Copy
21 juni 2018
 
Samen staan we sterk(er)

Compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers Bbz

Er komt een gerichte compensatieregeling voor ondernemers die in de periode 2014-2016 gedupeerd zijn omdat zij een lening uit de wet Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) als gift bij hun inkomen moesten tellen. Hierdoor kregen zij te maken met terugvorderingen van toeslagen. Voor de regeling is 17 miljoen euro gereserveerd. Dit kondigt staatssecretaris Snel van Financiën begin juni 2018 aan in een brief aan de Tweede Kamer. 

Link: | Meer informatie |

Uw ervaring gevraagd met aanvraag klein zakelijke financiering

ZZP’ers zijn soms afhankelijk van externe (kleine) financieringen om hun bedrijf te starten of verder te helpen. De financiering hiervan is gebonden aan de Gedragscode Klein zakelijke Financiering.

Per 1 juli 2018 gaat het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), mede op aandringen van ZZP Nederland, ook geschillen m.b.t. klein zakelijke financieringen behandelen. In dit kader heeft het Kifid al met diverse vertegenwoordigers van banken etc. gesproken. Men wil nu graag van de “andere” kant, de zzp‘ers, inzicht hebben in de problemen bij het aanvragen/behandelen van de klein zakelijke financieringen. Aan de hand van deze respons zal er waarschijnlijk in september een overleg worden ingepland met een aantal zzp’ers, diverse vertegenwoordigers van het Kifid en ZZP Nederland.

Heeft u negatieve ervaringen bij uw aanvraag van uw klein zakelijke financiering, dan kunt u deze bij ons melden. Dan kunnen wij een goed beeld van de problematiek meenemen in ons overleg met Kifid. U kunt uw ervaring sturen naar info@zzp-nederland.nl.

Welke oudedagsregeling is het meest interessant voor u?

Als zzp’er wilt u uw inkomen voor later goed regelen. U krijgt AOW, maar is dat genoeg en blijft die bestaan? Ontdek wat voor u interessant is als zzp’er. Wat levert u het meeste op? Wist u dat u gebruik kunt maken van fiscale voordelen? Doe mee aan het gratis webinar, waar u live uw vragen stelt aan pensioenexpert Zenno Cornelisse. In één uur krijgt u alle informatie om uw inkomen voor later goed te regelen!
 
Schrijf u gratis in voor dit webinar

Bevallen tussen 7 mei 2005 - 4 juni 2008? Nu uitkering aanvragen

Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen vanaf 15 mei 2018 een compensatie aanvragen bij het UWV. De aanvraagperiode loopt tot 1 oktober 2018. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de regeling getekend.

 
Link: | Meer informatie |

ZZP Nederland aanwezig op KvK Startersdag Rotterdam 30 juni

Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpen we je graag bij. Daarom is ZZP Nederland aanwezig met een stand op de informatiemarkt in Rotterdam.

Presentaties
Volg presentaties over o.a. klanten vinden, belastingzaken, administratie en geldzaken. Geef na je aanmelding aan welke 2 presentaties jij in elk geval wilt volgen.

 
Link: | Meer informatie |

De belastingwijzer 2018 is uit!

Belasting betalen is van niemand een hobby, maar niemand ontkomt er aan. Voor zelfstandigen is het invullen van een belastingaangifte zeer complex door de vele ondernemersregels die van toepassing zijn. In dit boek vindt u vrijwel alle belastingregels die zelfstandigen kunnen gebruiken om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Overigens, voor degenen die nog geen aangifte over 2017 hebben gedaan. Het belastingboek 2017 is ook nog te bestellen.
 
Bestel hier uw boek
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2018 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden


Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

U kunt hier uw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.