Copy

Nieuws van Uitgeverij Nobelman

6 juni 2019
 

 
Al onze boeken zijn te bestellen via de boekhandel en online.
Drukbezochte presentatie De Amerikaan van Gerrit Brand in Groninger Forum
 
27.05.19. Voor een stampvolle zaal presenteerde Gerrit Brand zijn nieuwe (vierde) roman De Amerikaan. Het begon met een introductie door de Groninger tv-presentator Piet van Dijken die de avond op gewiekste wijze aan elkaar praatte. De Amerikaan. Amerikaanse auto’s. Piet heeft er heel wat in bezit gehad. Tot de Camaro aan toe die in het boek van Brand af en toe voorbijkomt. Daarna een filmpje met beelden uit het jaar 1969, op bioscoopformaat met lekker harde muziek van Jimi Hendrix, the Doors, Steppenwold en niet te vergeten Country Joe McDonald die op Woodstock zijn anti-Vietnam oorlogslied zong.
Vervolgens werd Brand geïnterviewd door dichter-schrijver Ronald Ohlsen die de literaire noot aan het geheel gaf. Brand moest de eerste twee pagina’s voorlezen en Ohlsen sprak er zijn zegen over uit. Mooi meegenomen. Tenslotte gaf Gerrit Brand het eerste exemplaar van zijn boek aan oud-rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen, Frans Zwart, onder wiens bezielende leiding hij in 1981 afstudeerde in de Neerlandistiek met een doctoraalscriptie over het Nederlands op Curaçao. Bossen bloemen voor de presentatoren en de ontwerper van het boek, Sven Schriever die De Amerikaan in een fenomenaal mooi jaren zestig jasje stak. Denk aan James Bond, snelle auto’s, koeienkoppen en mooie vrouwen.

Klik hier voor de foto’s van de boekpresentatie en de recensies van het boek.

Omslag- en boekontwerp Sven Schriever | De Amerikaan verschijnt op 24 mei 2019 | Hardcover met stofomslag | 236 pagina’s | ISBN 9789491737480 | Uitgeverij Nobelman € 21,95.
Meer info over het boek
Nobelman brengt literaire thriller uit
Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Bij Nobelman verschijnt eind juni zijn eerste roman, een literaire thriller, Een huis vol vragen.
Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek ‘schrijf een roman in 140 woorden’. Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Het huis vol vragen.
De roman in 140 woorden is achter in dit boek als bijlage opgenomen onder de titel Schakel in vriendschap. 

Meer informatie over het boek.
Een huis vol vragen
ISBN 9789491737422
NUR 305
Uitgeverij Nobelman
182 pagina’s, softcover
€ 19,95
Meer info over het boek
Boek Josee Selbach, Mijn eiland in de Nijl,
krijgt tweede druk.

Het boek dat Josee Selbach schreef over haar leven met haar Nubisch man op hun eiland in de Nijl is zeer succesvol. De eerste druk was snel uitverkocht en dus hebben we een tweede druk laten maken. Josee Selbach was jarenlang hoofd communicatie, public relations en marketing van het nieuwe Groninger Museum. Na haar carrière bij het museum ging ze in Egypte wonen bij haar man, Abdullah. Daar woont ze op ‘hun eigen’ eiland in de Nijl. In haar boek Mijn eiland in de Nijl vertelt ze enthousiast over de grote tentoonstellingen die ze begeleidde en over haar ontmoetingen met wereldsterren als Bono en Joan Collins en wereldleiders als Michail Gorbatsjov, én natuurlijk over het heel andere leven dat ze nu leidt in het zuiden van Egypte. 

Mijn eiland in de Nijl, Josee Selbach, met foto’s.
ISBN 9789491737381, € 19,95
2e druk Juni 2019
Meer info over het boek
Lezing Anita Kentie bij boekhandel Riemer in Amersfoort.

Anita Kentie geeft op 27 juni a.s. een lezing bij boekhandel Riemer in Amersfoort. Thema, spiritualiteit en haar boek Vrijheid in verbinding.

Het boek is bedoeld voor iedereen die verlangt naar een lichter en liefdevoller leven. Het geeft op beknopte en heldere wijze weer wat het betekent om tegelijkertijd vrij en verbonden in het leven te staan. Wat het van ons vraagt, wat ons erbij helpt en wat ons in de weg kan staan.

Anita Kentie maakt je deelgenoot van haar eigen zoektocht en helpt je op weg bij die van jou. Inzichten uit de moderne psychologie en wijsheden uit de oude spirituele tradities worden tot hun essentie teruggebracht. Het resultaat is een overzichtelijke gids die uitnodigt tot zelfonderzoek en tot het vinden van je eigen weg.

Vrijheid in verbinding, Anita Kentie | 182 pagina’s | ISBN 9789491737411, € 12,95 
Meer info over het boek

Our mailing address is:
info@nobelman.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 www.nobelman.nl
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

                                                         

T:  06 50831593
E: info@nobelman.nl
W: www.nobelman.nl
 

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Nobelman · Emdenweg 3 · Groningen, Groningen 9723 TA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp