Copy
april- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman

                                                                                                                                                                          


Tweede boek van sjamaan Jan Prins enthousiast ontvangen 
Terwijl het eerste boek van Jan Prins, Het kosmisch web en de sjamaan, inmiddels aan de herdruk toe is, ligt zijn tweede boek Shaman Gita sinds kort in de boekhandel. Het unieke boek wordt nu al enthousiast ontvangen. Het is de neerslag van veertig jaar dienstbaarheid in de vorm van workshops en festivals, door middel van ceremonies, rituelen, lezingen en lessen. Shaman Gita is in meerdere opzichten uniek: als kijkboek, wijsheidsboek en als werkboek. Prachtig zijn de visionaire illustraties van de gerenommeerde kunstenaars Frank Verhulst, Sander Bos en ook van Searching Deer zelf. Ze maken dit boek tot een waar kunstwerk. 

Lees meer over Shaman Gita en Jan Prins.

Mijn naam is Marytė verschijnt in september 2016

In september 2016 verschijnt Mijn naam is Marytė van Alvydas Šlepikas bij Uitgeverij Nobelman. De roman vertelt het verhaal van de zogenaamde wolfskinderen. Deze Duitse kinderen verloren hun ouders tijdens de Tweede Wereld Oorlog en gingen op weg naar het nabijgelegen Litouwen om te werken en om te bedelen om voedsel. Eenmaal daar aangekomen moesten ze vijandigheid en misbruik trotseren. 

De roman geeft op een indrukwekkende manier weer hoe ver armoede en wanhoop mensen drijft in hun pogingen om te overleven en voor hun families te zorgen. De roman vertelt het indrukwekkende verhaal van de lang vergeten wolfskinderen, van de verschrikkingen van de naoorlogse tijd, van ontbering en angst, maar is tegelijkertijd een verhaal van hoop en barmhartigheid.

Mijn naam is Marytė is bekroond met twee Litouwse literatuurprijzen en werd uitgeroepen tot Litouws boek van het jaar 2012. Het boek verscheen al in Polen, Estland en Duitsland. De Nederlandse vertaling komt van Anita van der Molen.

Lees meer over Mijn naam is Marytė

Recensie Het einde van de punk in Helsinki in NRC

Onlangs publiceerde het NRC een uitstekende recensie over Het einde van de punk in Helsinki van de Tsjechische schrijver Jaroslav Rudiš. Een aantal highlights. 

"Met veel humor laat deze Tsjechische schrijver in zijn sprankelende roman zien hoe de val van de Muur een einde maakte aan de idealen van een groep Tsjechische en Oost-Duitse punkers."

"Rudiš weet de grauwe en monotone wereld van het Oostblok meesterlijk te verwoorden." 

Lees hier de volledige recensie. 
 
Copyright © 2016
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl