Copy
 

Nieuwsbrief iQOUNT

Editie april 2014

Voor u heeft u onze nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staan actualiteiten en ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn.
Neem contact met ons op als u een van onderstaande onderwerpen met ons wilt bespreken of een geheel ander onderwerp. Wij staan graag voor u klaar!
 
Bent u nog geen cliënt en wilt u meer informatie, een second opinion of een eerste kennismakingsgesprek, dan wijzen wij u op ons gratis spreekuur elke donderdagmorgen, op afspraak.
Via onze website kunt u voor korte vragen ook gebruik maken van onze gratis online helpdesk met chatfunctie.
 

Lagere waardering pand in box 3 bij structureel verliesgevende verhuur

Verhuurt u al jaren een pand tegen een veel te lage huur en kunt u die huur niet verhogen of opzeggen omdat de huurder recht heeft op huurbescherming op grond van de oude Huurwet? In dat geval mag u het pand in box 3 waarderen op de waarde in het economisch verkeer. Lees hier meer
 

Verzet op komst tegen forse premieverhogingen AOV

Bent u ook een van de vele ondernemers in het MKB die is geconfronteerd met plotselinge forse premieverhoging van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Zelfs tijdens de contractstermijn die u met uw verzekeraar heeft afgesproken?
Lees hier meer
 

Kwart huizenbezitters die opnieuw gaan kopen verwacht restschuld

Van de Nederlandse huizenbezitters overweegt 13% om binnen nu en twee jaar een nieuwe woning te kopen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken.
Lees hier meer
 

Belastingrente bij voorlopige aanslagen/aangiften

Inmiddels zijn (voor de inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (Vpb)) de voorlopige aanslagen 2014 verzonden. De vraag is of deze aanslagen een juiste schatting van 2014 behelzen en zo nee, of er dan actie moet worden ondernomen.
Lees hier meer
 

Steuntje in de rug met uitstel van betaling

Lukt het u niet om belasting te betalen, dan kunt u als ondernemer uitstel van betaling krijgen. Het Tweede Kamerlid Omtzigt (CDA) heeft hierover vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat Nederlandse ondernemingen voor € 1 miljard in het krijt staan bij de Belastingdienst.
Lees hier meer
 

Bijtelling geldt per jaar, niet per auto

Een werknemer rijdt in een auto van de zaak die hij alleen voor zakelijke ritten gebruikt. Halverwege het jaar stelt u een andere auto ter beschikking aan deze werknemer. Met deze auto rijdt de werknemer wel privé. U moet dan rekening houden met de bijtelling voor beide auto’s. Dit maakte gerechtshof Den Bosch onlangs bekend na een doorverwijzing van de Hoge Raad.
Lees hier meer