Copy
september- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman

                                                                                                                                                                          


De scharlaken zeilen nu in de boekhandel en vanaf 25 september verkrijgbaar als e-book
De scharlaken zeilen van Aleksander Grin is nu verkrijgbaar in de boekhandel. Het boek wordt onder de imprint Amstel Ark Press uitgegeven door Uitgeverij Nobelman.

De scharlaken zeilen is een kleine roman van de Russische schrijver Aleksander Grin (1880-1932) en werd geschreven in 1923. De roman werd wereldberoemd en werd in 1961 zelfs verfilmd. Sindsdien is het boek in vele talen verschenen en zijn er miljoenen exemplaren van verkocht. Nu is het boek voor het eerst in het Nederlands verkrijgbaar in de vertaling van Margaretha Bücking. De sprookjesachtige roman is uitgevoerd als een prachtige hardcover uitgave (gebonden) met vier paginagrote kleurillustraties. Het boek verschijnt binnenkort eveneens als e-book.

Klik hier voor meer informatie over Aleksander Grin en De scharlaken zeilen.

€12,95
80 pagina’s
ISBN 978-94-91824-029
 

Een heel nieuw leven krijgt Roemeense vertaling

De roman Een heel nieuw leven van Gerrit Brand verscheen in 2011 en wordt nu in het Roemeens vertaald door Jeanette Carp. Het literaire tijdschrift Fereastra heeft alvast een voorpublicatie van hoofdstuk 10 uit de roman opgenomen. Een heel nieuw leven (Viaţa cea nouă a lui Tadema) verschijnt in 2016 bij Uitgeverij Herg Benet in Boekarest, Roemenië.
 
Klik hier voor de publicatie in het tijdschrift. Viaţa cea nouă a lui Tadema begint op pagina 28.

Nederlandse versie van
Konec punku v Helsinkách

In januari 2016 verschijnt de Nederlandse versie van de roman Konec punku v Helsinkách (2010) van Jaroslav Rudiš. Het boek werd in het Duits en Frans vertaald. De Nederlandse vertaling is van Edgar de Bruin en krijgt de titel Het einde van de punk in Helsinki.

De Tsjechische schrijver Jaroslav Rudiš is een gevestigde naam in zijn thuisland. Hij leeft als kunstenaar in Berlijn en Praag, waar hij werkt als schrijver, journalist, acteur en muzikant. Hij verkent de Tsjechische kunstwereld als geen ander. Zo speelt hij bijvoorbeeld ook in de Kafka Band, een Tsjechische punkband. Hij won in 2002 de Jiří Orten Award voor Nebe pod Berlínem (De hemel onder Berlijn), de belangrijkste literatuurprijs in Tsjechië. Zijn graphic novel Alois Nebel is in 2011 verfilmd en won hiervoor de European Film Award voor beste animatiefilm.

De roman vertelt het verhaal van Ole. Hij is veertig jaar, was vroeger een punker, rokkenjager en succesvol met zijn band, maar dat was lang geleden. Tegenwoordig werkt hij in de ‘Helsinki’, een kleine rokerige bar in een naamloze stad in Oost-Duitsland. Afgezien van de bar, een paar vrienden en zijn herinneringen, heeft hij weinig meer over. Als zijn bar gesloten wordt, begint Ole aan een reis naar de Tsjechische Republiek. Het wordt een tijdreis naar het donkerste deel van zijn verleden: in 1987 probeerde hij als zeventienjarige met zijn zestienjarige vriendin Nancy naar het Westen te ontsnappen. Nancy kwam daarbij om het leven …

Klik hier voor meer informatie over Rudiš.
 
Copyright © 2015
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl