Copy
Ateliere Recreative pentru copii

 

                   "Lumea comunicarii Relationale pe inetelesul copiilor"

Un nou atelier de comunnicare pentru copii din 25 aprilie 2014,
in fiecare Vineri, intre orele 14:00-16:00
la Clubul Meu - Ateliere Recreative Tei

 

In primul modul pe care l-am parcurs impreuna, am patruns in tainele comunicarii relationale. Ati descoperit, invatat, experimentat si folosit intr-un mod concret instrumentele si regulile de igiena relationala din Metoda ESPERE, la scoala si in familiile voastre. Va felicit pentru interesul fiecaruia dintre voi si ...dorinta de a cunoaste lucruri noi, care sa va imbogateasca in procesul de dezvoltare si cunoastere personala.

Zilele trec foarte repede si vom incepe al doilea modul. Vom continua calatoria noastra in lumea comunicarii relationale. Ne vom aduce aminte de ceea ce ati invatat deja, adaugand noi instrumente si reguli de igiena relationala, pentru a invata cum sa aveti grija de toate relatiile din viata voastra: relatia cu prietenii, colegii, profesorii, fratii, surorile, parintii, bunicii vostri, etc.

Cum se va desfasura atelierul?
-prin joc de rol, desen, povesti, cantece, exercitii practice si marturisiri personale, pentru a va dezvolta abilitatea de comunicare intr-un mod relational

MODUL : 5 sedinte de 1 h sedinta
PROGRAM : o data pe saptamana
TAXA : 200 ron/copil/modul
GRUP : min. 6 copii – max.10copii
VARSTA : 10 – 12 ani


MODULUL ll
Veti invata cum sa construiti relatii cu cei din jurul vostru in jurul a 4 demersuri :

1. Indraznesc sa ofer
Cand vreau sa ofer ceva celuilalt, este bine sa ofer ceva bun, fara regrete sau sa astept altceva la schimb. Ofer pentru ca eu decid sa ofer.
EX: -pot sa ofer mesaje cadou :” te iubesc!”; “iti multumesc pentru mancarea mea favorita pe care ai pregatit-o!”; “esti prietenul meu pe care il apreciez si cu care imi place sa petrec timp”;
-pot sa ofer gesturi frumoase : o scrisoare mica de multumire, un zambet fugar, o privire prietenoasa, aplauze in semn de apreciere, etc.
Cu aceasta ocazie, copii invata modalitati diverse de a se exprima , pentru a construi si a dezvolta relatii vii, sanatoase si armonioase cu cei din jurul lor.
-pot sa ofer si mesaje toxice, gesturi, comportamente care otravesc, maltrateaza relatiile cu prietenii, fratii, cei dragi si aduc multa suferinta.

Vom invata impreuna diferenta dintre aceste 2 tipuri de mesaje :cadou si toxice si cum sa le reperam din timp, pentru le folosi doar pe cele cadou, care hranesc relatia si care ne aduc mult bine.

2. Indraznesc sa primesc
Cand primesc ceva ce vine in relatia cu ceilalti, reperez ce fel de mesaj este, si doar daca este ceva bun pentru mine, primesc. Primesc fara sa ma simt dator si spun un multumesc. Acest lucru face ca o relatie sa se dezvolte.

3. Indraznesc sa cer
Cand cer, invat sa nu ma confound cu cererea mea, pentru ca daca voi primi un raspuns negativ, voi suferi. Cer fara sa ma simt inferior.

4. Indraznesc sa refuz
Cand primesc de la celalat ceva ce nu imi face bine (mesaje toxice, propuneri, gesturi, comportamente), invat sa refuz. Aici voi folosi, instrumentul de confirmare si cosul de gunoi relational. Astfel invat sa ma pozitionez, sa ma respect, sa ma iubesc pe mine, printr-o iubire binevoitoare si sa ma accept asa cum sunt, fara sa ma compar cu celalalt, pentru ca sunt unic. Mai invat sa ma si responsabilizez, deoarece exista 2 capcane:
a. Sa il acuz pe celalalt :’’din vina ta”; “nu intelegi nimic, niciodata!”;”tu mi-ai facut asta!”
b. Sa ma autoacuz: “nu sunt bun de nimic”; “eu nu stiu sa fac la fel ca el (ea) lucrurile;”eu nu sunt in stare”, etc.
Nici acuzare, nici autoacuzare, ci responsabilizare.
Eu sunt responsabil de ceea ce fac cu ceea ce mi se intampla, sa stiu cum sa gestionez relatiile, conflictele, mesajele . Sa stiu sa gestionez supararea mea, furia mea si alte stari pe care le traiesc. Sa invat sa fiu fidel alegerilor pe care le fac:”sa invat bine”; “sa am o profesie” si angajamentelor mele :”sa imi fac temele”; “sa imi respect propria-mi persoana si relatiile mele”.

Cine va lucra cu copiii la atelierul de comunicare?
Gina Podiuc este specialist in comunicare relationala prin Metoda Espere, in curs de supervizare si mama a 4 copii.

OBSERVATIE : copiii care au participat la primul modul, cat si cei care vin pentru prima oara la acest curs sunt bine veniti.


Va asteptam cu drag!

 

PS: pentru detalii despre activitatile si Ateliere recreative ne puteti urmari pe www.atelierecreative.ro sau pe www.facebook/Ateliere.Recreative.Tei

 
Copyright © *|2013*|LIST:ATELIERE RECREATIVE TEI|*, All rights reserved.


Our mailing address is:
art@atelierecreative.ro
Email Marketing Powered by Mailchimp