Copy
Bekijk de online versie als deze reisflits 'Route 2020' niet goed wordt weergegeven
Met de Reisflitsen Route 2020 doen we verslag van onze gezamenlijke ontdekkingsreis. Ze gaan naar collega's die de VOB-Nieuwsbrief ontvangen en naar de accounthouders van Biebtobieb. Met de uitnodiging om er andere reislustigen op te attenderen.

Horizon verbreden

Route 2020 is de weg van onze gezamenlijke ontwikkeling. Want natuurlijk verbreden we onze eigen horizon. We positioneren 'de Bibliotheek' niet voor niets als partner in persoonlijke ontwikkeling. Dat is ook de boodschap van de publiekcampagne die dit najaar zal starten. Met elkaar verkennen we hoe we maatschappelijk ondernemen steeds beter in de vingers krijgen. En hoe we inwoners een breed palet aan mogelijkheden kunnen bieden. We ontwikkelen onszelf in co-creatie met collega's (medewerkers en vrijwilligers), initiatiefrijke bewoners en maatschappelijke partners. Want dat levert waarde op waar iedereen van profiteert.
Lees het positioneringsstatement


Op ontdekkingsreis

In Bibliotheekland zijn we allemaal op weg. De kunst wordt om te ontdekken wie waarom welke wegen bewandelt. En tot welke resultaten dat leidt. Route 2020 staat voor het delen van kennis en ervaring over wat we al DOEN. Om vast te houden en te versterken wat in de praktijk positief werkt. Om elkaar te wijzen op valkuilen. En om vast te stellen wat nog onontgonnen gebieden zijn. Daar gaan we in augustus 2016 op inspelen met proeftuinen. Route 2020 loopt dit jaar en volgend jaar. In december 2017 ligt er een Reisbundel om te kijken hoever we dan zijn.
Lees meer over Route 2020


Verkenning door regiogidsen

Vier collega's trekken er in april, mei en juni 2016 op uit om bij de Bibliotheken projecten, acties, werkwijzen op te halen die interessant zijn om uit te wisselen. De verkenningstocht is gericht op het HOE, geïllustreerd met concrete voorbeelden. HOE is 'de Bibliotheek' bezig met vernieuwing, met waardecreatie en WAT gebeurt er in de dagelijkse praktijk? HOE pakken die initiatieven uit, welke ervaringen en effecten zijn er te delen? Het leidt in juli 2016 tot een Reisadvies om specifieke proeftuinen te starten.
Lees meer over de verkenning


PleisterPlaatsOntmoetingen

Route 2020 loopt langs 6 pleisterplaatsen. We staan daar stil bij een thema dat ons boeit en bindt, zoals blijkt uit de verkenning. Steeds stelt de ene Bieb een vraag aan de andere Bieb. Van daaruit gaat de reis verder naar een volgende pleisterplaats en nemen we een ander thema bij de kop. Iedereen is welkom om de ontmoetingen te volgen, eraan bij te dragen en erbij te zijn.
Lees de Reisflits over de 1e PleisterPlaatsOnmoeting. Vertel wat je in wilt brengen. Meld je aanBiebtobieb is hét reiskanaal

Op Biebtobieb vind je alle reisinformatie. Word lid van de groepen rond Route 2020. Deel kennis. Start discussies. Stel vragen. Draag bij aan de reisdossiers die we voor ieder thema samenstellen.
Bekijk Routekaart 2020 om te zien wat er gebeurt

Colofon


Meer informatie, vragen of opmerkingen?
Graag via webredactie@debibliotheken.nl

Wilt u geen reisflits 'Route 2020' meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.


This email was sent to webredactie@debibliotheken.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Openbare Bibliotheken · Muzentoren, 13e verdieping · Wijnhaven 6 · Den Haag, Zuidholland 2511 GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp