Copy
Heb jij Social Power? Kom je die delen op 17 januari?
Follow on Twitter
Social Powerhouse bouwt verder!

Kick-off Social Powerhouse 4 oktober in Utrecht

Met 40 mensen vierden we op 4 oktober de kick-off van het Social Powerhouse.
Uit de reacties die we terugkregen vonden de aanwezigen de Social Power Proeverij, de speeddate en de netwerkborrel het meest waardevol.

In deze nieuwsbrief vertelt Katharina Casse wat zij had aan de Social Power Proeverij en hoe zij er mee aan de slag is gegaan.Edward de Boers reactie was: "Dat er zoveel gave initiatiefnemers zijn wist ik echt niet! Ik ging vol power en positieve energie naar huis." En dat is precies het gevoel wat wij ook hadden. Wat geeft het toch iedere keer een boost om met zoveel initiatiefnemers, sociale ondernemers en innovators bij elkaar te zijn!

Wij als kernteam hebben geleerd dat er behoefte is aan een duidelijk plan. Wat gaan we als Social Powerhouse nou precies doen? Hieronder kun je meer lezen over
onze plannen in 2013! 4 oktober was een bijzonder regenachtige dag. Toen wij naar huis gingen stond deze prachtige regenboog pal boven Utrecht! :-) That makes you smile! Wij kijken terug op mooie start van het Social Powerhouse! Iedereen die er was: bedankt voor jullie energie!
Uitnodiging 17 januari: Social Poweren in Den Haag!
Social Power Proeverij: geef jouw persoonlijke sociale vraagstuk aan ons door in een zo concreet mogelijke omschrijving en wij zetten jouw vraag op de menukaart. Denk aan: partners gezocht, hoe maak ik een volgende stap, hoe organiseer ik groei, wat is mijn verdienmodel etc etc. Knappe koppen zetten hun tanden in jouw vraagstuk tijdens de proeverij en gaan, samen met jou, met jouw vraag aan de slag! 
Bonus: iedereen die aanwezig is op de 17de kan gratis kantoorspullen meenemen die het ministerie van OC&W doneerde aan het Social Powerhouse. Het gaat om kleine kantoorspullen, dus geen bureau’s of laptops. Neem genoeg tassen mee of kom met de auto (er is een grote parkeerplaats) zodat jullie zoveel mogelijk spullen mee kunnen nemen voor je eigen of een ander sociaal initiatief!! Lees meer en schrijf je in op de website!

Social Powerhouse in actie, waar zijn we geweest?
Sociaal Ondernemerschap in het Onderwijs
Het kernteam van het Social Powerhouse is betrokken geweest bij een verkennende studie naar de stand van zaken en kansen voor versterking van sociaal ondernemerschap in het onderwijs in opdracht van het Ministerie van BZK. Deze verkenning is uitgevoerd door Kristel Logghe in samenwerking met het Social Enterpreneurship lab van de Universiteit Utrecht (Peter Linde en Eric van Berkel) en Specht in de Stad (Maurice Specht).
In november is het eindverslag gepresenteerd aan vertegenwoordigers van 6 verschillende Ministeries en de HBO Raad. Eind januari 2013 wordt besloten over een vervolgplan.
Lees hier meer.

Social Power plan voor 2013
Het Social Powerhouse is druk bezig geweest met het uitwerken van een plan voor 2013 en het vinden van financiering voor de ontwikkeling van het Social Powerhouse. We zijn in gesprek met Oranje Fonds, Skan Fonds en stichting Porticus. Het neemt  meer tijd in beslag dan we gehoopt hadden. Dat is dan ook de reden dat we niet altijd weten hoe en wanneer we vol gas kunnen gaan geven. Omdat we zelf geloven in de kracht van het Social Powerhouse hebben we besloten niet te blijven afwachten wat de fondsen besluiten maar gewoon van start te gaan. Zonder financiële ruimte voor onze inzet dus.

Wat is het plan voor 2013?!
Lidmaatschap Je kunt voor € 50,- lid worden van het Social Powerhouse. Dit is een jaarlijkse contributie. Daarmee ontvang je 10% korting op de bijeenkomsten die het Social Powerhouse organiseert. Je krijgt exposure op de website van het Social Powerhouse. Je kunt ook besluiten geen lid te worden, maar wel aan te sluiten op bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd door het Social Powerhouse. Lees hier meer over de bijeenkomsten en diensten van het het Social Powerhouse! Meld je hier aan als lid!
Abonneer je op deze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de agenda! 
 
NB: Evenementen en bijeenkomsten kunnen we niet gratis aanbieden. Omdat we het lidmaatschap laag willen houden voor leden, kunnen we de bijeenkomsten niet gratis aanbieden. 

Wij wensen iedereen veel Social Power voor 2013 en hopelijk zien we je op een van onze bijeenkomsten!

Fijne feestdagen!

Fiene, Hans, Imro, Kristel & Reggy
Waar was het Social Powerhouse in 2012?
Kracht in Nederland 8/10/2012, Standje en Workshop Sociale Powerboost tijdens De Parade
Jubileum Oranje Fonds 6/12/12, Het Social Powerhouse had daar een bijzondere ontmoeting met HKH Prinses Máxima, die ons met belangstelling volgt.
Nacht van De Nieuwe Macht 12/12/12, Social Powerboost workshop
 
Waar is het Social Powerhouse in 2013?
17/1/13 Social Powersessie in De Binck in Den Haag
 
In het voorjaar en najaar volgen 6 regionale bijeenkomsten. 
Oproep! Wanneer jij wilt dat het Social Powerhouse naar jou toekomt: Mobiliseer jouw netwerk en laat het ons dan snel weten!
Samen voor Zeist en Mama's Club Tiel zijn de 'earlybird' leden van het Social Powerhouse! Katherina Casse (foto hierboven) werd geïnspireerd tijdens de proeverij en kon met goede tips direct aan de slag om een andere rol vorm te geven: van trekker naar inspirator! Samen voor Zeist wil met het Social Powerhouse nog meer verbindingen leggen, inspiratie op doen en stappen zetten als sociaal initiatief. Marije Meems (foto hieronder) van de Mama’s Club: "Met de oprichting van de Stichting begint te kriebelen, sociaal ondernemen! Ik heb daarin mijn passie gevonden en kan er veel energie in kwijt. Ik hoop door lidmaatschap van het Social Powerhouse veel te leren, over netwerken, inhoudelijke kennis van het sociaal ondernemerschap opdoen, ervaringen en tips van andere (ervaren) sociaal ondernemers horen en uiteraard zal ik mijn steentje bijdragen waar ik dat kan." WELKOM IN HET SOCIAL POWERHOUSE!
Het kernteam van het Social Powerhouse bestaat uit:
Fiene van Loock, Kristel Logghe, Reggy Broekhuijse, Hans Pijls en Imro Blom.
Alle informatie in deze nieuwsbrief mag je gerust verspreiden. 

Email Marketing Powered by Mailchimp