Copy
6 van 21 Speedmailen Tips
Bekijk dezer e-mail in je browser
Laat het onderwerp het zware werk doen
 
Het kan iedereen gebeuren:

Je krijgt een e-mail met Klantrapportage als onderwerp. Je leest het snel door en sorteert het in de map 1-BEWAREN. Een paar dagen later belt de verzender je op en vraagt je naar je bijdrage voor de presentatie. “Welke presentatie?”, zeg je. Het blijkt dat ergens in de e-mail een verzoek aan je stond met een korte deadline.
Een helder, informatief onderwerp helpt zender en ontvanger.

Hoe: Gebruik de 80/20-regel voor heldere onderwerpen. Check voor het sturen of het onderwerp minstens 80% van de inhoud dekt voor je lezer(s). Over het algemeen resulteren duidelijke onderwerpen in snellere antwoorden en minder misverstanden.

Waarom: Mensen denken soms dat een beknopte tekst in het onderwerp als bot over kan komen. Maar bekijk het eens van de kant van de ontvanger. Bij een krant helpen de koppen je ook te besluiten wat je wanneer leest en met hoeveel aandacht. Met een ondubbelzinnig onderwerp help je je ontvanger. Door het gebruik van duidelijke onderwerpen kunnen ze berichten snel sorteren naar actiemappen, zonder ze eerst te openen (en lezen).

Actie: Bij de volgende e-mail die je stuurt: kijk of het onderwerp de belangrijkste 80% van de inhoud dekt en verplaats je daarbij even in de schoenen van de ontvanger(s). Is dat niet het geval, pas het onderwerp dan aan tot het wel zo is. Als je dit een paar keer doet, wordt het al snel automatisme.

Tips voor berichten met meerdere thema’s:
  • Maak dat duidelijk in het onderwerp dat er meerdere thema's in de e-mail staan. Bijvoorbeeld: “A.s. maandag kantine gesloten + kantoorbarbecue.”
  • Probeer de informatie op te breken in kortere berichten per onderwerp zodat ontvangers hun taken beter kunnen sorteren.

Nuttige tip? Als je iemand kent die hier z’n voordeel mee kan doen, stuur dit gerust aan ze door.  [SHARE / MAIL link]

Happy subject-lining!
Email Us
Share
Tweet
Share
Email Handyman
Keizersgracht 264
Amsterdam, NH 1016 EV
Netherlands

Add us to your address book

www.speedmailing.com
SPEEDMAILEN is een handelsmerk van Email Handyman

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list