Copy
 

iQOUNT Nieuwsbrief loonadministratie

Editie mei 2019

In deze nieuwsbrief vindt u 3 belangrijke informatie items die wellicht van toepassing zijn op uw loonadministratie.

Heeft u nog vragen of wilt u dat wij u helpen bij het aanvragen van de subsidieregeling praktijkleren, neemt u dan contact op met Dedi Jans.

Verhoging minimumloon

Op 1 juli a.s. gaat het nieuwe minimumloon in samen met de leeftijdswijziging voor 100% van het Wettelijk minimumloon. Het aanpassingspercentage na afronding is 1,23%. Het nieuwe minimumloon bedraagt € 1.635,60 op basis van 100% voor een 21 jarige.

De overheid verlaagt de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen van 23 naar 21 jaar. Dit gebeurt in twee stappen. Deze tweede stap gaat in op 1 juli 2019. Iemand van 21 jaar verdient vanaf dan het volledige minimumloon. Ook het loon van werknemers tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.

Op de site van de rijksoverheid geeft men diverse redenen aan om het minimumloon vanaf 21 jaar op 100% te zetten.

Op Overheid.nl staat tevens de officiële publicatie van de Staatscourant. Hier staan ook de nieuwe bruto uurlonen!

Subsidieregeling Praktijkleren 2018/2019

Vanaf 2 juni a.s. tot en met 16 september kunt u weer de subsidie praktijkleren aanvragen wanneer u leerlingen in het onderwijs steunt doormiddel van stage.
Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die u als werkgever maakt tijdens de begeleiding van de leerling/student.
Binnen deze regeling zijn er diverse onderwijs categorieën met hun specifieke voorwaarden om in aanmerking te komen.

Het te ontvangen bedrag kan oplopen tot maximaal € 2.700,- per jaar, per praktijk- of werkleerplaats.
 
Let er wel op dat er strikte regels zijn waar je je als werkgever aan dient te houden. Denk hierbij aan de verplicht aanwezige administratie; getekende leerwerkovereenkomst, aanwezigheidsregistratie, registratie waaruit de begeleiding blijkt en administratie waaruit de leerdoelen blijken te zijn behaald.
 
Raadzaam om te kijken of u wellicht deze subsidie kunt aanvragen. Let er hierbij wel op dat dit gaat via E-herkenning. Heeft u hiervan nog geen inlog kijk dan even op de site.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
iQOUNT · Daltonstraat 22 · Harderwijk, NH 3846 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp