Mijn allerliefste favoriete strandtent is Timboektoe bij Velsen Noord. Aloha een naastgelegen strandtent is ook heel leuk.
+ Gratis parkeren, de sfeer, hippie, breeeed strand, surfers, goede muziek, lekker eerlijk eten!
- Vlakbij de hoogovens en kan druk zijn op een mooie dag.


Bergen aan Zee – 28 km
+ Bergen op zich al een bezoekje waard. Het is heel leuk en rijk (kunstenaars) plaatsje met heel veel aparte winkeltjes. Sfeervol, netjes en net even anders. Je kan er heerlijk eten. Als je doorrijd richting het strand kom je over de prachtige eeuwige laan waar de mooiste villa’s en droomhuizen uit de omgeving staan. Er is ook een zeeaquarium in Bergen aan Zee.
- Bij Bergen aan zee zijn geen winkeltjes. Meer strand en een paar strandtenten.
Strandtentfavorieten:
Strandpaviljoen Noord: + Ingericht door Sissy Boy
De Zilte Zoen: + Goddelijk eten

Leuke eettentjes in de buurt


De Rijp – 8 km
De rijp is sowieso een bezoekje waard! Ik vind het het leukste dorpje in de omgeving. In het centrum staat in het oude raadhuis een VVV met een schattige ijssalon er tegenover.

Bij Ernst: Echt een huiskamergevoel Grand-Cafe. Héle leuke (aparte) kinderspeelhoek. Een open haard en warme sfeer. Aardige eigenaar en goddelijk eten. Veel en lekker!
Bij dit restaurant geven ze ook kookworkshops! Parkeren is geen probleem want er is een groot parkeerterrein achter het restaurant. 

Het Wapen van Muster:
Heel knus restaurant, overal wat te zien en mensen komen van heinde en ver om hier te eten. Goede lekkere kaart. Nadeel is wel dat het vaak stampvol zit. Dat is bij Ernst een stuk  minder.

Wil je wat chiquer eten dan is restaurant “De Reghter” een goed idee.

Grootschermer – 5 km
Het genot van Grootschermer. Daar is niks aan gelogen. Heerlijk eten, aardig personeel, en gezellig ingericht. Je kunt buiten en binnen heerlijk zitten. En dit is het dichtstbijzijnde restaurant vanaf de Anna Hoeve. 

Noordeinde- 6 km
De kleine Haag is erg leuk met mooi weer. het is een restaurantje aan het water. Waar u letterlijk met uw voeten in het gras zit te dineren. Overheerlijk en écht goed eten en aardige bediening.


Bakkum/Castricum– 30 km
Het Ruiterhuys is echt een van mijn absolute favorieten. Een aantal jaar geleden toen het net openging ontdekte ik het en was het vaak heerlijk rustig. Tegenwoordig moet u voor een lunch zelfs reserveren. Houd hier dus rekening mee. Dit restaurant is geweldig ingericht met een prachtig gebinte en heel geschikt voor kinderen. Er is een stal achter het restaurant met allerlei verschillende dieren en buiten zijn er allerlei speelmogelijkheden voor kinderen. Het Ruiterhuys is heel goed te combineren met een bezoekje aan het strand van Castricum. Mocht het vol zijn of u zoekt een rustiger alternatief dan kan ik Gasterij Nieuw Westert van harte aanbevelen. 


De Woude- 16 km
Bij mooi weer even een ritje richting het Alkmaarder meer. U parkeert u auto daar en gaat voor een euro met het pondje over naar 'Restaurant de Woude'. Het is dus een klein eilandje waar u ook even lekker een wandeling kunt maken. Heerlijk eten en u kijkt prachtig uit over het water. 

Winkelen


Alkmaar – 12 km

Alkmaar is een heerlijke winkelstad. De grote ketens bevinden zich in De Langestraat en de Laat. Het Waagplein (waar ook de kaasmarkt is) is in de zomer één groot terras en in de winter ook altijd gezellig. Er worden vaak leuke evenementen georganiseerd door 'Zomer op het Plein'  Ga ook vooral even winkelen in de "oude stad" daar vindt u bijzondere en leuke winkeltjes. 
 

Hoorn – 12 km

Gezellige oude stad, leuke winkelstraat en een haventje dat een bezoekje waard is.
U kunt heerlijk lunchen en dineren in het mooie restaurantje 'de hoofdtoren' in de haven.

 

Amsterdam - 40 km

Vanzelfsprekend natuurlijk, maar ik zet hem er toch even bij. Alle grote ketens in de Kalverstraat en ook de 9 straatjes in de Jordaan beveel ik van harte aan. Op het Waterlooplein kunt u lekker struinen. Kortom Amsterdam is altijd een bezoekje waard. Parkeren is alleen een ellende. Kijk om frustratie te voorkomen even op parkerenamsterdam.com voor u vertrekt. 

Varen & Fietsen

 
Je kunt natuurlijk lekker roeien in de bootjes voor de Anna Hoeve of een kano bij ons huren en er lekker op uit, maar er zijn in de omgeving nog veel meer andere mogelijkheden. 

In de Rijp kun je zelf fluisterbootjes www.hetouweland.nl huren en de omgeving verkennen. Ook is het mogelijk om een grote fluisterboot met schipper te huren. Leuk voor groepen! De schipper heeft een privé eilandje waar hij ook in samenwerking met de keurslager heerlijke BBQ's verzorgt. Een rondvaart van 1.5 uur kost €8 en de BBQ â‚¬ 35 p.p.


Ook is het leuk om in Alkmaar een rondvaart te maken of nog leuker zelf een bootje te huren bij De Kraak

Wij werken samen met een betrouwbaar fietsenverhuurbedrijf uit Avenhorn. Bij 'Keizer Tweewielers' kunt u fietsen huren vanaf 9 euro per dag. Zij brengen ze langs bij De Anna Hoeve en halen ze ook weer op. Handig!

Praktische Zaken

 

Boodschappen

Avenhorn – 6 km
Klein winkelcentrum ‘De Vijverhof’ in Avenhorn. Gratis parkeren voor de deur. Deen, Lidl, bakker en slager, allemaal aanwezig.
 

Catering

Heeft u bijvoorbeeld geen zin om te koken of om uit eten te gaan. Ik heb een handige tip:
www.bbqenzo.nl (als het goed is ligt er ook een folder van in de Anna Hoeve) Ze hebben van alles. Tapas, BBQ en alles (ook servies, bestek en evt bbq)  wordt geleverd en het mooiste is, geen afwas want alles gaat de volgende dag zo weer mee terug. De bezorgkosten zijn € 12,50


Ook werken we samen met Catering Smaakvol uit Heerhugowaard. Deze kunt u bellen en zij komen dan een heerlijke maaltijd naar wens bezorgen.
De bezorgkosten zijn € 20