Copy
maart- editie van nieuwsbrief Uitgeverij Nobelman

                                                                                                                                                                          


Sarwar Joanroy in NTRprogramma De Nieuwe Maan
Afgelopen vrijdag was Sarwar Joanroy, pyschiater en auteur van Yaad, het meisje zonder geschiedenis, te gast in de eerste aflevering van De Nieuwe Maan op NPO2. Een van de onderwerpen die aan de orde komt is: Hoe moeten we omgaan met getraumatiseerde vluchtelingen? Bekijk de aflevering terug via deze link.

Lees meer over Yaad, het meisje zonder geschiedenis en Sarwar Joanroy

Boekpresentatie Shaman Gita op
18 maart 2016

UITNODIGING Boekpresentatie
Shaman Gita, het lied van de sjamaan – Sjamaan Searching Deer Jan Prins
18 maart 2016 – 19:30


Datum  : vrijdag 18 maart 2016
Tijd        : 19:30 – 21:30, zaal open om 19:00
Entree  : €10,00 , voor 65+ en minima €7,00
Locatie : Huis de Beurs
                  A-kerkhof Zuid Zijde 4
                  9711 JB Groningen

Na het succesvolle boek Het kosmisch web en de Sjamaan van Searching Deer Jan Prins verschijnt in maart 2016 een waardige opvolger: Shaman Gita. Het is de neerslag van veertig jaar dienstbaarheid in de vorm van workshops en festivals, door middel van ceremonies, rituelen, lezingen en lessen. Shaman Gita is in meerdere opzichten uniek: als kijkboek, wijsheidsboek en als werkboek. Prachtig zijn de visionaire illustraties van Frank Verhulst, Sander Bos en ook van Searching Deer zelf. Ze maken dit boek tot een waar kunstwerk. 

Aanmelden voor de presentatie kan door een mail te sturen naar info@nobelman.nl.

Lees meer over Sjamaan Schedeldrager Searching Deer Jan Prins en Shaman Gita.

Recensie Het einde van de punk in Helsinki door Guus Bauer

Onlangs verscheen een prachtige recensie over Het einde van de punk in Helsinki van de Tsjechische schrijver Jaroslav Rudiš. De recensie is geschreven door Guus Bauer (Schrijver, ex-uitgever, vast medewerker van De Standaard en freelance literair journalist). Een aantal highlights.

"Rudiš weet met deze roman een totaalbeeld te schetsen van de jeugd die tracht te overleven in een repressieve maatschappij, tegelijkertijd geeft hij een adequaat beeld van de complexiteit van de (gevoels)levens van de hele samenleving in het socialistische Tsjecho-Slowakije." 

"Wat een rake beschrijvingen, wat een humor! Op een tribune staan hoge piefen, Ruskies, ‘met van die lp-petten op hun kop waarop geen enkel liedje staat en zo ja, dan is het een compleet stom liedje.’ Aforismen vallen op, omdat ze als het ware oplichten in de directe taal. ‘Is er een verschil tussen een taal vergeten en het leven vergeten?’"

"In alle rauwheid is dit een sfeervol boek, een waarachtige optekening van een bijzonder roerige tijd. Een stuk wereldgeschiedenis beschreven aan de hand van een paar ‘overlevers’. [...] Schrijnend én hilarisch. [...] De lezer die het heeft meegemaakt, kan na lezing van Het einde van de punk in Helsinki alleen maar zeggen: zo was het! Daarnaast is deze roman bijzonder geschikt ter lering en vermaak van nieuwere generaties."

Lees hier de volledige recensie. 
 
Copyright © 2016
Uitgeverij NOBELMAN
All rights reserved

 
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3
9723 TA GRONINGEN

T:  06 50831593
     050 3050022
E: info@nobelman.nl