Copy
November- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman
'Roemeense schrijvers durven steeds meer' - Joep van Ruiten (DvhN) over Mijn dagen met Renata.

ASSEN Jeanette Carp en Ronald van Linde uit Assen vertaalden Mijn dagen met Renata van Alexandru Petria. "Een erotische literaire sensatie uit Roemenië", aldus hun uitgever.
 
Dat van die sensatie is misschien overdreven, maar bijzonder is de rauw-realistische schelmenroman wel, ook omdat in het boek gehaktklont wordt gegeten, en er veel gezopen en geneukt wordt. In de debuutroman van de dichter en  journalist Petria doet de jonge hoofdpersoon een poging 'de meest coole Roemeense roman van na 1989' te schrijven, terwijl hij een tumultueuze heeft met een veel oudere zigeunerin.
Het was Carp die petria (1986) ontdekte. "Ik woon nu twaalf jaar in Nederland en leerde hem kennen via een Roemeense literaire website en Facebook. Hij heeft eerder dichtenbundels en een verhalenbundel gepubliceerd, maar is in Roemenië vooral bekend als een keiharde journalist. Mensen met belangrijke functies zijn niet altijd blij met wat hij schrijft. Mijn dagen met Renata is zijn debuutroman. De critici in Roemenië hebben verdeeld op het boek geregeerd."
LEES VERDER

Ook literaire webblog Tzum heeft aandacht besteed aan het boek. De recensie lees je op onze website. Of op de website van Tzum.

In het voorjaar van 2015 verschijnt de debuutroman van Sarwar Joanroy

 Sarwar Joanroy is geboren in 1962 in de stad Slemani in Koerdistan (Noord-Irak). Hij woont sinds 1989 in Nederland. In 1986 stuurde hij af aan de medische faculteit van Baghdad. Hij werkte als basisarts in zijn geboortestad Slemani waar hij in aanraking kwam met de slachtoffers van de chemische gifgas bombardementen van de drie jaar durende Anfaal-campagne van het Iraakse regiem tegen de Koerden. Dit gaf aanleiding tot het schrijven van zijn debuutroman die in het voorjaar van 2015 bij uitgeverij Nobelman verschijnt. Werktitel: Yaad
Meer lezen over Sarwar Joanroy kan op onze website
 

De vier nieuwe boeken van Nobelman


Wij wensen u prettige kerstdagen en alvast een heel voorspoedig, literair 2015!


                                                              
Copyright © 2014
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl