Copy
 

Belangrijke tips voor uw loonadministratie!

Editie april 2016

Via deze nieuwsbrief willen wij u nogmaals een aantal belangrijke tips onder de aandacht brengen voor uw loonadministratie. 

Mocht u bijvoorbeeld geïnformeerd willen worden over de nieuwe mogelijkheden binnen de portal iQOUNT - Online Salarisadministratie om uw salarisadministratie zo efficiënt mogelijk te verwerken en altijd realtime toegang en inzicht te hebben, neemt u dan contact op met Dedi Jans. 

iQOUNT - Online Salarisadministratie

In 2015 zijn wij voor de salarisadministratie overgestapt naar Nmbrs, een volledig Cloud platform. Naast de vele voordelen van online (samen)werken met cliënten is het ook mogelijk om belanghebbenden toegang te verlenen tot dit systeem. Om het voor u wat makkelijker te maken vind u hierbij wat weetjes over het nieuwe systeem.

Loonstroken per email naar werknemer

Het systeem kan zo ingericht worden dat de individuele loonstroken per e-mail naar de medewerkers kunnen worden verstuurd. Er zal dan een activeringse-mail naar het opgegeven persoonlijke e-mail adres worden verstuurd. Na activering hebben de medewerkers dan toegang tot hun persoonlijke omgeving.

Zodra er een nieuwe loonstrook voor de desbetreffende medewerker klaar staat zal er een notificatie worden verstuurd. Wanneer en hoe de loonstrook verstuurd wordt kan met u als werkgever worden afgestemd. Dit kan als een automatische taak ingesteld worden of voorafgaand door een extra autorisatie door de werkgever.

Ruimte in de WKR

Vanaf 2015 is de Werkkostenregeling (WKR) verplicht voor iedereen en heeft u er mogelijk voor het eerst mee te maken gehad. In de aangifte loonheffing januari 2016 is de WKR 2015 aangegeven op basis van uw extracomptabele registratie van alle kosten.

Maar hoeveel ruimte hebt u voor het aankomende jaar om te besteden? Natuurlijk kunt u hiervoor kijken naar de historische gegevens van 2015, maar handiger is natuurlijk om dit per maand inzichtelijk te hebben op basis van de actuele gegevens.

Wanneer u inlogt in iQOUNT - Online Salarisadministratie en het kopje Salaris documenten of Salarisdocument viewer opent,  ziet u hier een tabje werkkostenregeling staan, zoals hieronder vermeldt. Wanneer u deze opent ziet u de ruimte die u per maand opbouwt.
Salaris documenten

Salarisdocument viewer

SEPA bestand

Wanneer u toegang heeft tot Salaris documenten kunt u ook een SEPA (betaal)bestand downloaden. Dit is handig wanneer u meerdere salarisbetalingen moet doen, het scheelt eventuele typefouten en daarnaast ook nog eens tijd!

Open het SEPA bestand en vul hierbij aan de rechterkant de datum in wanneer u wilt gaan betalen. Deze staat automatisch op de datum van de dag dat deze wordt geopend. Daarna kiest u ervoor om aan de linkerkant het bestand te downloaden (via Download SEPA) en op te slaan. Bij de bank kan u dan dit bestand inlezen en zal dit verwerkt worden op de aangegeven betalingdatum.

sepa bestand

Loonaangifte overzicht printen

Voorheen was u gewend om altijd een overzicht te ontvangen in iQOUNT - Online, nu met het nieuwe pakket gebeurt dit niet meer. Wel is het mogelijk om nog steeds zo’n overzicht te printen.

Ga hiervoor naar het overzicht Loonaangifte en klik op de regel van de gewenste maand.

Loonaangifte