Copy
 

Nieuwsbrief lonen december 2021
 

*** De afdeling personeel-en salarisadministratie is van donderdag 23 december t/m zondag 2 januari gesloten ***


Ook dit was weer een bijzonder jaar die helaas bij veel van ons voor een groot deel in het teken van de COVID pandemie stond.

Wij wensen jou en jouw familie fijne feestdagen in goede gezondheid en staan in 2022 heel graag weer voor jou klaar.

Eindejaarsverwerking

Wij verzoeken jou eventuele mutaties die nog in december verwerkt moeten worden in de loonadministratie zo snel mogelijk aan te leveren.

Daarnaast vragen wij jou om alert te zijn wanneer er iets in de persoonlijke situatie van jouw medewerker verandert. Gegevens zoals verhuizing, burgerlijke staat, wijziging auto zijn namelijk allemaal van belang voor een correcte salarisadministratie. 

Bijtelling vanaf 1 januari 2022

Elke auto met meer dan 1 gram CO2 uitstoot, die krijgt 22% bijtelling, voor 2022 wijzigt dit niet. Voor elektrische auto’s met datum vanaf toelating na 1-1-2022 veranderd het bijtellingsvoordeel ten opzichte van 2021. Het voordeel daalt van 10% in 2021, naar 6% bijtellingsvoordeel in 2022. Met andere woorden de bijtelling gaat van 12% naar een bijtelling van 16%. Ook gaat de voordeelgrens naar beneden en betaal je vanaf 2022 boven een bedrag van € 35.000,- voor elke euro boven dit bedrag 22%.
 

AOW-leeftijd in 2027 niet omhoog

De AOW-leeftijd gaat in 2027 niet omhoog. Dat schrijft demissionair Staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Voor het kalenderjaar 2027 blijft de AOW-leeftijd van 67 jaar gehandhaafd. Lees meer

Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers weer uit

Vanwege de strengere coronamaatregelen breidt het kabinet het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde. Lees meer


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
iQOUNT · Daltonstraat 22 · Harderwijk, NH 3846 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp