Copy
16 van 21 Speedmailen Tips
Bekijk deze e-mail in je browser
Dringende e-mails bestaan niet
De meeste mensen kijken ons met ongeloof aan wanneer we dit ter sprake brengen. Maar als je je echt belang hecht aan je productiviteit en effectiviteit kun je maar beter een Post-It met deze titel op je scherm plakken.
 
Het gebruik van e-mail neemt nog steeds toe en je e-mail is bijna overal en altijd toegankelijk. We vertrouwen tegenwoordig ook op e-mail voor dringende communicatie en dat heeft een prijs. Als we accepteren dat e-mail voor dringende boodschappen gebruikt kan worden, moeten we er ook steeds bovenop zitten. Wat wil zeggen dat we alle inkomende irrelevante berichten scannen met dezelfde intensiteit als de belangrijke berichten. Met een constant groeiende stroom e-mailberichten groeit daarmee ook de tijd die we besteden aan het checken van onze e-mail. Dit gaat ten koste van het doen van ons eigenlijke werk.
Hoe ga je om met urgentie

Gelukkig worden echt urgente zaken niet via een e-mail geregeld. Als er brand is, gaat er een brandalarm af. Als mijn kind zich bezeerd heeft zal de leerkracht me bellen. En als ze mij niet kan bereiken dan kan een collega in elk geval actie ondernemen. Hetzelfde zou ook moeten gelden voor urgente werkzaken. Als iets echt urgent is zal er wel iemand naast m’n bureau staan te springen of m’n telefoon laten gloeien tot ik antwoord.
 
  • Door het gebruik van de Speedmailing routines zal je snel een verwachtingspatroon met je contacten opbouwen. Ze weten dat je je e-mails systematisch behandelt en dat ze voor urgente zaken beter een ander kanaal kunnen gebruiken of even naar je toe moeten lopen.
     
  • Als je bij dringende zaken afhankelijk bent van anderen, pak de telefoon, loop even naar de betreffende persoon toe op kantoor of doe wat er gedaan moet worden om zeker te weten dat zaken worden opgepakt. Dat scheelt je weer een aantal keren je Postvak IN checken en wachten op een antwoord.
     
  • Echt urgente berichten moeten nooit naar een persoonlijke mailbox worden gestuurd, maar altijd naar een adres van een afdeling of team (bijv. meteenactie@helpdesk.com) dat er is om prioriteiten af te handelen.
We wensen je elke dag grip op je inbox!
Email HandymanPS: als je een dringende vraag of reactie hebt n.a.v. dit bericht: bel, sms of WhatsApp Richard Wolfe dan op +31 616 818 131
Share
Tweet
Share
Email Handyman
Keizersgracht 264
Amsterdam, NH 1016 EV
Netherlands

Add us to your address book

www.emailhandyman.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
Email Handyman
Keizersgracht 264
Amsterdam, NH 1016 EV
Netherlands

Add us to your address book

www.speedmailing.com
SPEEDMAILEN is een handelsmerk van Email Handyman

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list