Copy
Alle boeken waren meteen uitverkocht en er werd nog veel nagepraat door de aanwezigen. Ik heb het natuurlijk over de boeklancering van vorige maandag. Mocht je het interessant vinden, dan stuur ik je een soort van samenvatting van de avond. 

Professor Anwar Alam had veel te vertellen. En veel vertellen is wat hij dan ook deed. Na 10+ jaar hard zwoegen & onderzoek doen, was het dan eindelijk zo ver, he-le-maal speciaal uit India was hij gekomen om te vertellen over zijn boek over Fethullah Gulen en Hizmet getiteld: For the Sake of Allah: The Origin, Development, and Discourse of the Gulen Movement.

Een wel héél beknopte samenvatting:
Op onze site (ik deel de link zo met je) hebben we een paar filmpjes van de avond gedeeld, daarmee krijg je meteen mee wat er is besproken. 

In vogelvlucht was dit wat er werd gezegd: 

'Ik ben hoopvol gestemd over de toekomst van Hizmet'

- 'Ik snap niet waarom Hizmet zich een sociale beweging noemt en geen islamitische beweging'

- 'Hizmet mensen zijn vaak diep religieus én maatschappelijk actief voor de bestwil van anderen. Ze doen  dat laatste uit medemenselijkheid en tegelijk ook vanuit een religieus motief, om God te welbehagen. Des te meer redenen waarom we zelfmoordterroristen niet moeten toelaten om de woorden 'For the sake of Allah' te kapen. Want waar zij dit zeggen om mensen te vermoorden, zeggen Hizmet-mensen 'Omwille van Allah' voor alle goede dingen die zij doen.'


De rest kun je hier lezen: https://platformins.nl/verslag-boeklancering-professor-alam-for-the-sake-of-allah/ 

 
Een hele fijne avond nog! 

Saniye Calkin

directrice


P.s. Zelfs als je niets leest, dan raad ik je aan om de 3 video's op onze site te bekijken. Daar komen echt ontzettend waardevolle inzichten voorbij.

Don't want to receive any newsletters anymore?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Platform INS · Arlandaweg 92 · 14.6 · Amsterdam, Zh 1043EX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp