Copy
30 augustus 2018
 
Samen staan we sterk(er)

Rabobank zet zelfstandig ondernemers in kwaad daglicht

In het Themabericht van Raboresearch d.d. 27 augustus over de achterblijvende loonontwikkeling van werknemers, wordt over zzp’ers gezegd, dat zij op prijs concurreren met werknemers, waardoor vakbonden hun onderhandelingsmacht zijn kwijtgeraakt. Stichting ZZP Nederland beschouwt deze foute beeldvorming als de zoveelste poging om zelfstandige ondernemers in een kwaad daglicht te stellen.

Link: | Meer informatie |

ZZP Nederland wil verbeterde overgangsregeling voor AOW-gat

De opschuiving van de AOW-leeftijd naar 67 is funest voor zelfstandigen met een AOV-polis tot 65. Als zij arbeidsongeschikt zijn, loopt de uitkering tot 65, daarna moeten zij op een houtje bijten. ZZP Nederland vindt, dat de overgangsregeling OBR, die door het kabinet is ingesteld, volstrekt ongeschikt is om de inkomensschade van gedupeerde zelfstandigen ook maar voor een deel te compenseren. 

Link: | Meer informatie |

Compensatieregeling vrouwelijke zelfstandigen tot 1 okt. open

Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen nog tot 1 oktober 2018 een compensatie aanvragen bij het UWV. Naar schatting zo’n 20.000 vrouwen kunnen een aanvraag doen voor een compensatie van 5.600 euro bruto. Vele duizenden vrouwen hebben echter de uitkering nog niet aangevraagd. De compensatie wordt vanaf 1 januari 2019 uitgekeerd. 

Link: | Meer informatie |

Verwarring: ZZP Inkoopcollectief hoort niet bij ZZP Nederland!

Regelmatig worden wij gebeld met klachten over e-mails van ZZP Inkoopcollectief. Zij schijnen heel veel e-mails te sturen met aanbiedingen voor AVG-tests, telefonie etc. ZZP Nederland heeft vroeger zaken gedaan met Bizbundel (initiatiefnemer ZZP Inkoopcollectief), maar wij zijn met de samenwerking gestopt, mede vanwege het e-mailgedrag. ZZP Nederland heeft dus niets te maken met ZZP Inkoopcollectief. Wilt u geen e-mails meer ontvangen van ZZP inkoopcollectief dan kunt u zich daarvoor zelf bij hen afmelden.

Inmiddels hebben wij voor o.a. telefonie en internet een samenwerking met Telfort. Voor de AVG hebben wij een samenwerking met Privacy Zeker.

Link: | de Telfort-actie | AVG en Privacy Zeker |

Vechtdal Professionals sluit zich collectief aan bij ZZP Nederland

De lijst met aangesloten collectieven bij ZZP Nederland groeit door. In de afgelopen periode is er weer een groep bijgekomen, de Vechtdal professionals. ZZP Nederland is verheugd dat Vechtdal Professionals kiest voor ZZP Nederland als partner, om zo de eigen leden goede service en informatie te bieden over ondernemerschap.

Door nieuwe aansluitingen wordt de achterban van ZZP Nederland steeds groter en daarmee wordt ook de stem van de lobby van Stichting ZZP Nederland in Den Haag steeds luider. Collectieven genieten ook nog eens van een lagere abonnementsprijs en andere voordelen.

Link: | Meer informatie |

Wist u dat?

  • Er meerdere interessante ondernemersboeken te koop zijn via onze webshop?
  • U zelf uw gegevens kunt wijzigen op de website door in te loggen en uw profiel aan te passen?
  • De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, Per Saldo, bijeenkomsten houdt om u op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van zorg(verlening) en het pgb?
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2018 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden


Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

U kunt hier uw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.