Nieuwsflits | 3 | 25 januari 2017

"Jongeren lenen voor het eerst meer dan volwassenen"

In 2015 leenden jongeren 38 miljoen keer een boek, 2 miljoen meer dan het jaar daarvoor.

Dat staat in de 'Monitor Bibliotheekwet 2015' die minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap woensdag 25 januari naar de Tweede Kamer stuurt. Via de brief wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de bibliotheeksector, één jaar na inwerkingtreding van de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob). meer »

Meer nieuws

Peiling procedure voortzetten of niet op Wob-besluit ministerie van OCW

Dinsdag 24 januari ontvingen onze leden een mailing met de mogelijkheid om te stemmen over het voortzetten van een eventuele bezwaarprocedure. Wij vragen onze leden om voor donderdag 26 januari 12.00 uur hun stem uit te brengen. meer »

Aanpassingen cao 2017 akkoord

De cao-gebonden werkgevers hebben ingestemd met het principeakkoord 2017. Ook de achterbannen van de vakbonden hebben ingestemd met het principeakkoord. Hiermee is het cao-akkoord definitief. meer »

Onze speerpunten en activiteiten in 2017

Bekijk in 'Onze speerpunten en activiteiten in 2017' wat de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) gaat doen. Dit jaarplan is - na verwerking van twee opmerkingen - goedgekeurd door onze leden op de alv van 8 december 2016. meer »

Bibliotheken in transitie en reorganiseren

Op 8 maart vertellen Stadhouders Advocaten en Bibliotheek Theek 5 over de do's en dont's bij het stapsgewijs en cao-proof reorganiseren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Heeft u specifieke vragen waar u in de praktijk tegen aan loopt, dan horen wij dat graag. aanmelden »

Eerste Parel: Voorleesbus Blikkie

Route 2020 heeft de acht meest opvallende, bijzondere en praktische Parels geselecteerd uit het hele land. Voorleesbus Blikkie is een laagdrempelig en veelbelovend initiatief op het gebied van taal, lezen en cultuur van Bibliotheek Helmond-Peel. Blikkie is een oldtimer waarin wordt voorgelezen aan kinderen en eventueel hun ouders. meer »This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Openbare Bibliotheken · De Oude Rechtbank · Hamburgerstraat 24A · Utrecht, Utrecht 3512 NS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp