Copy

Segona entrega Especial Sant Jordi 2015.
Us presentem a les autores  que ens acompanyen a la parada i les seves novetats de poesia, narrativa i assaig. Com sempre ens retrobarem a la parada de la Plaça Sant Jaume cantonada amb Ciutat, per celebrar aquesta festa totes juntes. Lectores, autores llibreteres i amigues....
Com sempre t'hi esperem, no faltis!!!

Les signatures seran a la Plaça Sant Jaume, al nostre racó càlid, proper i diferent

també amb una gran selecció de llibre
infantil i juvenil

La llibreria també estarà oberta tot el dia. Vine i deixa't sorprendre.

12-13h: GEMMA LIENAS,
El rastre brillant del cargol
12-13h: MONTSE SOLÉ,
Què fa la guarra de la teva veïna?
13-14h: LALI PANTONE i MARC EGEA,
Gineceu
13-14h: JOSEFA CONTIJOCH,
Baix Continu
15-17: AMPARO SÁNCHEZ (AMPARANOIA),
La niña y el lobo
13-14h: MARTA TRILLAS,
El reverso de tu alma
17-18h: NEUS AGUADO,
Tal vez el tigre
17-18h: PATRICIA GABANCHO,
El cant de les sibil·les. Dones d’esquerra davant la crisi, la indignació i la llibertat
17-18h: Mº ÀNGELS CABRÉ,
A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo xx
18.00h: MARIA-MILAGROS RIVERA GARRETAS,
Emily dickinson, poemas 1201-1786. Nuestro puerto un secreto
18.00h: ANNA BOFILL,
Los sonidos del silencio. Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres
NOVEL·LA
EL RASTRE BRILLANT DEL CARGOL, de Gemma Lienas

Novel·la crossover, és a dir, per a joves i a la vegada per a gent adulta, que té forma de thriller.
La historia està explicada des de 3 punts de vista. Un és el del pederasta que persegueix una noia, la Martina, a través de la xarxa. Un altre és el de la Martina, una noia extravertida, entusiasta, impulsiva. I el tercer punt de vista, i principal, és el d’en Sam, un noi de 16 anys que és síndrome d’Asperger, una condició neurològica que fa que tingui dificultats en les relacions amb els altres i que sigui molt brillant en un camp concret: en el seu cas, el dels ordinadors. En Sam, enamorat de la Martina, veu que està sotmesa a l’assetjament d’un pederasta, tot i que, de moment, ella no n’és conscient.
Editorial Fanbooks, 356 pàg. 14'90€ També en castellà mateix preu.
 
LA NIÑA Y EL LOBO,  Amparo Sánchez

En un inici es tracta d’un diari suposadament escrit per una noia de catorze anys i a mida que avancem en la lectura, entrem en un estat de força, perseverança i passió que ens manté atentes en aquesta "història de violència masclista i superació ", segons el seu subtítol. La història d'una nena granadina amb somnis de rockera que, als quinze anys, es queda embarassada del seu primer company, drogoaddicte i maltractador, fins que el petit ja té deu anys, ella està a punt de volar, de triomfar en la música i de convertir-se en la que totes coneixem i estimem: la cantant d'Amparanoia. Lupercalia Ediciones 177 pàg. 16'90€
 
EL REVERSO DE TU ALMA, Marta Trillas

Marta Trillas torna a atrevir-se amb la novel·la negra i ho fa amb una nova investigadora accidental: la Lucía, una psicòloga que es veurà obligada a esbrinar quin dels seus pacients és el responsable de les macabres morts d’unes prostitutes a la comarca de La Selva.
Només en castellà, 425 pàg. 18€
 
QUÈ FA LA GUARRA DE LA TEVA VEÏNA? Montse Solé
Dues dones, veïnes que viuen en dos pisos sense cortines separats només per un carrer que permeten el plaer de mirar sense ser vist. Qui no té o ha tingut mai una veïna que et desperta la curiositat per conèixer com és la seva vida? D’això tracta aquest llibre on la veritat pot ser molt diferent a les aparences. Onix Editor, 221 pàg. 16€
POESIA
EMILY DICKINSON, Poemas 1201-1786. NUESTRO PUERTO UN SECRETO. Traducció i lectura dels poemes en castellà d’Ana Mañeru Méndez i María-Milagros Rivera Garretas, epíleg de l'última.
 
Sobre aquest tercer i darrer volum de la traducció castellana de la poesia complerta deEmily Dickinson, como sempre en edició bilingüe i amb CD amb la lectura de los poemes, ens diu la Maria-Milagros Rivera:
"En este último tomo, los poemas tienden a ser más concisos y contundentes en su belleza y en sus mensajes, como si la autora dijera en ellos solo cosas definitivas. Traducirlos ha sido un descubrimiento continuo de respuestas a preguntas que las traductoras teníamos, y de preguntas que no sabíamos que teníamos."

Sabina editorial, 640 págs. + CD formato MP3; 37€. 

www.sabinaeditorial.com/ / www.sabinaeditorial.com/blog-emily-dickinson/
 
GINECEU. Lali Pantone. Marc Egea
Gineceu neix de la col·laboració entre la il·lustradora Lali Pantone i el músic Marc Egea.


Recull 28 dibuixos realitzats a tinta, 27 haikus i un tanka, que
interpretant-se mútuament generen una sinergia a voltes surrealista però gens mancada de sentit. Cada llibre és una peça única ja que conté diverses il·lustracions amb detalls acolorits a mà. A més, els autors han volgut que tot aquell qui tingui Gineceu entre les mans pugui completar l'obra, i per això han deixat espais en blanc destinats a aquesta finalitat. Imatges i paraules relacionades amb subtilesa i cura. Edicions Tinta invisible, 60 pàg. 18'50€

TAL VEZ EL TIGRE.  Neus Aguado

Un llibre de poesia que s'aproxima a un altre territori, eventualment el desert descobrint el rerefons d'un paisatge ple d'imatges que, sense parar, oscil·len entre el somni i la vigília. D'altra banda, també es troben cruïlles en el recorregut, recordant que aquestes són propiciadores de revelacions: "Aguardo sol·licita que em cridi la teva veu / i em sacsegi la sorra del desert." In-verso Ed. 87 pàg. 10€

 BAIX CONTINU. Josefa Contijoch

Josefa Contijoch construeix una obra poètica que beu dels salms i del substrat medievalitzant de la nostra llengua. Alhora hi incorpora la musicalitat de la prosa dels nostres dies. El dring particular de cada paraula, en contacte amb la consegüent, forma una composició musical que salva l'instant poètic estàtic. Baix continu comença amb un salm d'entrada que relliga la concepció poètica amb el sentiment amorós. Al llarg del poemari la nostra poeta s'ha proposat d'acollir el conjunt de l'experiència humana: el pas del temps, el llenguatge / el silenci, la memòria / la infantesa, l'amor (desig i mancança), la mort, el món i la col·lectivitat.
 
“La poesia vol dir bàsicament el xàfec d’aquesta vida subtil i estranya, explicada de mi i per a mi als altres, com una mena de necessitat”

Edicions de 1984, 110 pàg. 16€

El dia de Sant Jordi tindrem altres obres de l'autora a la parada, pregunteu-nos per les perles!
ASSAIG
EL CANT DE LES SIBIL·LES. Dones d’esquerra davant la crisi, la indignació i la llibertat. Patricia Gabancho.

Dotze dones, d’esquerra i amb un paper clau en la política catalana ens transmeten la seva visió sobre la situació actual parlant de temes com a  la crisis financera, l’independentisme català o l’estat del benestar. Poques vegades dones i a més dones catalanes ens han parlat de política des de la seva experiència i des de la seva perspectiva de gènere. Aquest assaig és un testimoni molt inspirador d’aquestes sibil·les contemporànies. A més, degut a l’ampla l’experiència de l’autora com a periodista i escriptora, el llibre està escrit en un format molt atraient i innovador: entrevistes individuals transformades en un relat narratiu coral.
Editorial RBA, 201 pàg. 15€
 
 A CONTRACORRIENTE. ESCRITORAS A LA INTEMPERIE DEL SIGLO XX. Ma Ángeles Cabré
Com ja queda clar en el títol, el llibre ens acosta a vuit escriptores del segle XX. Virginia Woolf, Isak Dinensen, Irène Némirovsky, Hannah Arendt, Mercè Rodoreda, Elsa Morante, Carson McCullers, Alejandra Pizarnik. I de cada autora es centra en un aspecte que resumiria la seva trajectòria: el coratje literari... la excessiva consciencia. De cada autora, a més ens presenta un exhaustiva recomanació de lectures.
Ed Elba 2015, 276 pàg. 21€


LOS SONIDOS DEL SILENCIO. Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres,  Anna Bofill Levi
.

El nou lliurament de la col·lecció Aresta Mujeres, enfoca el món de la música i la representació que hi han tingut les dones en la seva història. L’autora, en la seva condició de música i musicòloga, s’endinsa en les diverses etapes i estils que han conformat la producció musical per senyalar i subratllar la contribució femenina a la creació en aquest camp artístic. Descobrir la presència i l’obra de les dones que s’han dedicat a la composició, malgrat el context històric i biogràfic que els ha tocat viure, no només és un enriquiment del coneixement de la història sinó i sobretot un recorregut apassionant pel delit d’escriure i interpretar els sons que emanen del silenci. Aresta Mujeres. 300 pàgines.  18 €
Consulta o clica al Facebook de la Llibreria Proleg
Consulta o clica al Facebook de la Llibreria Proleg
PRÃ’LEG
Llibreria de les Dones
C/ Sant Pere més Alt, 46
08003 • Barcelona - Tel. 933 192 425
llibreriaproleg@llibreriaproleg.com

Obert els dilluns, de 17 a 20
i de dimarts a dissabtes d'11 a 14.30 i de 17 a 20h.