Copy

Är det klokt att anpassa sig till allt nytt och trendigt? Eller är det smartare att motstå, hålla sig till vad man vet och tänka framåt? När det gäller naming skadar det inte att vara medveten om vad som händer runt omkring. Men låt aldrig ängslighet styra dina beslut.

Ett nytt år medför alltid nya trender, även när det kommer till naming. Vissa kan dra nytta av att vara väldigt trendiga i sin marknadsföring, medan andra snarare förlorar på det. Om du har utvecklat en produkt, tjänst eller ett företag som är tänkt att stå emot tidens tand, är stans häftigaste namn inte det bästa alternativet, även om det låter bra just nu.

På sistone har det blivit väldigt populärt att utelämna vokalerna i varumärkesnamnet. Definitivt en cool och kaxig reaktion på mer traditionella namn, men chansen är stor att du snart ser i kors över varumärken som Kitchn, Happn, SMPL, Flickr och deras 900 kusiner på marknaden.

Men även namn, ord och uttryck som faktiskt överlever trender och fastnar i vår DNA har ett bäst före-datum. En mycket intressant ny våg är de så kallade not-com-domänerna. Sedan nätets stenålder har dot-com varit ohotat av konkurrerande domäner, men nu experimenteras det plötsligt med en mängd olika alternativ. Dessa domäner kan heta lite vad som helst – .home, .green, .guru och gud vet vad! Över 17 miljoner not-com-domäner har redan registrerats och det ska bli mycket spännande att se hur den här trenden utvecklar sig.

Vi kan konstatera att naming idag kräver mer än tidigare. Sättet vi pratar och uppfattar saker på förändras, precis som språket självt, snabbt. Folk tröttnar fortare och det som är hett ena dagen kan vara iskallt nästa. Vi är redo att möta alla spännande namnutmaningar som kommer vår väg under 2017. Vår fördel är att vi redan tar med 2025 i beräkningen.

Katarina Nilsson & teamet på Eqvarium


4 tillfällen. 4 teman. 4 gäster.

Ta chansen att lära dig mer om naming och hur ett strategiskt hållbart namn stärker ditt varumärke långsiktigt och bidrar till starkare lönsamhet. Eqvarium bjuder in till frukostseminarier om namngivningens mekanismer ur olika perspektiv.

Tillsammans med utvalda gäster berättar vi om hur rätt namnstrategier kan få ett företag, en tjänst eller en produkt att växa. Vilka är de vanligaste fallgroparna och vilka är de vinnande strategierna? Vilka lärdomar kan vi dra av andras misstag? Och kan man egentligen fastställa vad som är ett bra eller dåligt namn?

Innan varje seminarium bjuder vi på en enklare frukost med mingel. Ta gärna upp dina egna tankar om naming så ser vi om vi kan lösa dina utmaningar tillsammans!

Datum: 15 februari, 15 mars, 12 april & 10 maj
Tid: 8:00-9:30
Plats: Coor Conference, Tegelbacken 4a, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt men du debiteras 495kr inkl moms för avbokning mindre än 24 timmar innan seminariet. Det går bra att lämna din plats till en kollega eller vän om du får förhinder.

Begränsat antal platser, boka din plats här!
 

Namnspaning: Ditt barn hette VAD sa du?!!! 

När vi hjälper kunder att ta fram ett namn som håller över tid menar vi oftast 10-15 år – inte ett helt liv. Men vi erbjuder faktiskt våra tjänster även till dig som vill döpa ditt barn eller ändra ditt efternamn.

Denna roliga artikel innehåller en lång rad exempel på namn som aldrig skulle klara sig i vår process. Chlamydia? Kom igen! 

I nästa månads nyhetsbrev kommer vi att tala mer om vår kreativa process för personnamn – den kanske största namnutmaningen av dem alla! Håll ögonen öppna.


När du tänker naming, tänk branding

Vi har redan täckt namingens grunder – hur du kan tänka kreativt, hur du beaktar namnets livscykel samt vikten av juridiska, språkliga och kommunikativa utvärderingar. Men det finns också andra dimensioner, som att titta på hur namnet egentligen kommer att interagera med din övergripande marknadsföring och varumärkeskommunikation. 

Ställ dig själv följande frågor:
1. Berättar namnet en bra historia? 
Namnet du väljer för företaget, produkten eller tjänsten (eller varför inte domänen) bör alltid gå att skapa mer utifrån. Namnet ska fungera som en magisk content-källa, ur vilken du alltid kan fiska upp en trevlig tweet eller artikel. Namnet betyder inte nödvändigtvis ha en verklig innebörd, men det ska vara enkelt att fylla med mening.
2. Speglar namnet våra kärnvärden?
Om svaret är nej, hur kommer du att kunna använda det för att växa? Visst kan värden och mening tillskrivas ett namn, men om det är för långt bort från vad du letar efter kan det istället få motsatt effekt.

3. Tål det att upprepas gång på gång under de kommande 10 åren?
Det lär nämligen behövas om ni ska komma någonstans. Ett hett tips  –  ta med receptionisten eller säljaren i processen - de använder namnet allra mest. 


Eqvarium kan hjälpa dig att ta fram ett namn som verkligen passar för din verksamhet och som är lätt att använda i er marknadsföring. Vi kan även erbjuda en stark slogan som går väl ihop med namnet.

Låt oss tillsammans skapa och ta din business till nya höjder!
Följ oss på Facebook
Hemsida
LinkedIn
Instagram
Twitter
Öppna detta mail i din webbläsare

Eqvarium levererar strategiska och kreativa namngivningstjänster som stärker varumärkets konkurrenskraft på de marknader som är viktiga för dina affärer. Vi är stolta över att arbeta med: the Absolut Company, Arla, Atlas Copco Rock Drills, Babybjörn, Berns Group, Billerud Fresh Services, Bluefish Pharma, Brighter, Carema, CCS Healthcare, DeLaval, Electrolux, Gunnebo, H&M, NCC, Nordea, Rynkeby, Sandvik, Sandvik Coromant, SCA Hygiene, SECO Tools, Skånemejerier, Sony Ericsson och Wellspect HealthCare.

Copyright © 2017 Eqvarium AB, Eqvarium är ett registrerat varumärke och firmanamn. Citera gärna men ange källa.