Copy
Egyptologische Nieuwsbrief
Bekijk deze e-mail in uw browser
Beste Egypte-belangstellende,

Hieronder treft u informatie aan over egyptologisch nieuws, een virtuele reis naar Egypte, online lezingen en cursussen.
 

Nieuws

 • Restauratie Dodenboek van Kenna - 18 februari 2021

  De Vereniging Rembrandt steunt de restauratie van het Dodenboek van Kenna. Dit langdurige project wordt sinds de zomer van 2018 mede mogelijk gemaakt dankzij het Van der Klaauw Fonds van de Vereniging Rembrandt. Bekijk het interview met restaurator Juliet Baines.

 • Oudste bierbrouwerij opgegraven in Egypte - 14 februari 2021

  Op zaterdag 13 februari 2021 werd bekend gemaakt dat aan de rand van het Egyptische dorpje El-Mahasna de oudste bierbrouwerij ter wereld is opgegraven.

 • Online lezing: People at Amarna - 6 februari 2021

  De Britse egyptoloog Chris Naunton, gaf op 22 april 2020 een online lezing getiteld ‘People of Amarna’. In deze lezing met de ondertitel ‘From Akhenaten and Nefertiti to John Pendlebury and Mary Chubb’ vertelt Naunton over de archeologische site Tell el-Amarna.

  Ushabtis.com
  Deze Engelstalige informatieve website is ontwikkeld door de Nederlandse sjabti-deskundige Dik van Bommel. Sjabtis zijn kleine mummievormige beeldjes, meestal tussen de 10 en 25 cm groot. De term sjabti wordt gebruikt voor beeldjes gemaakt vóór 970 v.Chr., terwijl de term oesjabti verwijst naar soortgelijke beeldjes, maar dan gemaakt in een latere periode. In de literatuur wordt doorgaans verwezen naar ‘sjabtis’. Hun taak was om hun overleden eigenaar te ontlasten van elke vorm van arbeid, zoals landbouw in het Dodenrijk.
  Voor informatie klikt u hier op: Ushabtis.com.
  Dik van Bommel werkt samen met een andere Nederlandse sjabti-deskundige, Niek de Haan. Deze laatste heeft een uitgebreide website met een database samengesteld met een zoekfunctie: Shabticollections.com.

  Digital Egypt
  Deze Engelstalige informatieve website is ontwikkeld door het Petrie Museum of Egyptian Archaeology in Londen. Het is bedoeld voor Egypte-geïnteresseerden die meer willen weten over de volgende acht thema’s: archeologie, kunst, communicatie, geloof, techniek, maatschappij, wetenschap en buitenlandse contacten.
  Voor informatie klikt u hier op: Digital Egypt.

Kemet.nl

Hier leest u drie artikelen die zijn terug te vinden op de informatieve website www.kemet.nl:

Online lezingen

Virtuele reizen naar Egypte

De in de vorige nieuwsbrief aangekondigde virtuele reis naar Egypte was binnen enkele dagen volgeboekt. Besloten is om hetzelfde programma een week later opnieuw aan te bieden. Er is een ook een Engelstalige versie bij gekomen.
 • Van donderdag 8 april 2021 tot en met maandag 12 april 2021 leidt Huub Pragt een virtuele rondreis door Egypte. Deze virtuele reis is in samenwerking met reisorganisatie Labrys Reizen tot stand gekomen.

Online cursussen

Klassikale cursussen

Video-reeks Hiërogliefenschrift

Vanaf het moment dat u de achtdelige Videoreeks Hiërogliefenschrift heeft besteld, kunt u voor de periode van een jaar op ieder moment en zo vaak als u dat wilt de lessen bekijken. De reeks wordt via het videoplatform Vimeo beschikbaar gesteld. Ga voor meer informatie en bestellen naar: Video-reeks Hiërogliefenschrift.
 

Reizen naar en in Egypte

 • Van vrijdag 19 november 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 leidt Huub Pragt de reis Midden-Egypte.
 • Van zaterdagmiddag 12 februari 2022 tot en met zondagochtend 20 februari 2022 leidt Huub Pragt de Engelstalige reis Wonders of Egypt.
Vriendelijke groet, Huub Pragt
Share
Tweet
Share
Forward
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Huub Pragt Egyptoloog, All rights reserved.


update gegevens | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp