Copy
Nieuwsbrief 22 - Blijf op de hoogte van Strong Roots!
Maart 2017
Community Health Evangelism (CHE): naadloze combi van discipelschapstraining, ontwikkeling van een gemeenschap en evangelisatie

Meer info op Global CHE Network
Beste vrienden,
Zondag gaat de volgende reis naar Zuid Afrika van start. Els zal die samen met Anja Smits gaan maken. Anja heeft het CHE programma in Tanzania leren kennen en zal Els tijdens deze reis assisteren. Daar zijn we erg blij mee.
Frans en Anja's man, Jan, blijven thuis en zullen daar alles draaiende houden; via Skype hopen we elke dag contact te hebben om elkaar te bemoedigen en voor elkaar te bidden.

 
Het wordt een volle reis, waarin Anja en Els weer een nieuwe groep trainers zullen trainen. Deze keer in Ha-Makuya, een gebied in het noord-oostelijkste puntje van Zuid Afrika. 
Ook zullen we alle trainers, die we in de vorige reis in Louis Trichardt hebben getraind, thuis bezoeken. We zijn benieuwd om van hen te horen hoe ze bezig zijn het CHE programma in hun situatie te implementeren en watvoor stappen ze al genomen hebben.
Op de Blog van de website en de Face Book pagina van Strongroots hopen we onderweg foto's en berichten te plaatsen. De volgende nieuwsbrief, met nieuws over deze reis, staat gepland voor eind april.

Lieve vrienden,
Naast het werk voor Strongroots ben ik (Els) actief als bestuurslid van Operatie Mobilisatie Nederland. Vanuit die functie zat ik een week geleden in Bangkok om de internationale leidersconferentie van Operatie Mobilisatie (OM) bij te wonen. 430 leiders van OM uit 66 landen kwamen hier bij elkaar om elkaar te bemoedigen, van alles uit te wisselen en nieuwe plannen te maken.
Het was heel indrukwekkend om deel te zijn van het 60-jarige jubileum van deze zendingsorganisatie. Mooi om de passie te ervaren van christenen die op allerlei plekken in de wereld met hard en ziel bezig zijn mensen in aanraking te brengen met het evangelie. Wat een grote offers brengen sommigen voor het Koninkrijk van God. En wat heeft God dit zendingswerk enorm gezegend!
Lees en luister
hier een interview met de nieuwe directeur van OM Nederland, Marcus Spronk.

Ik sprak ook verschillende leiders van OM, die de CHE benadering gebruiken binnen hun landelijke OM-programma's. Ze zijn er geweldig enthousiast over.


Het was een fijne bemoediging om dit allemaal mee te maken!

Hieronder een aantal foto's van de conferentie: met de klok mee: 1. George Verwer, de grondlegger van OM, en zijn opvolgers Peter Maiden en Lawrence Tong  2. George Verwer - zijn passie voor de wereld  3. Peter Kos en Marcus Spronk, resp. voorzitter bestuur en veldleider OM Nederland  4. Lawrence Tong, de huidige internationale leider van OM.
Na de conferentie werkt ieder weer verder op de plek waar God hen heeft geplaatst. Zo zijn wij deze week hard bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor onze reis. We kijken ernaar uit!
Willen jullie bidden voor ons dat we voluit iedere mogelijkheid zullen benutten en steeds zuiver op Hem blijven afgestemd?
Jullie allemaal Gods rijke Zegen toe gebeden, 
Frans, Els en Anja
Komende reis: 
5 maart - 3 april 2017. Zie hier voor globaal programma.
Als je mee wilt bidden tijdens de hele reis, mail dan naar mail@strongroots.nl. Je krijgt dan nog voor de reis de gebedsbrief met een gedetailleerd reisprogramma toegestuurd.
Hieronder kun je meer bijzonderheden lezen over de komende reis van Anja en Els.
De plaatsen die bezocht worden liggen in twee provincies van Zuid Afrika: het centrale Gauteng (waarin Pretoria ligt) en de noordelijkste provincie Limpopo. Zie op de kaart van Zuid Afrika.
 
We zijn dankbaar voor hen die door meedenken, bemoediging, financiën en gebed ons werk en de reizen meedragen! Wil je ook meedoen? Hartelijk welkom. Klik dan hier.
Share
Tweet
Forward
CHE - Training van trainers
Ha-Makuya gemeenschap
Vorig jaar hebben we twee keer een CHE visie seminar gedaan met verschillende leiders van de Makuya gemeenschap. We zijn met deze gemeenschap in contact gekomen via de MAF (Mission Aviation Fellowship). De MAF werkt in deze gemeenschap met het Flying for Life programma: landbouwtraining en een aantal aan gezondheid gerelateerde programma's. De MAF heeft ons destijds gevraagd aan de leiders van deze gemeenschap het CHE programma te introduceren. Deze leiders hebben ons nu gevraagd om een groep trainers te komen trainen, zodat ze met het CHE programma kunnen gaan werken. Dit betekent dat we een training van vijf dagen met hen zullen doen.
Begeleiden van CHE-groepen 
De volgende CHE-groepen zullen we onder andere bezoeken, vervolgtrainingen geven en bemoedigen om hun volgende stappen te zetten:
Pulaneng (bij Tzaneen)
Deze jonge CHE groep is na de training in  juli vorig jaar heel goed aan de gang gegaan om CHE in hun gemeenschap bekend te maken (zie vorige nieuwsbrief)
We zullen hen nu twee dagen bezoeken en zien hoe zij weer verder zijn gegaan met de plannen die ze hadden gemaakt. Ook staat er een vervolgtraining op het programma.
Louis Trichardt Pastors Forum
In onze laatste reis, in november vorig jaar, hebben we een trainers-training (CHE term:TOT1) gedaan met deze fijne groep heel gemotiveerde voorgangers. Ieder heeft een eigen gemeente waar ze het CHE programma willen implementeren.
Anja en Els zullen hen allemaal bezoeken in een periode van vier dagen. We hopen dat we hen kunnen bemoedigen en versterken om goede keuzes te maken voor de eerste stappen. Iedere situatie is uniek. De principes zijn steeds hetzelfde: klein beginnen, langzaamaan, houdt het simpel.
Hierboven twee van de trainers, Joyce en George.
CHE groep van Mukula (Venda)
Deze groep heeft in oktober 2013 een TOT1 gedaan
Met deze in Mukula getrainde CHE-groep werken we in twee gemeenschappen: Tshitereke en Maungani. De leider van de groep, Pastor Edward Luruli (rechts op de foto) is vorig jaar, samen met zijn zoon, omgekomen bij een auto-ongeluk. Pastor Mukhuba (tweede van links) heeft nu de leiding overgenomen en zal met de CHE trainers-training in Makuya meedoen.
Het Venda-gebied is een prachtig gebied met vruchtbare grond. De meeste van de groepsleden leggen zich dus ook toe op het maken van groentetuinen. Daarnaast doen zij gezondheidsvoorlichting en stimuleren buren en familie in hun gemeenschap om zelf aan de slag te gaan.
Anja en Els zijn van plan om weer bij een aantal van de groepsleden in de dorpen Tshitereke en Maungani op bezoek te gaan en ook drie avonden training te geven. Deze keer met name over het behandelen en voorkomen van ziekten.
Community Health Evangelism (CHE):
een must voor iedereen met een hart voor zending en ontwikkelingswerk
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, schrijf je dan hieronder uit.
+31 (0)561 689499, +31 (0) 6 219 67083,
mail@strongroots.nl
www.strongroots.nl

Meedoen met dit werk? We zoeken nog ondersteuning!
Klik hier.

Giften voor dit werk kunnen worden overgemaakt op: NL35INGB0001152914, t.n.v. Stichting ‘Samen op de Bres’, Harderwijk, o.v.v. Strongroots.

Copyright © *|2015|* *|Nieuwsbrief Strongroots Nld|*, All rights reserved.


Uitschrijven nieuwsbrief  |  Pas uw gegevens aan

Email Marketing Powered by Mailchimp