Copy
 

Nieuwsbrief lonen december 2020
 

*** De afdeling personeel-en salarisadministratie is van woensdag 23 december t/m zondag 3 januari gesloten ***


Zoals je van ons gewend bent vind je hieronder de checklist voor de eindejaarsverwerking. 

Het was een bijzonder jaar.
Wij wensen jou en jouw familie fijne feestdagen in goede gezondheid en staan in 2021 heel graag weer voor jou klaar.

Brief eindejaarsverwerking

Wij verzoeken jou eventuele mutaties die nog in december verwerkt moeten worden in de loonadministratie zo snel mogelijk aan te leveren. Klik hier voor de checklist. 

Doelgroepverklaring LKV weer binnen 3 maanden aanvragen

Het UWV heeft het volgende bekendgemaakt:
'Heb jij voor een werknemer een doelgroepverklaring LKV nodig zodat je loonkostenvoordeel kunt krijgen? Let er dan op dat jouw werknemer de doelgroepverklaring op tijd aanvraagt. De aanvraagtermijn is weer 3 maanden in plaats van 6 maanden.
Voor dienstverbanden die gestart zijn tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020 geldt een aanvraagtermijn van 6 maanden. De aanvraagtermijn was tijdelijk verlengd, omdat het door de coronacrisis soms niet lukte om de doelgroepverklaring op tijd aan te vragen. Voor dienstververbanden vanaf 1 oktober 2020 geldt weer de aanvraagtermijn van 3 maanden.

De aanvraagtermijn is niet verder verlengd, omdat je dan mogelijk loonkostenvoordeel (LKV) misloopt. Voor het bepalen van het recht op en de hoogte van de tegemoetkoming over 2020, gaan wij uit van de gegevens die op 1 mei 2021 bij ons bekend zijn. Als de aanvraagtermijn vanaf 1 oktober 2020 nog 6 maanden zou zijn, dan heb je de doelgroepverklaringen van dienstverbanden die in november en december beginnen mogelijk te laat (na 1 mei 2021). Je zou dan geen loonkostenvoordeel ontvangen.
Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Bijvoorbeeld oudere werknemers met een uitkering of werknemers met een arbeidsbeperking.'
 

Geen herziening WW-premie in 2020

Werkgevers hoeven over 2020 de lage WW-premie niet te herzien als een werknemer meer dan 30% heeft overgewerkt.
 
Sinds 1 januari 2020 betaal je als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) een lage of hoge premie WW als gevolg van het soort contract dat overeengekomen is.
De lage WW-premie (2,94% in 2020) geldt alleen voor werknemers met een vast contract en een vast aantal uren. Werkt een vaste werknemer in een kalenderjaar meer dan 30% van het vaste aantal uren op jaarbasis, dan moet de WW-premie worden herzien en alsnog met terugwerkende kracht de hoge WW-premie (7,94% in 2020) voor deze werknemer betalen. Dit betreft bij werknemers met een parttime contract met minder dan 35 uur vast per week.
 
Door het coronavirus is het voor bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg waar door het coronavirus veel extra overwerk nodig is, onterecht dat deze werkgevers hierdoor een hoge WW-premie zouden moeten gaan betalen.
Daarom heeft het kabinet besloten om een aanpassing te maken om dit onbedoelde effect weg te nemen.
 
In eerste instantie leek het dat deze aanpassing alleen voor 2020 zou gelden, echter doordat de aanhoudende coronacrisis ook in 2021 nog niet achter ons ligt, zal deze aanpassing ook in 2021 van kracht blijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
iQOUNT · Daltonstraat 22 · Harderwijk, NH 3846 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp