Copy
Egyptologische Nieuwsbrief
Bekijk deze e-mail in uw browser
Beste Egypte-belangstellende,

Hieronder leest u het laatste egyptologische nieuws en treft u informatie aan over de lezing 'Egypte ontraadseld' die plaatsvindt op woensdag 6 november 2019 in boekhandel Jacques Baas te Driebergen. Tevens treft u informatie aan over cursussen, twee reizen naar Egypte en een reis naar Engeland.
 

Nieuwsberichten

 • Geen twintig maar dertig mummiekisten ontdekt in El-Assasif
  In Loeksor is op de westoever van de Nijl een cachette ontdekt. Sinds zondag 20 oktober 2019 blijkt dat deze geen twintig, maar dertig verzegelde mummiekisten bevatte. Een dergelijke vondst is bijzonder te noemen. Twee keer eerder werd in het zelfde gebied een cachette aangetroffen met mummiekisten. De eerste ontdekking vond plaats in 1881, de cachette Deir el-Bahri 320, waarbij vele mummiekisten met koningsmummies aan het licht kwamen. De tweede cachette werd in 1891 ontdekt onder het eerste terras van de tempel van Hatsjepsoet, de Bab el-Gasoes. Vele mummiekisten van priesters uit de 21ste dynastie werden daarbij aangetroffen. Lees het Kemet-artikel: Cachette DB 320.  
   
 • Papyrus collectie Turijn ontsloten
  De gehele papyruscollectie van het Museo Egizio in Turijn is gefotografeerd en begin oktober 2019 in een hoge resolutie beschikbaar gesteld via het internet.

Lezing Egypte ontraadseld

 • Op woensdag 6 november 2019 geeft Huub Pragt een lezing in boekhandel Jacques Baas, Traaij 4-C te Driebergen. Aanvang: 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend voor koffie en thee. Einde: 21.30 uur. Capaciteit: 100 personen. Deelname: € 5,-.  Kaarten zijn op de avond zelf verkrijgbaar en in de voorverkoop via boekhandel Jacques Baas. Het gelijknamige boek van Huub Pragt kan voor € 19,99 op de avond zelf worden aangeschaft. Na de lezing volgt een signeersessie.

Cursus Egypte ontraadseld

 • Op woensdag 13 november 2019 gaat in Zutphen de cursus Egypte ontraadseld van start. Deze cursus wordt vanaf donderdag 30 januari 2020 in Nijmegen gegeven voor HOVO-Nijmegen en vanaf donderdag 9 april 2020 in Eindhoven voor HOVO-Brabant.

Reis Magie van het Oude Thebe

 • Van vrijdag 22 november tot en met zondag 1 december 2019 leidt Huub Pragt een reis van tien dagen naar Egypte Magie van het Oude Thebe. Eventueel nog plaatsen beschikbaar. Aanmelding ‘op aanvraag’. 

Rondleidingen tentoonstelling Bes

 • Op zondag 15 december 2019 verzorgt Huub Pragt twee rondleidingen in Amsterdam over de tentoonstelling Bes, kleine god in het Oude Egypte in het Allard Pierson Museum. De eerste rondleiding is volgeboekt, voor de tweede rondleiding zijn nog acht plaatsen beschikbaar.

Masterclass In de Ban van Bes

 • Op maandag 16 december 2019 vindt in Leiden de masterclass In de Ban van Bes plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden. Nog zeven plaatsen beschikbaar.

Reis Egyptologie in Engeland

 • Van donderdag 2 januari tot en met donderdag 9 januari 2020 leidt Huub Pragt een reis van acht dagen naar Engeland Egyptologie in Engeland.

Cursus Raadselachtige voorwerpen

 • Op zondag 12 januari 2020 gaat in Leiden de cursus Raadselachtige voorwerpen van start. De zes lessen vinden plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

Cursus Egyptische Beeldsymboliek

 • Op woensdag 15 januari 2020 gaat in Amersfoort de HOVO-cursus Egyptische Beeldsymboliek van start. De vijf lessen vinden plaats in een gebouw op 5 minuten wandelen van het station.

Masterclass Recente ontdekkingen

 • Op zondag 19 januari 2020 vindt in Leiden de masterclass Recente ontdekkingen plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

Reis Piramiden, tempels en graven

 • Van zondag 23 februari tot en met dinsdag 10 maart 2020  leidt Huub Pragt een reis van zeventien dagen naar Egypte Piramiden, tempels en graven.

Masterclass Grand Egyptian Museum

 • Op zondag 3 mei 2020 vindt in Leiden de masterclass Grand Egyptian Museum plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

Masterclass Piramiden van het Oude Rijk

 • Op zaterdag 16 mei 2020 vindt in Leiden de masterclass Piramiden van het Oude Rijk plaats in de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

Vriendelijke groet,

Huub Pragt
Share
Tweet
Share
Forward
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2019 Huub Pragt Egyptoloog, All rights reserved.


update gegevens | uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp