Copy

Nieuws van Uitgeverij Nobelman

9 april 2020
Tweede druk Dan Niet van Margriet Veldhuis
De tweede druk van de debuutroman van Margriet Veldhuis is verschenen. Na een succesvolle boekpresentatie, waar al een flink aantal exemplaren verkocht werd, bleef de verkoop van het boek doorzetten. Door het succes van het boek is besloten een tweede druk te laten maken. Ook de tweede druk is een hardcover met stofomslag uitvoering geworden.
 
Dan niet gaat over Johanna. Als ze net is bevallen van haar eerste kind, een zoon, komt haar moeder op kraambezoek. Dat verloopt onverwacht in een gespannen sfeer, waarna de moeder de deur achter zich dichttrekt, om niet meer terug te keren. Vijftien jaar later wordt de pijn om de breuk Johanna te veel. Ze trekt zich een maand terug op een eiland om - weg van alles en iedereen - te zoeken naar de vraag hoe het zover kon komen. Wat gebeurde er die dag precies? En waarom liep het zo uit de hand? 

Een ontroerend, openhartig en meeslepend boek over de zoektocht naar verbinding – met jezelf, je familie en de mensen om je heen - en het verlangen gezien te worden.

De eerste druk verscheen in februrari 2020, en leverde de schrijfster een interview in het Parool op.

Dan niet, roman, hardcover met stofomslag, 182 pagina’s, ISBN 9789491737527, € 21,95
 
 
Meer info over het boek

Mannus van der Laan – De windvangers

Verwacht juni 2020

Begin juni wordt de roman van Mannus van der Laan verwacht. Van der Laan studeerde sociologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt als journalist bij Dagblad van het Noorden.

De windvangers is eigentijdse zedenschets waarin de personages worden verblind door hun hunkering naar seks, geld en macht. Adam Kamphuis is onaangenaam verrast als zijn buurman windturbines op zijn land wil plaatsen. Hij stelt alles in het werk om het plan van de steenrijke ondernemer te dwarsbomen. Ondertussen komt hij in conflict met zijn vrouw die voor windenergie is. Zij is in de running om burgemeester te worden. De partijleider lijkt haar te steunen, maar een ambitieuze wethouder werpt zich ook op als kandidaat.

Kamphuis vecht op meerdere fronten. Hij strijdt tegen windmolens en wil opportunistische bestuurders ontmaskeren. De tegenstelling tussen het eigenbelang en de publieke zaak wordt in deze vlot geschreven roman op luchtige wijze ontvouwd.

De windvangers, roman, Paperback, 276 pagina’s, ISBN 9789491737596, €21,95

Meer info over het boek
Verwacht: Vijf succesvolle buitenlandse boeken
De komende maanden geeft uitgeverij Nobelman een vijftal boeken uit van succesvolle buitenlandse schrijvers. De boeken hebben in hun thuisland al verschillende successen behaald en/of awards ontvangen.
Sam Shepard – The One Inside/ Die Vanbinnen
De wereldberoemde auteur en acteur Sam Shepard overleed in 2017 aan de gevolgen van ALS. In de jaren voor zijn dood schreef hij nog twee literaire werken. Zijn laatste boek werd in 2018 al door uitgeverij Nobelman gepubliceerd. Binnenkort verschijnt ook Die Vanbinnen, de vertaling van The One Inside

In Die Vanbinnen schrijft Shepard over een oudere man, die leeft tussen realiteit en fantasie waarbij zijn wanen en datgeen wat om hem heen gebeurt niet meer door hem te onderscheiden zijn. Hij dwaalt af naar het verleden en denkt terug aan zijn overleden vader, het Amerika van zijn jeugd en zijn vaders jonge vriendin, Felicity, die hem zijn maagdelijkheid ontnam. Theater, poëzie en genadeloze humor komen samen in deze prachtige meditatie over het opdoen van levenservaring. Vreugdevol, surrealistisch, aangrijpend en onvergetelijk.  Die Vanbinnen wordt in juni verwacht.


Over Die Vanbinnen
‘Shepards woordkeuze is opzettelijk en veelzeggend’ – Kirkus Review
‘De winner van de Pulitzer Prijs, schrijver en acteur grijpt je recht bij de strot in dit literaire werk’ – The Washington Independent

22,95, hardcover met stofomslag
João Almino– Enigmas da primavera/ Raadselen van de lente
Raadselen van de lente is gebaseerd op het populairste liefdesverhaal in de Arabische literatuur, oorspronkelijk in de 12e eeuw in verzen opgeschreven door de Perzische dichter Nizami. In het verhaal van João Almino wordt de jonge Majnum verliefd op Laila, een getrouwde vrouw van vijftien jaar ouder dan hij. Zonder die liefde te kunnen beleven, zoekt Majnun verward en onverzadigbaar naar antwoorden op zijn zwakheden en waanvoorstellingen. Hij brengt zijn dagen door met het schrijven van een roman en een essay over de verdraagzaamheid in de islam. En, verzonken in zijn lezingen, vermengt hij fictie en realiteit in relatie tot het middeleeuwse Spanje. Verdacht van de moord op Laila's echtgenoot, ziet hij de mogelijkheid om te ontsnappen tijdens zijn reis naar Spanje gedurende Wereldjongerendag 2011. Daar leert hij meer over religie, geloof en politiek.

João Almino werd geboren in Mossoró (Brazilië) en is een van de belangrijkste namen uit de Braziliaanse literatuur. Zijn romans werden lovend ontvangen. De romans van Almino zijn gepubliceerd in o.a. Argentinië, Spanje, Verenigde Staten, Frankrijk, Italië en Mexico. Hij schrijft ook literaire essays en promoveerde in Parijs, Almino doceerde aan Berkley, Stanford en de universiteit van Chicago. Hij is een van de veertig leden van de prestigieuze Academia Brasileira de Letras. Ook was hij actief als diplomaat in o.a. Libanon.

Raadselen van de lente wordt na de zomer van 2020 verwacht
Tova Gerge – Pojken/ De jongen
De jongen gaf aanleiding tot zowel eerbetoon als onrust in de Zweedse literaire wereld. Met zijn scherpe taal wordt de roman tijdloos, lastig en eigenzinnig genoemd.
De verteller in de roman van Tova Gerge wil macht krijgen over zijn arrogante, kortharige klasgenote. Maar wat voor soort macht is het en wat gebeurt er als ‘de jongen’ zich echt overgeeft? Over verlangen, klasse, taal en geweld; of het nu gecreëerd of vernietigd moet worden in de ogen van de ander.
Tova Gerge is een Zweedstalige auteur geboren in 1982 en woonachtig in Stockholm. Ze werkt met podiumkunsten en literatuur.

De jongen wordt na de zomer van 2020 verwacht
 
Over ‘De Jongen’
‘Fascinerend, walgelijk, pijnlijk’ - The GoodReads
Met deze geavanceerde roman toont Tova Gerge een stukje menselijke complexiteit - Sydsvenskan Dagblad
Ilmar Taska – Pobeda 1946
1946. Het ijzeren gordijn verdeelt Europa. De ogen en oren van de geheime dienst zijn overal. De zesjarige jongen weet niets van dit alles als hij de fascinerende Pobeda instapt, een Russische auto. Hij komt in de greep van de geheime dienst en wordt genadeloos uitgebuit. Onbewust verraadt hij zijn vader, die in het verzet zit. Als ook zijn moeder verdwijnt, staat hij er alleen voor in dit totalitaire systeem van de toenmalige Sovjet-Unie.
Tegelijkertijd proberen de Britse BBC-presentator Alan en de Estse operazangeres Johanna hun liefdesrelatie te behouden. Hun brieven worden onderschept door de geheime dienst. Het land verlaten is bijna onmogelijk, net als er binnenkomen. Ondanks de ongunstige omstandigheden plannen ze een bijeenkomst in Moskou.

Ilmar Taska is een Estse filmmaker en schrijver. Hij is geboren in de Sovjet-Unie onder het regime van Stalin. Taska is opgegroeid in Estland en studeerde af aan het Moskou Film Instituut. De roman Pobeda 1946 werd een bestseller in Estland en is inmiddels in 7 talen vertaald.

Pobeda 1946 wordt na de zomer van 2020 verwacht.

'Taska brilliantly brings to the forefront the contradictions inherent in idealism, secrets, and nationality, showing the imminence of disaster that accompanies every pen stroke, every train ride, when one lives under the surveillance of a dictatorship.' - World Literature Today 
  
Nara Vidal – Sorte
De Braziliaanse Nara Vidal schreef in 2018 het boek Sorte, of Lotgevallen.
Voor haar eerdere werk werd Vidal bekroont met de Maximiano de Campos-prijs, en won ze driemaal de Brazilian Press Award voor Braziliaanse Literatuur.
Brasil of Hy-Brasíl is een mythisch eiland voor de Ierse westkust waar de zee loodkleurig is.

Het is een fantasie-eiland, verzonnen, gebaseerd op een illusie. Altijd in mist gehuld, is het slechts één dag in de zeven jaar te zien, maar ook dan is het onbereikbaar. Ontdekkingsreizigers die het eiland waarnamen, raakten betoverd en keerden terug met verhalen over mensen met verschillend gekleurde ogen, grote zwarte konijnen en een tovenaar die teruggetrokken in een kasteel woont.

Brasil, of Brazilië, is ook het land waar de familie van Margareth Cunningham heentrekt op de vlucht voor de aardappelhonger in Ierland in 1827. Ze komen aan in Rio de Janeiro midden in de oorlog van Cisplatina, de zuidelijkste provincie van Brazilië, die een jaar later onafhankelijk zal worden als Uruguay. Brazilië was sinds 1822 een keizerrijk, met Peter I (Dom Pedro, 1798-1834) op de troon.

De onderdrukking door de katholieke kerk die zowel in Ierland als Brazilië normaal was dwingt de vertelster van de eerste twee delen van het verhaal om, zwanger, haar familie en haar vriendschap voor de slavin Mariava achter zich te laten en toevlucht te zoeken in een huis in de wildernis van Fluminense, net buiten Rio de Janeiro. Dat huis wordt door nonnen gerund die de baby’s van ‘gevallen vrouwen’ schaamteloos verkopen.
Door een onvoorspelbare actie van Mariava maken we kennis met twee jongens, broertjes in vriendschap, de een wit, de ander zwart, en hun lotgevallen in Minas Gerais, aan de oevers van de Rio Pomba. Ciço en Mané zetten de overlevering van de mythische aarde voort, gebouwd op verzinsels en illusies: Brasil, Brazilië.

Lotgevallen wordt na de zomer van 2020 verwacht.
Facebook
Twitter
Website
Instagram

Our mailing address is:
info@nobelman.nl
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

www.nobelman.nl
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

                                                         

T:  06 50831593
E: info@nobelman.nl
W: www.nobelman.nl
  


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Nobelman · Emdenweg 3 · Groningen, Groningen 9723 TA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp