Copy
april- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman

                                                                                                                                                                          


BoekpresentatieYaad, het meisje zonder geschiedenis was een succes!
Afgelopen zondag 12 april vond de boekpresentatie plaats van het boek Yaad, het meisje zonder geschiedenis van Sarwar Joanroy. De 150 stoelen in het Groninger Forum waren gevuld, mensen moesten staan of zaten op de vloer. Maar de enthousiaste toeschouwers vonden dit geen probleem. Helaas kon niet iedereen in de zaal terecht in verband met de brandveiligheid.
 
Na de opening door Gerrit Brand, uitgever van het boek, werden er verschillende korte films vertoond over de Anfaal-campagne in Iraaks-Koerdistan. De Anfaal is de massamoord (genocide) door Saddam Hoessein op de Koerden in Irak tussen 1986 en 1989. De heftige beelden zorgden voor stilte in de zaal. Stilte door de herkenning en verbijstering. 

Na de filmpresentatie, het interview en het overhandigen van het eerste exemplaar werden er natuurlijk boeken verkocht, en gesigneerd door Sarwar Joanroy in de lobby. Vanaf vandaag ligt het boek bij verschillende boekhandels en is het uiteraard online te koop. Kijk hier voor het hele verhaal en foto's van afgelopen zondag.

Op 14 april wordt de Anfaal-campagne door Saddam Hoessein, waarbij meer dan 180.000 mensen werden vermoord,  door alle Koerden over de hele wereld herdacht. 
 

Met kraai heen en hond terug

Lukas Joel is Honorair Consul van Zweden in Noord-Nederland. Dat betekent dat hij in de bres springt voor de Zweedse belangen in het noorden van ons land. Heel soms overkomt je als Honorair Consul wel eens iets bizars. Zo werd Lukas Joel een avontuur ingezogen waar hij achteraf liever niet in verzeild was geraakt. Hier vertelt hij over in zijn boek Met kraai heen en hond terug.
 
Zijn verhaal begint met de vraag van een Nederlander, Dolf Geertsema, of hij wel een tamme kraai mee zou mogen nemen naar Zweden. Joel liet er zijn gedachten over gaan en concludeerde: waarom niet? Als het beestje niet vleugellam was geweest had het immers zonder problemen naar Zweden kunnen vliegen. Later blijkt Dolf in Zweden in de problemen gekomen te zijn en klopt zijn familie bij Joel aan voor hulp.  
 
Joel gaat naar Zweden en probeert de zaak voor de familie uit te zoeken en op te lossen. Lukas Joel doet op nuchtere toon verslag van zijn zoektocht naar de waarheid in Zweden. Uiteindelijk zal de hoofdpersoon van zijn verhaal met een hond terugkomen in Nederland. Eind goed, al goed zou je zeggen, maar of dat zo is blijkt pas op de allerlaatste pagina. Lukas Joel heeft op zijn bedrijf een aparte lijn voor het Zweeds Consulaat met een speciale, duidelijk herkenbare ringtone. Het verhaal begint als deze telefoon gaat.
 
Vanaf maandag 11 mei is het boek Met kraai heen en hond terug te verkrijgen bij uw lokale boekhandel en verschillende online boekhandels. Lees hier meer over Lukas Joel en zijn belevenissen.

2001: A Space Odyssey 

2001: A Space Odyssey is een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Bijna 50 jaar na de officiële première is de film nog steeds een inspiratiebron voor iedereen die een sciencefiction film wil maken. Marc Trip analyseerde Stanley Kubricks meesterwerk en biedt met dit boek een handleiding voor iedereen die ooit gefascineerd is geraakt door HAL 9000 en de mysterieuze monoliet.

Iedere scene wordt geanalyseerd en vragen over het meesterwerk worden beantwoord. Met dit unieke filmboek zorgt Trip voor een nieuw perspectief op de complexe materie. Dit is de perfecte mogelijkheid om de diepste geheimen van 2001: A Space Odyssey te doorgronden en om de film op een nieuwe manier te beleven.
 
Marc Trip (1984) is een Nederlandse schrijver en communicatieadviseur. In 2009 voltooide hij zijn studie Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In 2015 verschijnt zijn boek 2001: A Space Odyssey: analyse van een meesterwerk, een analyse van Kubricks sciencefiction film uit 1968.

Lees hier meer over zijn boek. 
Copyright © 2014
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl