Copy
Egyptologische Nieuwsbrief
Bekijk deze e-mail in uw browser
Beste Egypte-belangstellende,

Hieronder treft u informatie aan over egyptologisch nieuws, een virtuele reis naar Egypte, online lezingen en cursussen.
 

Nieuws

 • Recente ontdekkingen in Taposiris Magna - 29 januari 2021

  Op vrijdag 29 januari 2021 werd bekend gemaakt dat de Egyptisch-Dominicaanse missie van de Universiteit van Santo Domingo onder leiding van Dr.Kathleen Martinez, in de Taposiris Magna-tempel ten westen van Alexandrië 16 rotsgraven uit de Grieks-Romeinse Tijd heeft ontdekt.

 • Mummies van bavianen en het land van Poent - 20 januari 2021

  Een onderzoek aan mummies van bavianen die zijn aangetroffen in Egyptische graven uit het Nieuwe Rijk laat zien hoe en waarom primaten zich tijdens de evolutie hebben aangepast.  

 • Dodentempel ontdekt in Sakkara - 17 januari 2021

  Egyptische archeologen hebben in het najaar van 2020 meer dan vijftig mummiekisten ontdekt in Sakkara. De houten kisten dateren allen uit het Nieuwe rijk (circa 1550-1080v.Chr.) en werden verspreid over 52 grafschachten aangetroffen op een diepte van 10 tot 12 meter. Op zondag 17 januari 2021 werd bekend gemaakt dat deze mummiekisten zijn ontdekt onder ...

 • De dodentempel van koningin Neith - 16 januari 2021

  Op zaterdag 16 januari 2021 werd bekend gemaakt dat op de Oude Rijks begraafplaats Sakkara de dodentempel is ontdekt van koningin Neith. Zij was de dochter en tevens echtgenote van Teti, de eerste farao van de 6de dynastie.

 • Online lezing: Demons in Ancient Egypt - 13 januari 2021

  Op woensdag 13 januari 2021 kwam de Engelstalige online lezing van Rita Lucarelli beschikbaar. Zij legt daarin uit over hoe de Egyptenaren de wezens beschouwden die wij classificeren als demonen.

 • Online lezing: Tutankhamun’s Life, Death, and Afterlife: New Evidence from Thebes - 3 januari 2021

  De Amerikaanse egyptoloog Raymond Johnson, directeur van de Epigraphic Survey in Luxor, gaf in het najaar van 2020 zowel voor het Oriental Institute (Chicago) als voor de Universiteit van Memphis, een buitengewoon interessante lezing getiteld ‘Tutankhamun’s Life, Death and Afterlife’.

 • Stukken hout uit de Grote Piramide - 18 december 2020

  Op woensdag 16 december 2020 werd bekend gemaakt dat na meer dan zeventig jaar een verdwenen object uit de Piramide van Choefoe is teruggevonden. Het betreft vijf stukken cederhout die in de oudheid met elkaar waren verbonden en tezamen mogelijk een duimstok vormden.

Kemet.nl

Hier leest u vijf artikelen die zijn terug te vinden op de informatieve website www.kemet.nl:

Online lezingen

Virtuele reis naar Egypte

 • Van donderdag 1 april 2021 tot en met maandag 5 april 2021 leidt Huub Pragt een virtuele rondreis door Egypte. Deze virtuele reis is in samenwerking met reisorganisatie Labrys Reizen tot stand gekomen.

Online cursussen

Klassikale cursussen

Video-reeks Hiërogliefenschrift

Vanaf het moment dat u de achtdelige Videoreeks Hiërogliefenschrift heeft besteld, kunt u voor de periode van een jaar op ieder moment en zo vaak als u dat wilt de lessen bekijken. De reeks wordt via het videoplatform Vimeo beschikbaar gesteld. Ga voor meer informatie en bestellen naar: Video-reeks Hiërogliefenschrift.
 

Reizen naar en in Egypte

 • Van vrijdag 19 november 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 leidt Huub Pragt de reis Midden-Egypte.
 • Van zaterdagmiddag 12 februari 2022 tot en met zondagochtend 20 februari 2022 leidt Huub Pragt de Engelstalige reis Wonders of Egypt.
Vriendelijke groet, Huub Pragt
Share
Tweet
Share
Forward
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2021 Huub Pragt Egyptoloog, All rights reserved.


update gegevens | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp