Copy
Bekijk de online versie als deze reisflits 'Route 2020' niet goed wordt weergegeven

1e PleisterPlaatsOntmoeting
Achter 't Raadhuis 2, HILVARENBEEK
Woensdag 18 mei 2016, 14.00 – 17.00 uur [inloop 13.30]
aansluitend netwerkborrel


De Reisflitsen Route 2020 gaan naar collega's die de VOB-Nieuwsbrief ontvangen en naar de accounthouders van Biebtobieb. Met de uitnodiging om er andere reislustigen op te attenderen.
Route 2020 loopt langs 6 pleisterplaatsen en thema's. Steeds stelt de ene Bieb een vraag aan de andere Bieb. Van daaruit gaat de reis verder.

Lees ook Reisflits 1 HET VERHAAL Route 2020


Place to Bieb

De Bieb altijd nabij, óók in dorps- en stadskernen. Dat kan met de ideeën en inzet van vrijwilligers, initiatiefrijke bewoners en partners. En door er zelf op uit te trekken. Maar HOE?


De startvraag van Groningen

Hoe benutten we de lokale kracht? Jacqueline Roelofs stelt deze vraag namens de Groningse Bibliotheken. Dat doet ze in een supermarktje in Holwierde. Bewoners zijn hier gestart met een boekspot en delen hun eigen boekencollecties.
Bekijk het filmpje!
Groningen is benieuwd wat collega’s in de rest van Nederland hebben ontdekt over de inbedding van de Bibliotheek in dunbevolkte, uitgestrekte gebieden en in stadswijken. Wat werkt en wat werkt niet?


Kom naar gastBieb Hilvarenbeek

Marie-José Frederiks en samenwerkingspartners vertellen op 18 mei over hun ontdekkingstocht in Midden-Brabant. Over de manieren van co-creatie met de lokale gemeenschap. Over hoe het is om actief te zijn op hele andere plekken dan het Biebgebouw. Als opwarmertje om elkaar frank en vrij te bevragen over hoe je dat voor elkaar krijgt. Zodat je naar huis gaat met ideeën en aandachtspunten voor je eigen Biebpraktijk.

Biebcollega's en partners zijn van harte welkom om inspiratie te halen en te brengen. Van 14.00 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel. Welkom om 13.30 uur.
Meld je aan door het formulier in te vullen

Draag bij aan deze 1e PleisterPlaatsOntmoeting

Welke wegen bewandelt jouw Bieb om een Place to Bieb te zijn? En hoe bevalt dat? Op welke initiatieven wil jij je collega's attenderen? Waar breekt jouw Bieb zich het hoofd over? Wat komt moeilijk van de grond? Laat het ons weten, zodat we elkaar zo goed mogelijk kunnen bevragen en inspireren.

Zet jouw initiatieven en vragen op het formulier


Biebtobieb is hét reiskanaal

Hier vind je alle reisinformatie. Word lid van de groepen rond Route 2020, of start zelf een discussie. Deel kennis en draag bij aan de reisdossiers die we voor ieder thema samenstellen.
Bekijk Routekaart 2020


Stokje over

In Hilvarenbeek gaat het stokje over naar de 2e pleisterplaats. Marie-José agendeert op 18 mei een volgend thema met een vraag die haar Bieb bezighoudt. Na de zomer ontmoeten we elkaar weer. Houd de Reisflitsen in de gaten!

Colofon


Meer informatie, vragen of opmerkingen?
Graag via webredactie@debibliotheken.nl

Wilt u geen reisflits 'Route 2020' meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.


This email was sent to webredactie@debibliotheken.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Openbare Bibliotheken · Muzentoren, 13e verdieping · Wijnhaven 6 · Den Haag, Zuidholland 2511 GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp