Copy
18 van 21 Speedmailen Tips
Bekijk deze e-mail in je browser
Elimineer afleidingen: markeer e-mail als 'gelezen'
 
In de workshop hebben we het ook wel over de hele coole regel. Als je echt van je afleiders af wilt, markeer dan alle berichten als “gelezen” zodra ze binnenkomen. In de workshop heb je er mogelijk over getwijfeld. Nu je wat Speedmailing ervaring hebt opgedaan is het misschien een mooi moment daar opnieuw naar te kijken.

Een belangrijk onderdeel van Speedmailen gaat over het verwijderen van afleiders en het vasthouden van focus op je belangrijkste taak. Je ervaart het waarschijnlijk als prettig om minder afleiding van binnengekomen e-mail notificaties te krijgen. Maar, kijk je nog steeds naar het aantal ongelezen berichten in je Postvak IN wanneer je aan je eigenlijke taken in Outlook werkt? Dat is een grote afleider. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We helpen je met deze tip om je focus nog verder aan te scherpen.

De enige manier om deze afleider te verwijderen is om ongelezen mail te verbannen.

Dat klinkt misschien eng, maar eigenlijk is het heel passend. In het Speedmailen systeem maken we ons geen zorgen over ongelezen berichten. We weten dat we ons Postvak IN regelmatig checken om de grip op ons werk te behouden. En wanneer we e-mails in ons Postvak IN hebben gelezen, worden ze toch direct gesorteerd en in de juiste map geplaatst. De indicatie “ongelezen” heeft hierdoor geen toegevoegde waarde meer en is overbodig.
Ben je er klaar voor? Zo doe je dat:


Ga in het tabblad Start naar ‘Regels’, 'Regels en waarschuwingen beheren…’, ‘Nieuwe regel’, ‘Regel toepassen op berichten die ik ontvang’, ‘Via het account naam map’, selecteer onder ‘naam map’ en dan ‘als gelezen markeren’.

Zo. En nu wordt je bij het werken in je mailbox niet meer gestoord door inkomende berichten. Lekker, toch?

We wensen je een ongestoorde dag toe!
Email Handyman


 
Share
Tweet
Share
Email Handyman
Keizersgracht 264
Amsterdam, NH 1016 EV
Netherlands

Add us to your address book

www.speedmailing.com
SPEEDMAILEN is een handelsmerk van Email Handyman

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list