Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
B/Slash; de boekenreeks die
3e klas leerlingen echt aanspreekt!

Nu ook bereikbaar voor uw bibliotheek

3e klas leerlingen met plezier laten lezen. Dat kan met boeken uit de Slash-reeks, een multimediaal en interactief leesbevorderingstraject. Leerlingen maken de keuze uit een van de waargebeurde verhalen, lezen het boek, maken opdrachten over de inhoud en ronden het geheel eventueel af met een projectdag. Ook is er een oudercomponent. De onderwerpen van de boeken kunnen nuttig zijn om in de klas te bespreken. Voorbeelden van onderwerpen zijn; rouwproces, topsport, misbruik, overleven, anorexia, loverboys en ADHD. Allemaal zeer actuele onderwerpen die de interesse hebben van jongeren.

De Bibliotheek Gelderland-Zuid heeft een pilot gehad met de B/Slash boekenreeks. Deze pilot was zo succesvol dat is besloten hiermee door te gaan en de projectinformatie ook beschikbaar te stellen voor andere bibliotheken zodat zij hierdoor geïnspireerd raken en wellicht willen samenwerken om nieuwe titels in de markt te zetten.

Geïnteresseerd?
Klik hier voor meer informatie.

Route 2020 is een programma van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) waarbij het gaat om het delen van kennis en ervaring over wat bibliotheken al DOEN in de branche. Dus geen nieuw project, maar een programma waardoor we kunnen leren van elkaars successen en valkuilen. Route 2020 heeft een aantal Parels geselecteerd, een kleinschalig project dat de moeite waard is om te delen. B/Slash is een van die projecten.

Wilt u geen Parels 'Route 2020' meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.


This email was sent to rudz@debibliotheken.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Openbare Bibliotheken · De Oude Rechtbank · Hamburgerstraat 24A · Utrecht, Utrecht 3512 NS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp