Copy
Nieuwsbrief Platform INS November 2013
Workshop politiek met Tweede Kamerlid Pieter Heerma
 

Op maandag 4 november heeft Platform INS een workshop over politiek georganiseerd voor jongeren. De workshop vond plaats bij  ProDemos in Den Haag en werd verzorgd door CDA Kamerlid  Pieter Heerma. Tijdens deze workshop heeft Heerma de deelnemers inzicht gegeven van de “ins” en “outs” van de Haagse politiek. Het doel was om jongeren een beeld te geven van de dagelijkse werkzaamheden van een Kamerlid.

Lees hier het verslag.Panel Parallelle Samenleving

Naar aanleiding van het rapport "Dichter bij elkaar?" van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) kwam het onderwerp parallelle gemeenschappen in de Kamer en in het publieke debat opnieuw ter sprake.
Op 9 Oktober organiseerde Platform INS in De Rode Hoed een paneldiscussie over het thema parallelle samenleving.


Het panel bestond uit Dr. Jaco Dagevos (SCP, tevens co-auteur van eerdergenoemde rapport), Arend Jan Boekestijn (oud-VVD- Kamerlid en historicus aan de UU), Saniye Calkin (vrouwenplatform ZIJN), Martijn de Koning (antropoloog aan de RU en UvA), Abdelkarim EL-Fassi (hoofdredacteur van wijblijvenhier.nl) en Dr. Umit Tas (voorzitter Platform INS).

Lees hier het verslag.
Aankomende activiteit:

Jongerendebat met de Tweede Kamerleden
 
Beleef zelf wat politiek is!

 
Heb jij interesse in de hedendaagse politiek maar nooit de kans gehad om het van dichtbij te ervaren? Zou jij graag de kans willen krijgen om in gesprek te gaan met politici? Vind jij het leuk om andere jongeren te ontmoeten die interesse hebben in de politiek? Meld je dan nu aan voor Politieke betrokkenheid!
Jongerendebat met Tweede Kamerleden
 
Op 2 december organiseert Platform INS in samenwerking met ProDemos een jongerendebat met de Tweede Kamerleden. Praat mee over onderwerpen zoals jeugdwerkloosheid, jeugdcriminaliteit, onderwijs en dubbele nationaliteit. Kom naar het debat en laat jouw stem horen aan de Kamerleden! Want de Tweede Kamerleden zijn benieuwd naar jouw mening over deze onderwerpen!
 
Interesse of voor vragen? Meld je dan nu aan via:

s.evsen@platformins.nl
 
Training Islamofobie

Luncheon `De Kunst van het Samenleven`

Op dinsdag 12 november sprak een groep professionals over het thema de Kunst van het Samenleven vanuit mediaperspectief.
Na een gezamenlijke lunch gingen zij in gesprek over media-ethiek, de verantwoordelijkheid van de journalist en moslims in de media.

Het verslag van deze bijeenkomst verschijnt binnenkort op onze website. 


Eerdere luncheons
 
Dag van de Dialoog

Op dinsdagavond 5 november deed Platform INS mee aan de Dag van de Dialoog in Rotterdam. Het idee van de Dag van de Dialoog is dat verschillende mensen uit verschillende achtergronden samenkomen en de dialoog aan gaan met elkaar over een thema. Dit jaar was het thema ‘delen’. Om 6 uur begon de avond met een gemeenschappelijke maaltijd en vervolgens gingen we aan tafel en begonnen de gesprekken. 

De gesprekken waren verdeeld in drie delen: delen, dromen en doen. De positieve en negatieve kanten van delen kwamen aanbod in ieders persoonlijke ervaringen. in het droom gedeelte hadden we het over een wereld waarin delen vanzelfsprekend was, mensen om hulp durfde te vragen en waarin iedereen gelukkig was. In het laatste deel werd gevraagd wat een eerste stap kon zijn om dichter bij deze droom te komen. Er werden dingen genoemd als: geld geven aan een zwerver, vrijwilligerswerk zoeken en zomaar iemand op straat groeten die je niet kent. 

Het is een interessante avond geworden waarin veel ervaringen en meningen gedeeld werden met elkaar en we allemaal weer iets wijzer naar huis gingen.
Leesgroep

Conferentie `Celebrating diversity for peace´ 

Op 16 november heeft Platform INS de conferentie 'Celebrating diversity for peace' georganiseerd in samenwerking met ISC (International Student Chaplaincy).

Klik hier voor meer informatie
.

Klik hier om onze Facebook pagina te Liken.
Volg ons ook online: Twitter | FacebookDoorsturen 
Copyright © 2013 Platform INS, alle rechten voorbehouden. 
Ons emailadres: info@platformins.nl