Copy

Nieuws van Uitgeverij Nobelman

6 september 2019
 

 
Al onze boeken zijn te bestellen via de boekhandel en online.
Gerrit Brand te gast op 🍓 Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart

Niet zo vreemd dat schrijver Gerrit Brand te gast was op het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart. Hij groeide immers op in het dorp – of liever gezegd als boerenzoon aan de rand van het dorp – bovendien speelt zijn roman De Amerikaan zich af in en om Dedemsvaart. In 1969.
Gerrit Brand werd gevraagd voor het programmaonderdeel DADD, De Aardbei Draait Door, dat – naar voorbeeld van De Wereld Draait Door – gasten aan tafel uitnodigde om een gesprek te voeren over hun activiteiten. Brand vroeg bluesgitarist Erwin Java mee en samen maakten ze er een gezellige middag van.
 
strawberry.fields.festival
🍓 Gerrit Brand is neerlandicus, schrijver, piloot en ondernemer. Zijn vierde roman, De Amerikaan, speelt zich af in Dedemsvaart. Hoewel de plaatsnaam niet genoemd wordt. Zelf woonde hij tot zijn 18e ook in Dedemsvaart. Zijn lievelingsmuziek: Amerikaanse roots/country: o.a. Steve Earle. Ook eind jaren 60 Cream, Eric Burdon, Rolling Stones etc. Cuby and the Blizzards (serieus)...''
De Amerikaan is een caleidoscopische roman, die zich afspeelt op het platteland in het oosten van Nederland. Gerrit Brand (1956) schildert op onnavolgbare wijze hoe het dorpsleven steeds meer op de kop komt te staan. Wanneer de woedende familie van Carmen de seksclub betreedt om paal en perk te stellen, kan dat alleen maar leiden tot een onontkoombare, apocalyptische ontknoping.


De  Amerikaan, Gerrit Brand | 236 pagina’s | ISBN 9789491737480, € 21,95
 
Meer info over het boek
28 september lezing door Sjamaan Schedeldrager Searching Deer (Jan Prins) ter gelegenheid verschijnen De Opening van het Derde Oog
 
De officiële presentatie van het nieuwe boek van Schedeldrager Searching Deer; 'De Opening van het Derde Oog' vindt plaats in Het witte kerkje, jachtlaan 11 9751 BP Haren. Met mantrazang, klankschalen, drumcircle (neem je trommel mee), meditatie, storytelling, diepte interview, eenmalige korting op het boek. Gratis drankje en waterblessing. Kosten: 7,50 euro
Aanmelden is niet nodig.
Searching Deer Jan Prins zal een lezing houden en vertellen over zijn boek en duidelijk maken wat hij onder ‘de opening van het Derde Oog’ verstaat.


Over het boek:
De Egyptische god  Thot  zei eens, in zijn geschriften van de smaragden tafelen: ‘Hij die het geheim van het getal drie kent heeft toegang tot alle geheimen en wetten van het universum.’
De sjamaan Searching Deer richtte zijn meditaties op het getal drie en de heilige driehoek. Hij ontdekte dat de oude culturen een bijzondere kennis hieromtrent bezaten, die zij ook demonstreerden in hun architectuur. Uit de wet van de driehoek wordt ook het belang duidelijk van de ontwikkeling van het Derde Oog en het derde oor. In het boek staan veel oefeningen om een nieuwe stap in de menselijke evolutie te maken, namelijk: de opening van het Derde Oog en het horen van de Innerlijke Klank
Dit is het eerste boek dat de samenhang tussen veel fenomenen verklaart op een voor iedereen begrijpelijke manier. Dit boek zou daarom in geen enkel huis of bibliotheek mogen ontbreken! 

 
De Opening van het Derde Oog, Sjamaan Schedeldrager Searching Deer (Jan Prins) | 456 pagina’s | Full colour met veel afbeelding. ISBN 9789491737459, € 29,95.

 
Meer info over het boek
Check Check Recheck
verschijnt op 5 oktober

 
Op 5 oktober wordt Check Check Recheck, de memoires van fighter pilot Gerrit E. Jacobs gepresenteerd, in het Nationaal Militair Museum in Soest. Niemand minder dan generaal Dick Berlijn (oud-commandant der Strijdkrachten) zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
 
Gerrit Jacobs (1931) is in de Nederlandse luchtvaart alom bekend. Hij was een van de eerste straaljagerpiloten in Nederland. In dienst van de Koninklijke Luchtmacht van 1951 tot 1989 - 18 jaar als onderofficier en 20 jaar als officier - vloog hij achtereenvolgens straalvliegtuigen als de Gloster Meteor, de Hawker Hunter, de Fokker S14, de North American Sabre F86K, de Lockheed T33 (T-bird), Fouga Magister (België), Tutor (Canada). Daarmee behoort majoor-vlieger Jacobs tot de pioniers van het Nederlandse militaire jet-tijdperk.

 
Check Check Recheck mag met recht de memoires van een fighter pilot heten. Maar de carrière in de luchtvaart van Gerrit Jacobs omvat nog veel meer. Na zijn actieve diensttijd als fighter pilot zette Gerrit Jacobs zijn militaire loopbaan voort als instructeur bij de KLu, gestationeerd in België, Canada en op de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Toen hij in 1989 zijn militaire carrière beëindigde was hij al jarenlang actief in de burgerluchtvaart. Sedert 1968 bij de vliegclub Seppe en later bij de Hoogeveense vliegclub MVVH en de vliegclubs Avia Noord en de NNAC op luchthaven Eelde. Hij leidde talrijke instructeurs en piloten op onder wie schrijver en uitgever Gerrit Brand die als co-writer meehielp dit boek te realiseren.


Check Check Recheck is een prachtig boek geworden met veel authentieke foto’s uit eigen collectie van de auteur.

Check Check Recheck, Gerrit Jacobs, softcover met foto’s, 272 pagina’s. ISBN 9789491737428, € 24,95.

 
 
Lees meer over het boek 
BoekenKrant wijdt artikel
aan Huis vol vragen
van
Rob van Dorssen

Johan heeft maar weinig contact met zijn vader. Het bericht van het plotselinge overlijden van zijn vader zet zijn wereld compleet op zijn kop. Tot dan toe kabbelde zijn leven voorspelbaar voort, maar ineens dreigt Johan ten onder te gaan in een stroomversnelling aan gebeurtenissen. Wat hij meende te weten over zijn vader lijkt helemaal niet te kloppen. Op angstaanjagende wijze wordt hij achtervolgd door een verleden. Een verleden dat hij totaal niet kent. De vragen stapelen zich op. Aan zijn vader kan Johan ze niet meer stellen. Ook het huis van zijn vader levert vooral vragen op en weinig antwoorden. In de nachtmerrie waarin Johan na het overlijden van zijn vader belandt vormen diamanten de rode draad. 

Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden.

Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek ‘schrijf een roman in 140 woorden’. Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Een huis vol vragen.

De roman in 140 woorden is achter in dit boek als bijlage opgenomen onder de titel Schakel in vriendschap.
 
Meer informatie over het boek. 
Een huis vol vragen
ISBN 9789491737422
NUR 305
Uitgeverij Nobelman
182 pagina’s, softcover
€ 19,95
Meer info over het boek
Leuke recensie Biblion over
Vechten of vluchten
van  Els Hovinga.
 
Renate heeft een leuke flat in Groningen, een fijne baan in een kledingwinkel en een relatie met Michiel. Michiel vindt haar baan beneden haar stand omdat ze gestudeerd heeft. Zelf heeft hij geen werk, vooral omdat hij behoorlijk hoge eisen stelt aan een potentiële baan. Zijn arrogante houding - die ook op andere gebieden allengs meer de kop op steekt - zit Renate dwars. Daarbij komt dat ze steeds meer gevoelens krijgt voor de zoon van haar werkgever, Hugo. Wanneer Renate haar nicht en beste vriendin Fleur uit de brand helpt, komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling. 'Vechten of vluchten' is een plezierige feelgoodroman over relaties, vriendschap en trouw. Hier en daar kent het boek een wat ongemakkelijke woordkeus, maar desalniettemin een ontspannend verhaal over een jonge vrouw, haar relatieperikelen en de keuzes die zij maakt.

Els Hovinga (1982) studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte een aantal jaren in het onderwijs. Kleine druk. Debuutroman. Recensent: Hanneke Tinor-Cent


Vechten of Vluchten, Els Hovinga | 240 pagina’s | ISBN 9789491737466, € 19,95
Meer info over het boek

Our mailing address is:
info@nobelman.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 www.nobelman.nl
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

                                                         

T:  06 50831593
E: info@nobelman.nl
W: www.nobelman.nl
 

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Nobelman · Emdenweg 3 · Groningen, Groningen 9723 TA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp