Copy
20 van 21 Speedmailen Tips
Bekijk deze e-mail in je browser
Dringende apps versus Leuke apps
Met het uitschakelen van notificaties in e-mail zijn we nog niet van alle potentieële afleiders af. Voor de meesten van ons is de smartphone een van de grootse afleiders. Het aantal apps dat op elk moment van de dag om onze aandacht vraagt groeit constant door. En als we dat toelaten, lukt het ze vaak ook.

Mijn eigen productiviteit heeft er enorm veel baat bij dat programma’s die me gemakkelijk afleiden anders behandeld worden dan de apps die ik handmatig check op en moment dat ik zelf uit kies. Een telefonische oproep, een SMSje, een verlate vlucht, die staan allemaal op de eerste lijst (tenzij ik niet gestoord wil worden natuurlijk – dan zet ik de telefoon op [silent], vliegtuig modus of gewoon uit). Maar updates op Wordfeud, Facebook en in mijn geval ook de lachwekkende discussies op WhatsApp zijn zeker niet dringend. Die zet ik daarom op het tweede scherm van mijn smartphone.

Het uitzetten van notificaties van non-urgente apps helpt voor meer focus.
En het zorgt ervoor dat je minder tijd besteed aan het lezen van informatie die je niet echt nodig hebt – elke dag weer!
Zo doe je dat!
  • Op een iOS device, ga naar de app 'Instellingen'. Kies Berichtgeving en selecteer de app die je wilt uitzetten. Zet [Sta berichtgeving toe] uit en je krijgt geen notificaties meer.
  • Op Android is het vergelijkbaar. Ga naar Instellingen, Notificaties en selecteer de app waarvoor je notificaties wilt uitzetten.
  • Vergeet je [mail] app niet, want – we hebben het al gezegd – dringende e-mails bestaan niet :)
Door notificaties uit te zetten check ik mijn sociale media, e-mail en andere “nice to have” apps veel minder. Daar heeft mijn sociale omgeving ook baat bij, want ik doe meer dingen die ik beloof en heb meer tijd om me echt met mijn omgeving bezig te houden!
 
Share
Tweet
Share
Email Handyman
Keizersgracht 264
Amsterdam, NH 1016 EV
Netherlands

Add us to your address book

www.speedmailing.com
SPEEDMAILEN is een handelsmerk van Email Handyman

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list