Copy
Kad deca igraju za sreću, igraj i ti!
Centar za kulturnu dekontaminaciju
i
Centar za pozitivan razvoj dece i omladine
Vas pozivaju
u sredu, 4.decembra u 19h
na izložbu i performans dece iz Zvečanske 
Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (Cepora), u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru projekta „BudiTi umetnost“ predstavlja humanitarnu izložbu koju će otvoriti dramski performans pod nazivom „Igra za sreću“. Glavni akteri i domaćini događaja su deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koji će predstaviti svoje slikarske radove i odigrati svoj autorski performans. U prostorijama CZKD-a, održaće se prodajna izložba, a sva prikupljena sredstva namenjena su deci koja su učinila da se projekat realizuje.
 U okviru projekta „BudiTi umetnost“, deca bez roditeljskog staranja, uzrasta od 7 do 18 godina, bila su angažovana na slikarskim i dramskim radionicama, gde su bila u prilici da, negujući svoju kreativnost, prenesu lične priče. Učestvovalo je preko 30 dece iz domova „Drinka Pavlović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.
 Izložba i performans tematski se baziraju na pojmu sreće i onoga što na nju utiče, a humanitarni karakter celokupnog događaja osmišljen je upravo u tu svrhu. Uz pomoć prijatelja iz Grupe Ide i ApsArt – Centra za pozorišna istraživanja, iznete priče dobile su svoje forme i boje koje čekaju premijerno prikazivanje.
 
Ulaz je slobodan
igraj za sreću!
                   

CZKD
Centar za kulturnu dekontaminaciju
Birčaninova 21
11000 Beograd

+381 11  361-0270; 361-0954
Tel/Fax: +381 11 2681-422