Copy
4 april 2019
 
Samen staan we sterk(er)

ACM eens met ZZP Nederland: bescherm zzp'er tegen oplichting

Bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept de Nederlandse politiek op om zzp’ers beter te beschermen tegen oplichters. ZZP Nederland is het hier roerend mee eens en heeft in het verleden meer dan eens dezelfde oproep gedaan. Bij ZZP Nederland komen al jaren veel klachten binnen van ondernemers die...

Link: | Lees meer |

Tip: Controleer of je je aansprakelijkheid goed hebt afgedekt

Goede voorlichting over verzekeringen is belangrijk. Vraag aan zzp'ers waarvoor ze verzekerd zijn en het antwoord zal vaak zijn; 'Voor alles'. In de praktijk blijkt dat veel ondernemers niet goed weten welke dekkingen de afgesloten verzekeringen bieden. Het gaat vaak mis bij de verwachte dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). De AVB dekt schade aan anderen of aan spullen, die door jou veroorzaakt zijn. Heb je iemands apparatuur geleend en gaat dat stuk, dan is dat niet verzekerd bij een reguliere aansprakelijkheidsverzekering. Je hebt dan een aanvullende verzekering nodig.

Link: | Lees meer |

Onderzoek naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)

ZZP Nederland is met verzekeraars bezig om AOV's nog beter te laten aansluiten op de wensen van zzp'ers. Om producten te verbeteren helpt het als je weet waar zaken misgaan. Vandaar dat ZZP Nederland zich afvraagt waar jij als zzp'er tegenaan loopt. Heb jij moeite om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid of juist positieve ervaringen daarmee? Wat we ook graag willen weten is of je bekend bent met alternatieve AOV-oplossingen. Ben je bijvoorbeeld aan het banksparen? Zit je in een broodfonds? Stuur ons jouw tip of ervaringsverhaal.

Je kunt jouw verhaal kwijt via info@zzp-nederland.nl 

Hulp nodig bij jouw aangifte inkomstenbelasting 2018

Zit jij nog aan te hikken tegen je aangifte inkomstenbelasting? Je hebt nog tot 1 mei 2019 als je geen uitstel hebt aangevraagd. Kom je er zelf niet uit? Schakel dan een boekhouder in. Die kan je geld besparen door de aangifte correct op te voeren en alle fiscale voordelen voor jou mee te nemen. Via ZZP Nederland krijg je bij Kubus, een landelijke coöperatie van boekhoudkantoren, elk jaar € 22,50 korting. Dan heb je het abonnementsgeld van ZZP Nederland alvast terugverdiend.

Link: | meer informatie over Kubus |

Blog: 4 voordelen van e-factureren, je laat tijd (=geld) liggen!

Ondernemers laten onnodig tijd liggen met factureren. Het is de trieste conclusie uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek naar het ICT-gebruik van bedrijven in Nederland. Online factureren is voor veel ondernemers nog steeds niet de standaard. En dat is zonde, online factureren is op meerdere vlakken namelijk een slimme keuze voor ondernemers in het kleinbedrijf én zzp’ers.

Link: | naar de blog

Kom gratis naar de Dag van de ZZP'er

ZZP Nederland is jurylid en expopartner van de Dag van de ZZP'er, 6 april in Amersfoort. We nodigen jou ook uit om gratis naar dit evenement te komen. Het is een dag vol inspiratie en motivatie, vele mogelijkheden om te netwerken, een hapje en een drankje, seminars en als klap op de vuurpijl: de bekendmaking van de beste zzp'er van Nederland.

Link: | entreekaart aanvragen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2019 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

Je kunt hier jouw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.