Copy

Nieuws van Uitgeverij Nobelman

18 December 2019
 

 Al onze boeken zijn te bestellen via de boekhandel en online.

Vechten of Vluchten van Els Hovinga en Een huis vol vragen van Rob van Dorssen worden luisterboeken
De Zweedse uitgeverij van luisterboeken, Lind & Co uit Stockholm heeft de rechten verworven voor het maken van luisterboeken van Vechten of Vluchten van Els Hovinga en Een huis vol vragen van Rob van Dorssen. Beide boeken zijn voor een breed publiek interessant, aldus de Zweedse uitgeverij die zich speciaal richt op spannende boeken, thrillers zoals Een huis vol vragen en publieksboeken als de chicklit Vechten of Vluchten.
 
Uiteraard zijn beide boeken ook als gedrukt boek te koop, in de boekhandel (al dan niet online) en in de webshop van uitgeverij Nobelman.
 
-------------------------------------------------------
 
Vechten of vluchten is een heerlijk feelgood verhaal over vriendschap, vreemdgaan en natuurlijk de liefde.
Els Hovinga (Groningen, 1982) groeide op in Drenthe, met Brabantse roots. Ze studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met man en kinderen woont zij in Oost-Groningen.
 
Vechten of Vluchten, Els Hovinga | 240 pagina’s | ISBN 9789491737466, € 19,95

Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden.
Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek ‘schrijf een roman in 140 woorden’. Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Een huis vol vragen.

Een huis vol vragen, Rob van Dorssen
182 pagina’s | ISBN 9789491737442, € 19,95
 
Meer info over de boeken

Hans Broekhuis
Populisme als schaamlap
Interview in Elsevier Weekblad
Eerste week januari 202021 november presenteerden we het boek Populisme als schaamlap van Hans Broekhuis. I.s.m. de VVD Groningen. Burgemeester Koen Schuiling nam het eerste exemplaar in ontvangst en liet zijn licht schijnen over de onvrede die bij veel mensen heerst over van alles en nog wat, bijvoorbeeld de bureaucratie waaraan veel instellingen als de politie en het onderwijs onderhevig zijn. Veel mensen zijn meer tijd kwijt aan het bijhouden van documenten en formulieren dan aan het eigenlijke werk waar ze voor gekozen hebben. Ook vertelde hij (in het verleden) zich verzet te hebben tegen al te ver gaande privatisering, bijv. van nutsbedrijven als water en elektriciteitsvoorzieningen die publieke functies hebben.


Populisme als Schaamlap is een poging om op een onbevangen wijze de grote vraagstukken in het huidige politieke debat in Nederland te analyseren. En het daarbij niet te laten. Het boek eindigt met een aantal voorstellen waar politici en beleidsmakers hun voordeel mee kunnen doen.
In het eerste nummer van Elsevier Weekblad in 2020 komt een uitgebreid interview met de schrijver Hans Broekhuis.
 
Meer info over het boek
Literair juweel.  Debuutroman Margriet Veldhuis, Dan niet verschijnt in februari 2020.
 
Dan niet is de debuutroman van Margriet Veldhuis. Een literair juweeltje, waar de schrijfster lange tijd aan gewerkt heeft. Margriet Veldhuis studeerde ooit Nederlands in Groningen en woont en werkt tegenwoordig in Amsterdam.
 
Schrijver Thomas Verbogt  over het boek: ‘De urgentie spat ervan af.’
In het boek gaat de schrijfster op zoek naar haar moeder. Wie is die vrouw met wie ze zo moeizaam contact krijgt? Een ontroerend, openhartig en meeslepend boek over de zoektocht naar verbinding – met jezelf, je familie en de mensen om je heen - en het verlangen gezien te worden.
Wat vooral opvalt is de literaire kwaliteit van het werk. Het is simpelweg heel mooi geschreven.
 
 
Als Johanna net is bevallen van haar eerste kind, een zoon, komt haar moeder op kraambezoek. Dat verloopt onverwacht in een gespannen sfeer, waarna de moeder de deur achter zich dichttrekt, om niet meer terug te keren. Vijftien jaar later wordt de pijn om de breuk Johanna te veel. Ze trekt zich een maand terug op een eiland om - weg van alles en iedereen - te zoeken naar de vraag hoe het zover kon komen. Wat gebeurde er die dag precies? En waarom liep het zo uit de hand?
 
Dan niet, roman, hardcover met stofomslag, 182 pagina’s, ISBN 9789491737527, € 21,95. Verschijnt in februari 2020 
 
 
 
Meer info over het boek
Klaas Swaak, Het langzame ontwaken, roman. Februari 2020. ‘Kritiek op Forum Groningen?’

Klaas Swaak was in de jaren 90 wethouder in Groningen. In de tijd dat de ideeën voor het Forum Groningen gestalte kregen. Swaak had de nodige kritiek op de plannen en werd als wethouder door zijn partij min of meer buiten spel gezet.
Dit 160 miljoen euro kostende gebouw werd in november na zeven jaar bouwen geopend.
Van Swaak, die al verscheidene romans op zijn naam heeft, verschijnt in februari 2020 een nieuwe roman, Het langzame ontwaken, met als onderliggend thema de bouw van het Forum Groningen.

Hoofdpersoon in het boek is een architect.
Spanningen rond werk en studie lopen zo hoog op dat een huwelijk spaak loopt en een gezin uiteenvalt. Een gevierd architect en een succesvolle marketinggoeroe/mediator drijven van elkaar weg als de negatieve publiciteit rond zijn prestigieuze cultuurgebouw aanzwelt en zij haar keuze voor een studie in Zweden doorzet en vertrekt. De breuk wordt definitief als hij overspel pleegt. De zoon weigert te gaan studeren en verbreekt de banden met zijn ouders. In een kraakpand sluit hij zich aan bij een groep hackers. Het is zijn vriendin die hem aanzet het contact met zijn ouders te herstellen.
Het familiedrama, met de subtiel vertelde beweegredenen van de hoofdpersonen en hun uiteindelijke keuzes hoe verder te gaan, bevat ook een kritische beschrijving van relevante ontwikkelingen zowel in de architectuur en stedenbouw als in de relatie tussen overheid en burger.    
 
Klaas Swaak
Na een loopbaan in het onderwijs en in het lokaal bestuur, waarvan hij in een viertal boeken verslag deed, schreef hij verhalen en romans. Zijn literaire debuut vond plaats met de verhalenbundel Thuiskomst en andere verhalen. Daarna verschenen de novelle Het stilzwijgen en de romans Hongerige Wolf, Op de helling, De reis terug en De veteraan. Zijn Een Groninger familiekroniek 1870-1960 is niet in de handel.

Het langzame ontwaken, Klaas Swaak, 2020, 208 pagina’s. paperback. ISBN 9789491737534, € 19,95
Lees hier over het boek
Sam Shepard, The One Inside | Die van Binnen
 
De Nederlandse vertaling (door Gerrit Brand) van The One Inside van Sam Shepard verschijnt in maart 2020. The One Inside is het een na laatste boek van Sam Shepard, dat hij schreef terwijl hij al aan ALS leed, de ziekte waar hij in 2017 aan overleed. Bij het schrijven van het boek kreeg hij hulp van Patti Smith die ook een voorwoord schreef dat we ook in de Nederlandse uitgave meenemen.

Sam Shepard vertalen is geen eenvoudige klus maar het is gelukt. We zaten alleen nog een beetje met de titel. In het Spaans is The One Inside vertaald met Yo por Dentro (Ik van Binnen). Het gaat natuurlijk om 'degene die binnen in je zit', Die van Binnen.

In 2018 verscheen in Nederlandse vertaling (ook bij Nobelman) Bespieder van de Eerste Persoon. In een prachtige hardcover uitvoering. Ook Die van Binnen zal als hardcover uitgegeven worden. 
Lees de recensie die in de New York Times verscheen maar eens om een indruk van het boek te krijgen. https://www.nytimes.com/2017/02/20/books/review-the-one-inside-presents-sam-shepard-in-a-minor-key.html
Hardcover met stofomslag. Binnenkort meer.
 

Our mailing address is:
info@nobelman.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 www.nobelman.nl
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

                                                         

T:  06 50831593
E: info@nobelman.nl
W: www.nobelman.nl
 

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Nobelman · Emdenweg 3 · Groningen, Groningen 9723 TA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp