Copy
juni- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman

                                                                                                                                                                          


Met kraai heen en hond terug gepresenteerd
Donderdag 28 mei 2015 presenteerde Lukas Joel in het Groninger Forum met trots zijn boek over één van zijn vele ervaringen als Honorair Consul van Zweden. Joel is Honorair Consul voor Zweden in Nederland en niet voor Nederlanders in Zweden. Toch besloot hij een Nederlander die in Zweden in de problemen was gekomen te hulp te schieten. Hierdoor raakte Lukas Joel in een rollercoaster van belevenissen verzeild. Tijdens de boekpresentatie in het Groninger Forum werd film over Zweden vertoond waarna de schrijver werd geïnterviewd door boekhandelaar Henk Boomker uit Haren. Een optreden van de Zweedse zangeres Anne Lie Persson maakte de avond helemaal af, waarna Lukas Joel achter de schrijftafel plaatsnam om zijn boek te signeren.  Met kraai heen en hond terug is te koop via de betere boekhandel zoals dat zo mooi heet en uiteraard via de internetboekhandel.

Lees hier meer en bekijk de foto's van de boekpresentatie.
 
€19,50
212 pagina’s
ISBN 978-94-91737-145 

Steeds meer publiciteit voor Yaad, het

meisje zonder geschiedenis

De verkoop van de debuutroman van de Groninger psychiater Sarwar Joanroy loopt als een trein. Yaad, het meisje zonder geschiedenis heeft dan ook al heel wat publiciteit gekregen. Recent nog een twee pagina groot artikel in het Dagblad van het Noorden.
 
Het boek is niet zomaar een verhaal, het is gebaseerd op de ervaringen van Joanroy in Iraaks-Koerdistan en zijn emigratie naar Nederland. Sinds zijn boek is uitgekomen is Joanroy door verschillende media geïnterviewd. Het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden maakten grote reportages. Ook werd Joanroy door RTV Noord geïnterviewd.
Zijn bijzondere verhaal laat zien hoe het is om te vluchten en in Nederland een heel nieuw bestaan op te moeten bouwen. Sarwar Joanroy kwam samen met zijn vrouw in 1989 van Irak naar Nederland. Na enige tijd vonden zij een plek in Groningen om zich te settelen. Hun vlucht en leven in Koerdistan is voor de nieuwe generatie slechts een verhaal. Hoe ga je hier als ouder nu mee om? Laat je de kinderen zich aan de tradities houden of laat je ze vrij? Joanroy volgt in zijn boek drie verschillende verhaallijnen en in alle drie de verhalen worden verschillende keuzes gemaakt. De verhalen van de fictieve hoofdpersonen zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Het boek is te koop bij uw boekhandel. 

Lees hier meer over over het boek, de verschenen artikelen en de boekpresentatie.

€19,50
320 pagina's
ISBN 978-94-91737-114 
Copyright © 2014
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl